Çizgi roman arşivcileri...

Coomix

Yeni Üye
3 Eyl 2010
46
12
Merhaba arkadaşlar.

Böyle tüm linkleri ve dosyaları indirmiş, devasa arşivi olan ve o arşivi dvd ile bana gönderebilecek biri var mı?

Belli bir yayınevi olabilir, belli bir seri olabilir ya da Türkçe'leşmiş çizgiromanlar olabilir. Herşeye açığım yani... :)

ccahitkar

Onursal Üye
30 Eki 2010
4,801
2,733
metu
Güzel bir istekte bulunmuşun arkadaşım.Bence bu isteğin forumun paylaşım ilkesine uymaz.Elinde böyle bir arşivi olan bir arkadaşımız varsa forumda paylaşım yapmalı herkesde yararlanmalı bence.Zaten bir çok arkadaşda böyle yapıyor.:37::37:

Coomix

Yeni Üye
3 Eyl 2010
46
12
Olsun ben şansımı deneyeceğim. :)

@Düzeltme;

Forum kurallarında böyle bir isteği engelleyecek birşey yok.
Ayrıca; diyelim ki kişinin elinde 2GB'lık çizgiroman dosyası var. Hangi birini foruma yükleyecek?

En ilginci de; Forumların en önemli ilkesi ve genel amacı paylaşmak, paylaşım değil midir? Olaya neden bu kadar yüzeysel baktığınızı anlamış değilim. Biraz geniş düşünün yahu. :)

Son düzenleme:

filmografi

Süper Üye
8 May 2010
1,420
2,363
istanbul
paylaşmak forum üzerinden... o zaman herkes dvd hazırlasın sadece adreslerimizi verelim ayda bir elimizdekileri birbirimize postalayalım... sizinkisi indirme derdinden yırtıp kolaya kaçmak olmuyor mu biraz... :D ayrıca forumda inanamayacağınız gb lık çizgi roman var onlar nasıl yüklendiyse 2 gb lık olanda öyle yüklenir... bence indirmeye başlayın siz gecikmeden... :)

kinowa

Süper Üye
5 Nis 2009
2,778
4,728
Valla dostum ne denilebilir sana bilmiyorum..ucmussun desem olurmu sence? burda senelerdir harcanilan zamani emegi elinle bir kenara itip bir tesekkür bile etmeden armut pis agzima düs hesabi isi dvd ile cözmeye calisiyosun bir de bunu paylasim,paylasmak kelimelerinin kutsalligini bu kadar basite indirip hice sayarak yapiyosun ya .. pes diyorum.. bravo :) belikide sansin hala devam ediyodur ..zorla bencede

balkatan

Onursal Üye
5 Tem 2009
1,004
5,009
Toplu teşekkür olayından sonra ikinci flaş,
Toplu DVD,
Ne kadar üşengeç bir toplum olmusuz.
Otur (veya oturma) bilgisayarının başına kur toplu indirme programını
Yükle adresleri bırak o indirsin.
Günde 1 DVD indirirsin.
Teşekküre de zahmet etme yorulma.

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,742
45,499
denize sıfır
görüşlerini beğenmesekde kimseyi kırma hakkımız yok arkadaşlar ilgilenmiyorsanız yazmazsınız olur biter.:)

dvd olarak yok ama 500 GB harddisk mevcut ama onuda kopyalamak zor.bu iş yaş gibi.;)

ozaki

Süper Üye
4 Kas 2010
1,577
1,406
Dostlar kızmayın yahu..
zamanında topluca teşekkürü bende düşünmüşlerden biriydim.. her meseja ( nekadar zorunlu olmadığımı bilsemde ) etsemmi etmesemmi diye düşününlerden biriydim.. etmiş olsaydım herhalde şu an 100 bin mesajı aşmıştım.. belkide çoktan forumdan ban'lanmıştım.. belki bir iyi niyet göstergesidir..
coomix dostumuzuda anlıyorum.. fakat bu sefer tadı nerede kalırkı ?
seneler boyu çıkmış bir çizgi romanı hangimiz 2 günde elde edebildikki ? :)
etsek okumaya fırsat kalırmıydı ?
kalsaydı birdaha gazeteci kitapçı hafta başında beklerdik ?

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,171
4,857
Değerli dostum çizgiroman sevginiz takdire değer öncelikle bunu bilmenizi isterim.İsteğinize gelince bunun size yarardan çok zararı olur inanın bana.Forum sayfalarını dolaşarak çr indirmek çok daha eğlenceli ve bir o kadar bilgiverici.Ama zamanım yok veya bağlantım sınırlı diyorsanız kitapları sahaflardan edinmek çok daha mantıklı.İyi günlere...

harp55

Çeviri & Balonlama
27 Eki 2009
1,840
6,508
her şeye kolayca sahip olmak hiç bir şeyin gerçek değerini bilmek ayrıcalığını kaybetmek demektir.
efor sarfet indir, paylaş, o zaman arşivini daha çok sevip koruyacaksın :)

timed

Onursal Üye
19 Eki 2009
2,327
10,266
Sn coomix ,
Heyecanınızı ve bir an önce tüm romanlara sahip olma isteğinizi anlıyorum. Ancak bu işin yani kollekiyonculuğun ve arşivciliğin en büyük keyfi arşiv oluşturduğunuz nesne / obje / kitap /efemera ,vs. gibi şeyleri tek tek toplayarak bunu başarmaktır.
Ben bir filatelist (pul biritiren kişi) olarak , bunu gayet iyi biliyorum. Kolleksiyoculuğa başlayan kişiler tüm eksikleri hemen tamamlamak isterler. Büyük bir kısmına da sahip oldularmı hevesleri geçiverir. Halbuki yavaş yavaş arşivini genişleten ve bunu bir sistem dahilinde yapanlar istekleri azalmadan bu işe uzun yıllar devam ederler. Bu forumda sürekli katkıda bulunanlar , her gün yeni bulduğu kitapları arşivleyen müdavimler aslında böyle kişilerden oluşuyor. Size naçizane tavsiyem ilgi alanınızı tespit ettikten sonra yavaş yavaş kendi arşivinizi oluşturmanız. Göreceksiniz daha büyük keyif alacaksınız. Kaldı ki birinin arşivini sizinle paylaşmasını istemek öyle küçümsenecek bir talep değildir. Ben çok samimi bile olsam kimseye böyle bir talepte bulunamam açıkçası. Çünkü benim başka şeylere zaman harcayıp dalga geçtiğim zamanlarda o arşivi için zaman harcamıştır.Bir de bu iş dvd ile filan olacak gibi de değil ,örnek olarak ben çizgi roman arşivi konusunda bir amatör olmama rağmen benim bile arşivim 300 giga seviyelerinde. Size keyifli zamanlar diler , saygılarımı sunarım.

Coomix

Yeni Üye
3 Eyl 2010
46
12
Açıkçası neden bu kadar tepki aldığımı anlamış değilim. Sevgili Timed; küçümsediğimi nereden çıkardınız? :)

Karşı durup atıp tutanlara da, destek olanlara da teşekkür ederim.

Sevgili Kinowa; Paylaşımın kutsallığından bahsetmişsiniz. Belki de daha büyük bir amaç için istemişimdir o dosyaları, belki herkesin yararlanabileceği bir çizgiroman database'i oluşturuyorumdur. Hotfile, mediafire gibi sitelerde insanlar sürünmeden diledikleri çizgiromanı indirip okusunlar diye uğraşıyorumdur. Tekrar ediyorum; büyük düşünün, cümleleri değil fikirleri tartışın.

Saygısız Betonkol; üzgünüm, seviyesiz mesajınıza ne şimdi ne de bundan sonra cevap vermeyeceğim. Haddinizi ve edebinizi bir gün öğrenmenizi dilerim.

Açıklama isterseniz eğer;

Yukarıda yazdığım şeyler doğru. Türkiye'de çizgiromanı biraz daha popüler hale getirmek için bir dizi çalışma içindeyim. Herhangi bir kazanç amacı gütmeden, birikimimin bir kısmını aktardığım bir site çalışmam var. Hani şifrelere, beklemelere (ya da programlara) gerek kalmadan insanlar çizgiroman okusun. Bir forum sitesi değil yanlış anlamayın, kimseye rakip olma derdinde de değilim. Hepimiz çizgiroman seviyoruz ve hepimiz ülkemizdeki olumsuz şartlardan etkileniyoruz. Amacım bu olumsuz etkiyi en aza indirmek.

* Hani şu Boğaziçi ünv'sinde çizgiroman dersleri veren biri vardı, Milliyet gazetesinde yayınlandı, Mehmet Emin ADANALI, kendisi ile irtibat kurup, taaaa kalkıp İstanbul'a giderek derslerine giren,

* Galip TEKİN ile tanışıp Türkiye'de hangi tür çizgiromanların iş yaptığı konusunda uzun uzun sohbet eden (ve tabi çizimlerimi gösterdiğim :)),

* Bir sürü yazar, çizer ile irtibata giren, mailler gönderen,

* Daha önce PC Net ve Chip dergilerinde de yayınlanan sitesi ile insanların dikkatini çekmek adına kendi emeğimle geliştirdiğim çizim tekniklerini dersler halinde hazırlayıp insanlara sunarak paylaşan ve bunu cizgidiyari'dan çooook daha önce yapmış olan (bkz. Aralık 2007 Pc Net, Mayıs 2009 Chip dergileri),

* Fikir alışverişinde bulunan ve tüm bunları insanlarla paylaşmak adına ciddi bir birikimini bu konuya aktaran kişi olarak paylaşımın kutsallığını kimseden öğrenecek değilim"

demek isterdim ama insanları (ve dolayısı ile sizleri) seviyorum. :)

Lütfen bir dahaki sefere kişileri eleştirirken daha dikkatli düşünün. Bazen görünen şeyler sizin anladığınız gibi olmayabilir.

Saygılarımla...

Son düzenleme:

filmografi

Süper Üye
8 May 2010
1,420
2,363
istanbul
o zaman doğru görmemiz için sizde doğru kelimeler ile anlatın sevgili coomix...

Merhaba arkadaşlar.

Böyle tüm linkleri ve dosyaları indirmiş, devasa arşivi olan ve o arşivi dvd ile bana gönderebilecek biri var mı?

Belli bir yayınevi olabilir, belli bir seri olabilir ya da Türkçe'leşmiş çizgiromanlar olabilir. Herşeye açığım yani...

ben bunu okuyunca hala indirmeye üşenen birinin isteğini görüyorum...

sonra birde sanki düzgün bir şekilde durumu açıklamışsınızda tepki toplamışsınız gibi üste çıkıp sitem ediyorsunuz...

amacınızı gizleyerek ve tepki topladıktan sonra amacınızı bir şekilde izah ederek bence kasti bir davranış içine girdiğinizi düşünüyorum... baştan amacınızı izah etseydiniz belki o zaman size yardım etmek isteyecek çok kişi olurdu...

Coomix

Yeni Üye
3 Eyl 2010
46
12
Ya Allah aşkına yapmayın... İşi üre (!?) yarışına döndürmeye gerek yok. "Niye diye sorsaydınız cevap verirdim!" mi demem gerekiyor şimdi bu yazınıza? :D :D :D Neden herşeyi karşıdan bekliyorsunuz?

"Hayırdır yahu ne oldu, forumda bir sürü link var zaten, neden indirmiyorsun?" diye sordunuz da cevap mı vermedim?

"Ha bu adam böyle böyle yazmış, kesin işin kolayına kaçıyor, aman ne hali varsa görsün, bak şu densize!!!" diye düşünüp, farklı alternatiflerin varlığını bir kalemde silmek, bana göre at gözlüğü takmaktır. (lütfen davranışı açıklayıcı deyim olarak algılayın, amacım hakaret etmek değil)

Üste çıkma derdinde falan değilim. "ben bunu okuyunca hala indirmeye üşenen birinin isteğini görüyorum..." diyerek zaten beni haklı çıkarıyorsunuz. Dilerseniz sitenin ve şu anda kodlamasını taaaa Japonya'da yazdırdığım yönetim panelinin screenlerini de koyarım. Yeter ki sorun ve isteyin.

Tutup da size; "Ben şu şu şu çizgiromanları istiyorum, serileri bana gönderin, parası neyse vereyim!" desem tamam yerden göğe kadar haklısınız ama öyle birşey yazmadım. (Burda anlatmak istediğim herhangi bir seriyi istemiyor olmamdır. Para önermem değil. Şimdi bunu da yanlış anlarsınız...)

Bu mesajımla herşeye altyazı da geçtim. Umarım yanlış anlaşılmalara mahal vermez. :) :) :)

Son düzenleme:

filmografi

Süper Üye
8 May 2010
1,420
2,363
istanbul
evet haklısınız aynen
"Ha bu adam böyle böyle yazmış, kesin işin kolayına kaçıyor, aman ne hali varsa görsün, bak şu densize!!!"
böyle düşündüm...
ve "coomix nickli bir arkadaş var kendisini hiç tanımam ama bu bir site kurmuştur bir şekilde arşivleri paylaşıma açacaktır ve daha rahat ulaşılacaktır insanlar ve paylaşıma paylaşım katacaktır" diye düşünemeyecek kadar at gözlüklüyüm... komik olmayın lütfen o ilk mesajınızı okuyan herkes aynı şeyi düşündü size hak verenlerde dahil...
baştan açıklayıcı yazmadığınızı kabul edip arkadaşlar eksik anlatımımdan dolayı tepki vermişler diye düşünüp bir açıklama yapacağınıza size tepki gösterenlere haddini bildirmeye çalışarak araya açıklamanızı sokuşturmuşsunuz...

bu mesajım ve öncekiler için özür dilerim... iyi niyetinizi sorguladık...

Coomix

Yeni Üye
3 Eyl 2010
46
12
Yapmayın lütfen. Kimseyle ne bir problemim ne de bir sorunum yok. Hele hele biryerlere açıklama sokuşturmak (?!) gibi bir niyetim hiç yok.

Bazı durumlarda çok sivri dilli ve edepli bir terbiyesiz olabilirim ama bu sevmediğim bir özelliğim ve düzeltmeye çalışıyorum. Ancak "Size ne kardeşim, dvd vereceksen ver, vermeyeceksen kalabalık etme!" şeklinde bir cevap yazmıyorsam bu benim üzerimde bir yanlış anlaşılma olduğunu kabul etmem ve bunu telafi etmeye çalışma adına çabalıyor olmamdandır.

Amacım bu denli farklıyken bu şekilde değerlendirilmek hoş bir durum değil ancak haklı olduğunuz konular var. Bu yüzden açıklama yapma gereği duydum.

Öyle sert asılıp kesildim ki sert cevaplar vermem normal. Etki tepkiyi doğurur fakat şunu bilmelisiniz ki benim kızdığım ve sert cevap verdiğim şey yanlış anlaşılma değil, konuyu tam kavramadan verilen sert tepki ve yargısız infazdır. Bu yüzden size direk isminizle bir şey yazmadım. Mesajlarından rahatsız olduğum kişiler, isimlerini belirttiğim kişilerdir. Ne sizin ne de cevap yazan diğer kişilerin, üzerinize alınmanız gereken bir konu yok. Aksine cevaplardan oldukça hoşnutum. Bakın herkes anlam olarak aynı şeyi yazmış ama şekil ne kadar farklı; birşeyi insana anlatmanın milyon tane yolu olduğu kesin.

Her isteğine açıklama yazmayan kişi nasıl oluyor da anında kötü bir insan olabiliyor anlamış değilim. "Neden?" sorusunu kendinize değil de karşınızdakine sormak neden bu kadar zor? Bir insanı bu kadar yargısız infazla suçlamak neden bu kadar kolay?

Sonuç olarak, bundan sonra ne bir bireye ne de bir yazıya cevap vermeyi düşünmüyorum. İsteğim hala geçerli.

Konu ile ilgili olarak; Büyük Beyaz, bulunduğunuz ile gelebilirim. Hani dvd'ye çekme imkanınız olmasa bile Ex HDD ile gelip de alabilirim. Yeter ki tamam deyin. Biliyorsunuz Antep'te yaşıyorum. Eğer şeker sorununuz yoksa baklava da getiririm. :) :)

balkatan

Onursal Üye
5 Tem 2009
1,004
5,009
Sevgili arkadaşlar.

Kişisel arşivimizi gerekirse parçalayıp, sırf okusunlar diye diyarda paylaşıma açıyoruz,
Günlerce saatlerce sahaf sahaf dolaşıp acaba ilginç birşey bulabilirmiyiz diye kitap tozları yutuyoruz, cebimizden harcadıklarımız cabası,
Saatlerce tarayıcı başında oturup tarıyoruz, düzenliyoruz, upload'a uğraşıyoruz.
Diyar için harcanan emekleri, masrafları saymıyorum,
Sonra saygılı biri çıkıp hepsini toptan istiyor,
Bir başlangıç yazısını çok görüp (ya çok üşengeç, ya da bizi adamdan saymıyor) ucuz piyasa satıcısı gibi istekte bulunuyor. Hırsızı var uğursuzu var. Her türlü olayla karşılaşabiliriz.
Saygıyı bana öğrettiğin için teşekkür ederim.
Burası bir site ve biz memnunuz, burası için yaptığımız paylaşımların izin alınmadan başka yerlerde değerlendirilmesini istemiyoruz.

ozaki

Süper Üye
4 Kas 2010
1,577
1,406
Dostlar tamam yapmayın yahu..
Coomix dostumuzun artniyeti olduğuna inanmıyorum.. Tüm iyi niyetiyle paylaşımı arttırmak istiyor anladığım kadarıyla..
Fakat bende kendisine sorarımki :) Hocam hocam bu iş için ne kadar bir bütçe ayırdınız ?
Bende bir NAS Server kurmuştum zamanında.. Güzel para tutuyor.. birde sorun şu ki ne derece bir iss üstünden vereceksiniz bu hizmeti.. sonuçta eve veya iş yerine kurarsak bunu donanım hoş olurda internet hızı vahim bir durumda kalır.. indirmeye kalkan kulağımızı çınlatır :)
Not: Forumumuzun sadece çizgi roman kısımlarını toplarsak 10 TB üstünde tutuyor ve hergün yenilerininde eklendiğini düşünürsek bu hıza yetişmek biraz güç olur...
Büyük Beyaz'ın 500gb demesine bakmayın siz.. :)

ozaki

Süper Üye
4 Kas 2010
1,577
1,406
Sevgili arkadaşlar.

Kişisel arşivimizi gerekirse parçalayıp, sırf okusunlar diye diyarda paylaşıma açıyoruz,
Günlerce saatlerce sahaf sahaf dolaşıp acaba ilginç birşey bulabilirmiyiz diye kitap tozları yutuyoruz, cebimizden harcadıklarımız cabası,
Saatlerce tarayıcı başında oturup tarıyoruz, düzenliyoruz, upload'a uğraşıyoruz.
Diyar için harcanan emekleri, masrafları saymıyorum,
Sonra saygılı biri çıkıp hepsini toptan istiyor,
Bir başlangıç yazısını çok görüp (ya çok üşengeç, ya da bizi adamdan saymıyor) ucuz piyasa satıcısı gibi istekte bulunuyor. Hırsızı var uğursuzu var. Her türlü olayla karşılaşabiliriz.
Saygıyı bana öğrettiğin için teşekkür ederim.
Burası bir site ve biz memnunuz, burası için yaptığımız paylaşımların izin alınmadan başka yerlerde değerlendirilmesini istemiyoruz.

sizide çok iyi anlıyorum..
Kişisel arşivimizi parçalayıp demişsinizya.. İçim cız etti..

Coomix

Yeni Üye
3 Eyl 2010
46
12
Dostlar tamam yapmayın yahu..
Coomix dostumuzun artniyeti olduğuna inanmıyorum.. Tüm iyi niyetiyle paylaşımı arttırmak istiyor anladığım kadarıyla..
Fakat bende kendisine sorarımki :) Hocam hocam bu iş için ne kadar bir bütçe ayırdınız ?
Bende bir NAS Server kurmuştum zamanında.. Güzel para tutuyor.. birde sorun şu ki ne derece bir iss üstünden vereceksiniz bu hizmeti.. sonuçta eve veya iş yerine kurarsak bunu donanım hoş olurda internet hızı vahim bir durumda kalır.. indirmeye kalkan kulağımızı çınlatır :)
Not: Forumumuzun sadece çizgi roman kısımlarını toplarsak 10 TB üstünde tutuyor ve hergün yenilerininde eklendiğini düşünürsek bu hıza yetişmek biraz güç olur...
Büyük Beyaz'ın 500gb demesine bakmayın siz.. :)

Sevgili Ozaki

Şu an için cebimden çıkan para web sitesiyle birlikte 1.250 Lira. Kod yazarım bir sistem üzerinde çalışıyor. Birkaç tıklama ile kolaylıkla çizgiroman yükleyebileceğimiz, ana başlıklar ve seriler halinde sıralayabileceğimiz bir sistem.

Sayfada benim çizim derslerim ve videolarım olacak. Seri olan çizgiromanları yüklemeyi düşünüyorum. Hali hazırda bende de 400 sayılık seriler var. Bununla birlikte sayısız çizim dökümanı (ki çoğunu ben hazırladım), bir sürü röportaj (onları da ben yaptım) ve çizim-renklendirme tekniği videoları (yine ben yine ben) var. Bir forum kurmayı düşünmüyorum. Hatta siteye çizim ile direk bu siteye link vereceğim. Bu yüzden rakip ya da düşman mantığından çok uzağım.

Sayfanın tüm tasarımını elimde çizdim ve kodladım. Hoş bir çizgiroman sayfasını andıran bir theme oldu ama işte içerik ve database konusunda kara cahil olduğum için kodlarını yazdırıyorum. :) Dilerseniz tasarımını msn ortamında size gönderebilirim. Fikir belirtirsiniz.

Bununla birlikte yeniden, yeniden ve yine yeniden söylediğim gibi; kimseyle bir problemim yok. Sıkıntı, yanlış anlamadan kaynaklanan ve nedeni sorgulanmadan verilmiş sert tepkiler. Kötü bir insan olmadığıma inanıyorum ve bu tepkiyi hakedecek bir şey yapmadım. Soru sormadan yerden yere vurdular beni yaw. :'( Site açılınca bu yorumları yeniden okutacağım ama. :p

ozaki

Süper Üye
4 Kas 2010
1,577
1,406
Rica ederim.. Dostlar sevdiklerine takılırlar değilmi :)

Benim demek istediğim olay şu.. internet servis sağlıyıcıları size belli bir kota veriyorlar.. günümüzde ne derece yükseltildiğini bilemiyorum fakat inanın bütün bu dosyaları yükleyebileceğiniz kadar bir hosting hizmeti veren iss varmıdır bilmiyorum.. hadi diyelim bütün bu dosyaları yüklediniz bu seferde bandwith limitine takılırsınız.. bilmem anlatabiliyormuyum :)

Coomix

Yeni Üye
3 Eyl 2010
46
12
Ah evet o sıkıntıyı başka bir şekilde hallediyoruz şimdilik. Her bir seri ve dosya için farklı bir dosya server'ı kullanacağız. Bu şekilde yük bölüşülmüş ve azalmış olacak. Hani şu dizi / sinema izleten sitelerin mantığı.

Asıl konu tek tıklamayla dosyaların indirilebilecek olması.

bilgibilgi

Kıdemli Üye
26 Mar 2009
154
600
Arkadaslar sorun ne?

Bir uye-insan cikti ve bir talepte bulundu. Talebi de cok acik: "Elinde cizgi roman arsivi olanlarin bu arsivi her hangi bir dvd veya harici disk driver'a yukleyip kendisine verip veremeyecegi"ni sordu. Para veya her hangi bir sey onermedi. Paylasima yonelik "basit bir yontem onerisinde" bulundu. Kabul edilir veya edilmez.

Gerek zamani yok, gerek useniyor, gerekse baska bir nedenle, sitede paylasilmis olan ve/veya henuz paylasimina sira gelmemis kitaplara sahip olmak istedigini soyledi. Bu kitaplari neden istedigine dair aciklama yapmis olsun veya olmasin, bu talebini forum uyelerine acikladi.

Boyle bir talepte bulunmak yasak mi? DEGIL! Bu talepte bulunurken kirici, kurallara aykiri bir iletisim yontemi mi kullandi? HAYIR!

Paylasilan butun kitaplar acik link olarak herkesin kullaniminda. Paylasilan her ne olursa olsun ismi, kimligi, cismi, amaci ne olursa olsun her hangi bir tedirginlige ve cekinceye dusulmeden herkesin istegine sunulmus durumda.

Isteyen indirir indirmez siler, isteyen sadece kendine saklar, isteyense baska amaclar icin (Kendi forumu-sitesi) kullanabilir. Bu durum tamamen alicinin inisiyatifinde olan bir konu.
Indirimde bulunan kimse bu kitabi nasil, neden indirdigini aciklamak zorunda degilse, kitaplara toplu bir sekilde ve zaman harcamadan sahip olmak isteyen arkadasimiz da bu talebinin sebebini aciklamak zorunda degildir.

Aramizdan bazilari, en basta ben, paylastigim hic bir kitabi kendim taramadim. Kendi taramadigi kitaplari paylasan da pek cok arkadasimiz var aramizda. En azindan ben, kendi adima, paylastigim butun kitaplari ve hatta muzikleri baska forumlardan aldim. Benim, kendi adima yaptigim nasil normalse baska bir kisinin de ayni yontemi uygulamasi normaldir. Ister tek kitap talep etsin, isterse varolan tum kitaplari...

O sebeple olayi kisisellestirmeyelim. Cunku ortak mulkiyete acilan paylasimlar paylasima acildiktan sonra kisisel olma ozelliklerini yitirirler ve herkesin mali olurlar. Paylasima acilmayanlar kisisel olarak kalirlar.
Bu baglamda, paylasima acilanlari ve kendi kisisel arsivinde olanlari arkadasimizin talebi uzerine kendisine vermek, tamamiyla vermeyi kabul eden sahsin inisiyatifinde olacaktir ve kimsenin bu durumu sorgulama hakki olmayacaktir.

Bir de daha once baska bir konuda serzenisinde bulundugum gibi niyet okuyuculugu veya okuya-ma-maciligi yapmayalim lutfen. Talepte bulunan arkadasimiz net bir soru sordu ve cevabi, "evet" veya "hayir"dir. Baska bir sey degildir. Kimsenin de ne yapip yapamayacagina dair sinirlandirmalarda bulunmak da hic birimizin haddine degildir.

Sevgili Coomix, ilgili sorunuza yanitim olumsuzdur. Ne yazik ki bende bulunan kitaplar sizin amaciniz icin yetersiz oldugundan dolayi talebinize olumlu yanit veremiyorum. Tum kitap ve cizgiroman dostlari icin de acmayi planladiginiz sitenizin kaliteli ve basarili olmasini umit ederim...
Saygilar, sevgiler..

Not: Eksik anlam iceren ifadelerim varsa duzeltme hakkim saklidir...

filmografi

Süper Üye
8 May 2010
1,420
2,363
istanbul
:S ah biri bana lütfen her ay çevirilen ve taranan her çizgi roman'ı bir dvd yapıp yollayabilir mi acaba... çok sevinirim...:S

Son düzenleme:

Coomix

Yeni Üye
3 Eyl 2010
46
12
Birisinin beni anlamış olması benim için en büyük destek. Cidden neyi yanlış yaptığımı anlamadım. Emeğe saygısız oldum, paylaşımı lanetledim, hırlı hırsızla kıyaslandım; ben neymişim dedim yahu. :)

Teşekkür ederim. Gerçekten teşekkür ederim.

Coomix

Yeni Üye
3 Eyl 2010
46
12
filmografi: Eğer aylık bir 10 tane falan olsa, yemin ederim ben dvd'ye çeker gönderirim size. Ne indirmekten ne link peşinde koşmaktan korkum yok. Ama birkaç yüz GB'lık dosyadan bahsediyoruz. Çoğunun linki ölü, olaya bir de benim açımdan bakmanızı rica etsem? :)

fenerbahce_100

Süper Üye
26 Mar 2009
1,836
1,033
Neler oluyor??? Bizlerin dostluğu ufak bir esintide darmadağın olacak kadar zayıf mı?,her kes birbirine karşı serzenişlerde bulunmaya başladı.Hazine ortada isteyen oradan dilediğince alabilir.Bir yasak konulmamış.Daha kutsal amaçları olduğunu söyleyerek talepte bulunan arkadaşımız da biraz daha gayret edip bu hazineden istediğini alabilir.bir şeyi perakende elde etmek onun kutsallığını yok etmez sanırım.Herkesin bildiği amaçları benim bir daha tekrar etmek gerekmez.Bizler birbirimizi henüz tam anlamıyla tanımasak da büyük bir dostluğun bir parçasıyız.Biz Çizgi Diyarı ailesiyiz. Birbirimize darılmaca, gücenmece olmamalı.Selam,saygı ve sevgiyle...

filmografi

Süper Üye
8 May 2010
1,420
2,363
istanbul
kimse kimseye gücenmiyor yada düşman değil zaten...

ben coomix'i tanımam o da beni tanımaz... ben coomix'in amacını belli etmeden önceki tavrının yanlış olduğunu ama bu tavrında sorun yokmuş gibi birde sert tavır gösterenin (bu benim adım olur olmaz ne farkeder ki canım. adım geçmiyor diye gördüğüm bir yanlışa müdahale etmicem mi yani... adı geçen arkadaşlarıda tanımıyorum zaten.) kendisi olmasını anlayamıyorum...

bu kadar olay...

yoksa başta amacını bilseydik zaten bunlar yaşanmayacaktı.

yani coomix'in gizli amacı (ki başta gizliydi) hayırlı bir iş diye mi suçlu, kaba olduk, oldu bu arkadaşlar... tam tersi olsa evinde tüm arşive sahip olmak ve kolay yoldan bunu almak isteyen biri olsa haklı mı olacaktık, olacaklardı? (öyle biri varsa, yani olur kardeşim ister ve ben tüm arşivimi dvdlerim yollarım diyen varsa yollasın bana :p)

NOT: Site açılıncada bu yazdıklarımı okumama gerek yok tekrar... Size kimse o siteyi açmayacaksınız diye bir şey demiyor sevgili coomix....:p

Kroker

Süper Üye
27 Nis 2009
1,739
2,346
Sevgili coomix,
Aşırı tepki aldığınızı düşünüyorsunuz, ama ben bu kanıda değilim öyle aşırı birdurum yok, para teklif etmediniz tamam, daha önce para teklif edenler de oldu onlara cevabımız çok netti, ikinci mesajını yazamadı bile. Dostlar foruma emek vermeden toptan isteğinizi eleştirdiler, kimse aşırı bir tepki vermedi ama siz hiç te hakaret içermeye bir mesaja

"Saygısız Betonkol; üzgünüm, seviyesiz mesajınıza ne şimdi ne de bundan sonra cevap vermeyeceğim. Haddinizi ve edebinizi bir gün öğrenmenizi dilerim."

diye cevap verme hakkına sahip değilsiniz, burada hiçbir dostumuza hakaret edilmesine izin vermiyoruz, isteğiniz geçerli, durumu uygun gören bir arkadaşımız "kutsal" amacınıza yardımcı olabilir, bizce sakıncası yok ancak lütfen üsluba dikkat.