ÇARŞAF sayı-31 ( 25 Temmuz 1984)

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,791
38,243
İstanbul
Paylaşım için teşekkürler üstadım.

Jupp Derwall gibi, 1978 ile 1984 yılları arasında Federal Almanya milli takımı'nın teknik direktörlüğünü yapmış, bu görevi sırasında takımına 1980 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı kazandırmış ve 1982 FIFA Dünya Kupası'nda ise final oynatmış bir teknik adam için, KOVULMAK tabirini kullanmak çok incitici bir espri olmuş. Hele ki bu karikatürü yılların ustası Semih Balcıoğlu'nun çizmesi daha da üzücü olmuş. Neyse ki, Jupp Derwall Türk futboluna çağ atlatarak ve Galatasaray'ı tam 14 yıl aradan sonra şampiyon yaparak, bu karikatürü yayınlayanlara gerekli cevabı vermiştir. Ruhun şad olsun, beyaz saçlı, kocaman gözlüklü sempatik Alman..

BelaMatador

Onursal Üye
8 Mar 2011
446
5,278
İstanbul
Sevgili Baltimora Üstad'ım,

Ben doğru biliyorsam 1980-1986 yıllarında Almanya'ya geçici işçi olarak giden Türklerden önemli bir oranı Türkiyeye dönüş yaptı. Almanya bunun olması için bazı "teşvik" edici aksiyonlar aldı diye okumuştum. Bu durumda Semih Balcıoğlu Ustanın kovulma lafı aslında Jupp Derwall üzerinden Almanya'ya yapılmış bir eleştiri. Laf Antrenöre değil aynı dönemde Türkiyeye dönmek zorunda bırakılan gurbetçilere istinaden söylenmiş diye yorumladım ben. Yani Jupp Derval'e Almanyadan kovulanların ülkesine hoş geldiniz diyor. Onun kovulduğuna dair bir imada bulunmuyor bence.

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,791
38,243
İstanbul
Sevgili Baltimora Üstad'ım,

Ben doğru biliyorsam 1980-1986 yıllarında Almanya'ya geçici işçi olarak giden Türklerden önemli bir oranı Türkiyeye dönüş yaptı. Almanya bunun olması için bazı "teşvik" edici aksiyonlar aldı diye okumuştum. Bu durumda Semih Balcıoğlu Ustanın kovulma lafı aslında Jupp Derwall üzerinden Almanya'ya yapılmış bir eleştiri. Laf Antrenöre değil aynı dönemde Türkiyeye dönmek zorunda bırakılan gurbetçilere istinaden söylenmiş diye yorumladım ben. Yani Jupp Derval'e Almanyadan kovulanların ülkesine hoş geldiniz diyor. Onun kovulduğuna dair bir imada bulunmuyor bence.
Sevgili BelaMatador üstadım, bahsettiğiniz üzere Semih Balcıoğlu usta bir mizahçı olarak buna gönderme yapmış olabilir ama her ne olursa olsun, kovulma tabiriyle Derwall isminin yanyana gelmesi hiç şık olmamış bence.. Hele ki Türkiye gibi analitik düşünceden uzak bir halka sahip iken... :) Bu arada verdiğiniz kıymetli bilgiler için teşekkür ederim.