ÇARŞAF-sayı-02 ( 06 Ocak 1982 )

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,270
6,650

Sayın murtaza5 ;

Nehar Tüblek'ın "Gördüm... Duydum... Çizdim!" sayfasının soldaki üç kare karikatür var.
1. Kare : Turgut Özal göz doktorunun kapısında.
2. Kare : Göz doktoru gözleri iyi göremeyen (yakın veya uzağı veya her ikisini de-Ben de gerçekleri ekliyorum bu listeye-dedo11) Turgut Özal'ın iyi görebilmesini sağlayacak gözlük veriyor.
3. Kare : Gerçekleri görmesini sağlayacak gözlüğü takıp dışarı çıkan Turgut Özal fiyatları görünce pahallılığın nasıl can acıtacak kazığa dönüştüğünü görmesine (idrak etmesine) yarıyor....

Vargı : Şimdiki siyasetçileri bu göz doktoruna götürüp gözlük taktırılmalı. Belki o zaman hıyarının 200 TL ye satıldığını , "ayvayı yemek" deyiminin artık deyim değil GERÇEĞE DÖNÜŞTÜĞÜNÜ görür belki ; (biri büyük biri küçük ) 2 adet ayva bir 1 kilo geliyor. Ayvanın kilosu 250 TL. Sadece büyüğü 150 TL. Şimdi alıp bu büyüğü soyup yerseniz , ne olur? Ayvayı yemiş olmaz mısınız? Bir ayva 250 TL. düşünün. Bu anlattığım TV de haberlerde gösterildi. Bütün siyasetçileri bu gözlük doktoruna zorla götürelim , vereceği gözlüğü de takmalarını zorla taktıralım. Ne dersiniz?

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...