Ciao Bella (Maurizio A.C. Quarello).Türkçe

pam

Çeviri & Balonlama
27 Kas 2009
278
3,758
Merhaba Arkadaşlar,
Maurizio A.C. Quarello'ın Ciao Bella (Hoşçakal Güzelim) eserini paylaşıyorum.

Diyalog olmayan, sessiz bir çizgi roman. Çevrilmesi gereken yerleri çevirip düzenledim.

"Maurizio A.C. Quarello, kelimelere başvurmadan, fakat çok daha derin ve etkileyici bir biçimde, büyükbabasının İkinci Dünya Savaşı’nın son günlerinde partizanların saflarında geçen hayatını anlatıyor.
Büyükbabası, bir partizan birliğinin liderliğini üstlenmiş ve 28 Nisan 1945’te Torino’nun özgürlüğüne kavuşmasında ön saflarda yer almıştır.
Faşizmin zulmüne ve Nazi işgaline karşı direnen partizanların ölümsüz Ciao Bella ezgisi bugün hâlâ yüreklerde yankılanmaktadır..."

Ben okurken beğendim diyarımızda da bulunsun istedim. Bu eseri umarım siz de keyifle okursunuz.

Tinnai.jpg

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
4,357
46,813
Üstat @pam 'inde belirttiği üzere "Diyalog olmayan, sessiz bir çizgi roman."

Hiçbir metin yok.

Konuşma balonları yok, yazılar yok.

İletişim tamamen çok iyi yapılmış çizimlere bırakılmış.

Korkudan mutluluğa kadar her şey karakterlerin yüzlerinden okunabiliyor.

Üstat @pam bu gerçekten çok güzel ve çok farklı eseri paylaştığınız için çok teşekkürler, sağolun, varolun.

Son düzenleme:

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,327
81,768
hiçbiryerde :)
Daha önce rastlamadığım tarzda, kendine münhasır çizgi romanlardan biri bu. Çok etkileyici. Her sayfa, her panel bir tablo deriz ya, burada aklıma şiir geldi, her tablo bir şiir gibiydi. Pastoral bir şiir gibi! Teşekkür ederim sevgili "pam".

Not: Karakalem üzerine pastel veya kuru boya ile renklendirilmiş gibi gördüğüm bu güzel hikayede başlarda görünen Alman askerin (burada çok masum resmedilmiş, belki ve iyi ki burada gerçekten böyle masumdu ama kendi tecrübelerimden de bildiğim gibi savaşta bütün normlar ters düz olur, insanlık ölür maalesef :( ), sonda da görünmesi ve akibetini merak etmemiz de ayrı bir küçük ayrıntı...

Son düzenleme:

Çitaku

Yeni Üye
28 Ocak 2015
96
452
İlaç gibi geldi, umut verdi.
Umutsuzluğa yakalanmak üzereyken, tam zamanında, gerçek bir dostun "dur bakalım, koyverme kendini, gün doğmadan neler doğar." demesi gibi oldu.
Güneşin doğacağına, çiçeğin açacağına, tarihin durdurulmaz akışına inancı güçlendirdi.
Çok teşekkür ederim Sayın Pam. Eksik olmayın.
Sevgiler.
(Bu arada, "pam" diye mi okumalıyım yoksa "pem" diye mi?) :)

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,371
8,194
Sn. @pam 'in yukarıda sunduğu konuya ilişkin, aynı adlı sevilen müzik parçasını bu kez çizgi roman olarak görmek çok mutlu etti beni. Ancak bu çizgi roman, dostların da yazdığı gibi, bir çok özellikleri olan bir çizgi roman. Quarello'nun tablovari karelerle yaptığı çalışmalarına, kullandığı renkleri de ekleyecek olursak, yoğun duygusallık aktarıyor okura.

Çok teşekkürler Sn. @pam . Son günlerde paylaştığınız Damezin çizgi romanı gibi, bu çizgi roman da nefisti. Göze çarpan, çeviri , balonlama gibi faaliyetlerinizin yanında titiz seçimleriniz dikkat çekici.