Çizgi Bilim - Kapitalizm

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
544
10,011
Kapitalizm hiç kuşkusuz artık her şeye hükmediyor. Peki bu sistem sosyolojik olarak nasıl evrimleşti?

mdy4m9h8fi8cdy85g.jpg

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,127
6,248

Sayın cagah73 ;

En azdır 50 küsür senedir bu konuları okuyorum. Bana bile zevkle bu konuyu okuttu...

Çeviren Melih Pekdemir'e dikkat. Melih sıradan bir çevirmen diye geçiştirilecek biri değil...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,341
8,271
Harika bir kitap! Sadece kapitalizmle ilgili temel bilgiler vermekle kalmıyor, aynı zamanda Batı'nın bugünkü zenginliğe nasıl kavuştuğunu da tarihsel olaylar üzerinden anlatıyor. Haçlı Seferleri, Tapınak Şövalyeleri, Medici Ailesi, İspanyolların denizlerdeki üstünlüğü, keşifler, İngilizlerin korsan gemileriyle İspanyolların getirdiği altın ve gümüşleri gaspetmesi, Doğu Hindistan Şirketi gibi çizgi roman okurlarının çeşitli maceralardan aşina olduğu pek çok konu bu hacmen küçük (fakat içerdiği bilgiler açısından olağanüstü büyük) kitapta ele alınıyor. @dedo11 üstadımızın dediği gibi, çevirisi de çok başarılı, kendini kolayca okutturuyor.
Bu harikulade paylaşımınız için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum değerli @cagan73 , elleriniz dert görmesin...