Çizgi Bilim - Kaos

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
544
10,011
Artık çok iyi biliyoruz ki tüm evrende düzensizlik hakim ve bu düzensizlik varoluşu sağlamakta..

İyi Okumalar

u0tfwlyzeu6jiwg7g.jpg

Son düzenleme:

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,483
9,154
Ben de dostların mesajlarındaki teşekkür söylemlerine aynen katılıyorum. Kitabı henüz okumadım , merakla sayfalar arasında gezindim. Ama gezintim sırasında başta Cixin Liu'nun '' Üç Cisim Problemi '' , Jose Rodriguez dos Santos'un '' Tanrı Formulü '' olmak üzere , çağdaş fiziğin geldiği noktanın kullanıldığı bazı bilim kurgu romanlarını hatırladım. Ama , hepsinden önemlisi Immanuel Velikovsky'nin başlı başına bu konuyu işlediği '' Çarpışan Dünyalar '' kitabı , benim için ön plandaydı. Felsefe - İnanç - Bilim üçlüsünün giderek birbirine yaklaştığını gördüğüm çağımızda , önemli bir konu '' Kaos '' . Zira , günümüzün göze çarpan bilim dergilerinden '' Nature '' ve '' Science '' ın son sayılarında bu konu hiç eksik olmuyor. İlgi çekici ve önemli paylaşımınız için , çok teşekkürler @cagan73 .

kemalettin

Onursal Üye
13 Eyl 2011
590
3,259
günümüzün göze çarpan bilim dergilerinden '' Nature ''
Nature dergisinin müşteri hizmetlerinden çok şikayetçiydim
Beni kandırdılar
Sayılarından özellikle birisinin dijitaline ihtiyacım vardı
fiziksel posta adresinizi verin kaydettikten sonra da dijitalini yollayalım dediler
Verdim, veriş o veriş
En son gönderdikleri mesajda dijital bir kopyasını bile yollayamayacaklarından bahsediyorlardı

kemalettin

Onursal Üye
13 Eyl 2011
590
3,259
Çok teşekkür ederim sn @eankara
Corona nın pik yaptığı zamandaki bir sayıydı.
libgen ve vk deki kısıtlı çok az Nature sayısı arasında rastlayamamıştım
Nature müşteri hizmetleri de yardım etmeyince
biraz gecikmeyle
tesadüfen the Lancet bünyesindeki bir araştırmacı kanalıyla Nature daki istediğin bölümün kopyasına eriştim

İnanna Salome

Aktif Üye
4 Eki 2023
282
1,898
Ben de dostların mesajlarındaki teşekkür söylemlerine aynen katılıyorum. Kitabı henüz okumadım , merakla sayfalar arasında gezindim. Ama gezintim sırasında başta Cixin Liu'nun '' Üç Cisim Problemi '' , Jose Rodriguez dos Santos'un '' Tanrı Formulü '' olmak üzere , çağdaş fiziğin geldiği noktanın kullanıldığı bazı bilim kurgu romanlarını hatırladım. Ama , hepsinden önemlisi Immanuel Velikovsky'nin başlı başına bu konuyu işlediği '' Çarpışan Dünyalar '' kitabı , benim için ön plandaydı. Felsefe - İnanç - Bilim üçlüsünün giderek birbirine yaklaştığını gördüğüm çağımızda , önemli bir konu '' Kaos '' . Zira , günümüzün göze çarpan bilim dergilerinden '' Nature '' ve '' Science '' ın son sayılarında bu konu hiç eksik olmuyor. İlgi çekici ve önemli paylaşımınız için , çok teşekkürler @cagan73 .
Kaos Teorisi ve Kelebek Etkisi doğru ellerde cennet, yanlış ellerde cehennem yaratır. Onun için hangi odakların, neyi, niçin ön plana çıkarttığına çok dikkat etmek gerek. Korku iklimi yaymanın, asimetrik psikolojik harekatın, küresel sömürü odakları ve destekçilerince kullanıldığı ortamda Kaos Teorisi'ni de ajandalarına hizmet için kullanacaklardır.
Ama onlara karşı her zaman yaşamı tüm güzellikleriyle çoğaltmanın formülü de burada. Atom altı dünyanın kuantum evreninin öngörülemez muhteşemliği yanı başımızda bizi bekliyor. Hem fizik ((bilim) hem felsefe hem inanç olarak...

kemalettin

Onursal Üye
13 Eyl 2011
590
3,259
Türkçesi yayınlanmamış bu serideki pek çok kitaptan sn @balkan bahsetmişti
https://www.cizgidiyari.com/forum/k/introducing-a-graphic-guide-serisi.175072/page-2#post-776357

Hemen hepsi ve de daha fazlası libgenden edinilebilir

Ayrıca ben de Libgen kullanımı hakkında 2019 da burada bir yazı paylaşmıştım:
https://www.cizgidiyari.com/forum/k...nedir-ve-nasil-kullanilir.139135/#post-638469

Önemli bir not:
Libgen in veritabanını bilgisayarınıza indirirseniz çok daha verimli ve kapsamlı arama yapmanız sağlanıyor
(Bir zamanlar ben de indirmiştim ama güncellememiştim)
Yani Online olarak sitedeki aramada gözükmeyen pek çok yayın ve linkleri de bilgisayarınıza indirebileceğiniz veri tabanında yer alıyor

İnanna Salome

Aktif Üye
4 Eki 2023
282
1,898
Türkçesi yayınlanmamış bu serideki pek çok kitaptan sn @balkan bahsetmişti
https://www.cizgidiyari.com/forum/k/introducing-a-graphic-guide-serisi.175072/page-2#post-776357

Hemen hepsi ve de daha fazlası libgenden edinilebilir

Ayrıca ben de Libgen kullanımı hakkında 2019 da burada bir yazı paylaşmıştım:
https://www.cizgidiyari.com/forum/k...nedir-ve-nasil-kullanilir.139135/#post-638469

Önemli bir not:
Libgen in veritabanını bilgisayarınıza indirirseniz çok daha verimli ve kapsamlı arama yapmanız sağlanıyor
(Bir zamanlar ben de indirmiştim ama güncellememiştim)
Yani Online olarak sitedeki aramada gözükmeyen pek çok yayın ve linkleri de bilgisayarınıza indirebileceğiniz veri tabanında yer alıyor
Çok teşekkürler. Jung'u ve Baudrillard'ı görünce hemen sayın @balkan üstadın çizgi diyarı ile paylaştıklarını indirdim.
Libgen'den de arama yapmaya başlayınca hepsine ulaştım. Sayenizde öğrendiğim Libgen aramasıyla bir çok güzelliğe kavuşabilirim. Kendimi harikalar diyarında keşif yolculuğuna çıkmış gibi hissediyorum. İyi ki bu çok özel diyar ve diyar dostları ile tanıştım. O kadar güzel insanlarsınız ki insanın aydınlık geleceğe dair umudunu zirve yaptırıyorsunuz. Gönülden,sonsuz teşekkürler .

Son düzenleme: