Büyülü Rüzgar Renkli 014

juliensorel

Yeni Üye
11 Şub 2010
52
1,249
dchgr8o5crgp9k42e.jpg

Evet Çizgi Roman sevdalıları Büyülü Rüzgar'ın 14. sayısı da geldi. Lütfen, eğer bir hata görüyorsanız ya da renklendirmeyle ilgili bir eleştiriniz olursa yapmaktan çekinmeyin. Benim göremediğimi sizler görebilirsiniz. Ben bu renklendirmeye uzun uğraşlar verdiğim için hataları göremeyebiliyorum. Ama sizlerin yönlendirmesiyle daha da mükemmele yaklaşacağıma eminim.

emekli

Aktif Üye
17 Eki 2015
496
1,209
Çok teşekkür ederim üstadım. Yine mükemmel bir çalışma sonucu ortaya çıkan güzel bir çizgi romanı bizlere ve sitemize hediye ettiğiniz için size ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu güzel çalışmaya aynı şekilde devam edebilirsiniz. Ben renklerden de yazı fontlarından da memnunum. Sağ olun. Sağlıklı kalın.

Sinan Atik

Yönetici
13 Haz 2011
2,425
6,840
Ankara
Renklendirme konusuna bir şey diyemem. Çevirmenin kelime seçiminde kullandığı keyfiyet gibi sizin de renk paletinde benzer bir keyfiyet kullanmanız kadar doğal bir şey yok. Ellerinize sağlık.
Tek eleştirim, balonlamada yazıların içinin net olmaması. Adeta yazılara Photoshopta "inner shadow" uygulanmış gibi gölgeler var. BU efekt okumayı güçleştirmiş.
Ellerinize, gözlerinize, yapay zekanıza sağlık :)

kayamtky

Kıdemli Üye
17 Ağu 2013
179
226
İyi renklendirme çalışması, teşekkür.
diğer sayılara bakmaya vaktim olmadı, 14. sayıya bakarak şunu söyleyebilirim; renk paletine sarı ve kahve tonlar hakim, kötü demiyorum yanlış anlaşılmasın, diğer renk tonlarına da yer verirseniz mesela yeşil, mavi, gri tonlara, örneğin gökyüzü beyaz değil mavi olabilir, şu andaki çalışmanız zaten iyi ama doğada var olan diğer renk paletine yer verirseniz iyi olan çalışmanız daha da iyi olabilir.
Bu konular biraz da kişisel tabii ki, zevk meselesi, yapmasanız da şu andaki haliyle de gayet güzel okunuyor sıkıntı yok.
Ellerinize sağlık.

Son düzenleme:

juliensorel

Yeni Üye
11 Şub 2010
52
1,249
Sevgili kayamtky, inan en korktuğum şeyi söyledin. Kanayan yarama tuz bastın. Yani kahve ve sarı tonlar meselesi. Bunu yıkabilmek için yüzlerce senaryo denedim. Bir türlü bunu yıkamadım. İşin özü şu : Ned Ellis'in kıyafeti bir karede sarı başka sayfada kırmızı sonraki sayfada mavi bir başkasında yeşil çıkıyor. Bu da benim canımı çok sıkıyor. Bunu yenebilmek için Ned'in elbisesi kahverengiye yakın bir renk olmalı diye pozitif promta komut giriyorum. Negatif promta da Ned'in kıyafeti sarı,kırmızı,mavi, yeşil olamaz diye komut giriyorum. Sonuç böyle oluyor. Bunu yenmek için neredeyse denemediğim controlnet ve safftensors kalmadı. Olmuyor olmuyor. Hatta bir resimde alevleri yeşile bile boyadı. Bazen diyorum kullandığımız stablediffusion ve comfyui henüz bu iş için tam oturmamış biraz daha bekleseydim diyorum. Ama Büyülü Rüzgar benim en çok sevdiğim çizgi romanlardandır. O yüzden de önce internette bulduğum renklendirmeyi kullanayım dedim. Ama forumun değerli üstadlarından Altay1944'ün yönlendirmesiyle kendim renklendireyim diye bu yola çıktım. Bu comfyui yapay zeka ile renklendirme programını öğrenmeye başladım. Evet yaptıklarım mükemmel değil biliyorum. Forumun ilk zamanlarındaki çift sayfalı 300 dpi tarama gibi benim yaptığım. Çünkü bu iş de daha emekleme aşamasında. En fazla 2-3 yıl içinde bu renklendirmenin çok acemice kalacağına hepimiz şahit olacağız. Ama arayışlarım sürüyor. Eğer gerçekten cam gibi bütün renklerin doğal kullanıldığı bir model ve promt kullanabilirsem emin ol ilk yaptıklarım dahil hepsini yeni baştan oluşturacağım inşallah. Her gün onlarca model ve promt deniyorum. Şimdilik en mükemmele yakın çıkanı bu. Yani en azından elbise meselesini hallettim diyorum kendi kendime. Bir de yapay zeka renklendirmesinde en büyük sıkıntı şudur. Aslında yapay zeka sizin verdiğiniz resmi alır ve yeni bir resim oluşturur. Yani her renklendirme aslında yeni bir resim oluşturmaktır. Bir yandan orijinal çizgileri korumak zorundasınız bir yandan da doğal renkleri vermek zorundasınız. Aynı zamanda da istikrarı korumak zorundasınız. Yani her çizgi romanda görünen kişi çizgi romanın sonuna kadar aynı giysiyi giyiyorsa aynı renk olmak zorunda. Akdir edersiniz ki 100 sayfalık bir çizgi romanda bu gerçekten de zor oluyor. Neyse konuyu uzattım galiba. Kusuruma bakmayın kafanızı şişirdim.

emekli

Aktif Üye
17 Eki 2015
496
1,209
Değerli üstadım verdiğiniz bilgiler ve uğraşlarınız için çok teşekkür ederim. Sizin için hangisi daha kolaysa öyle yapın. Benim tek istediğim yazı fontlarının böyle ince ve resmi boğmayacak güzellikte olması. Sağ olun. Sağlıklı kalın.

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
576
10,443
Kabul buyurursanız emekleriniz için bir kaç tavsiye vermek istedim:
kıyafet konusunda %100 başarı ne yazık ki sağlanamıyor fakat buna yakın bir başarı sağlanabilir. ( 100 figürden 80-90''nının kıyafet renkleri benzer yapılabilir ) Örneğin her resim için ayrı "istem" düzenleyiniz. Yani bunu da bir önceki ile aynı yap işe yaramıyor.
Atmosfer için de yine belirgin bir istem yapılabilir
Aynı şekilde yazı balonlarının içi ve yazı fontu içinde "istem" yapılmalı
Burada anahtar husus her jpeg resim için farklı farklı "istem" lerde bulunulmalı.
Dipnot: İstem=prompt

Örnek bir istem: her jpeg resmi verildiğinde istenecek istem:

BU BİR RESTORASYON İŞLEMİDİR, YENİDEN ÇİZİM DEĞİLDİR.
  • renklendirme yaparmısın? sadece resim alanlarını renklendir.
  • resmi yeniden yorumlama yapma, Çizgi sanatını değiştirme, orijinal resme ve en/boy oranına sadık kal ve sadece renklendirme yap, figürler kesinlikle aynı kalmalı
  • Çizgi sanatı, konturlar, taramalar ve panel düzeni piksel düzeyinde korunacaktır.
  • Orijinal çizimi birebir koru.
  • Tüm konuşma balonları, düşünce balonları ve açıklama kutuları, yazı kutuları olduğu gibi kalmalı, değişmemeli
  • Konuşma balonları, düşünce balonları ve açıklama kutuları arka fon RGB 255 , 255 , 255 ( Bu değer düz beyaz renk değeridir. Örneğin kırık beyaz istiyorsanız 240,240,220 olabilir veya isteğinize göre deneme yanılma ile değiştirebilirsiniz. Bu işe yaramazsa kullandığınız alana "senden arka fonu "........." yapmanı istedim ama yapamadın. Buna göre kullandığım "istem" de nasıl bir düzenleme yapmalıyım?" diye sormalısınız. Kullandığınız Gemini, Chatgpt; ücretli, ücretsiz yani kullanılan modele göre "istem" in düzeltilmesi gerekebilir.)
- Konuşma balonları, düşünce balonları ve açıklama kutularının içindeki yazılar RGB 0,0,0 olmalı. (Bu en siyah tonu bazen balon içinde çok sırıtabiliyor, bu yüzden biraz yumuşatmakta fayda var. Örneğin 25,25,25 olabilir. Böylece siyah ile koyu gri arası bir font olur ki sayfa içinde sırıtmaz)
  • Balonların ve kutuların dış sınır çizgileri kesinlikle korunmalıdır.
  • Eğer yazının bulunduğu alanda kutu yoksa yani yazı resim sadece kutusuz eklenmişse sende resme boş bir kutu ekleme
- yeni beyaz blok oluşturma.
- yeni şekil oluşturma.
- yeni açıklama kutusu oluşturma.
- Orijinal sayfada bulunmayan hiçbir geometrik şekil ekleme.
- Sayfadaki kutu sayısı değiştirilemez
  • Balonların ve kutuların genişliği, yüksekliği ve konumu 1 piksel bile değişmemelidir, orijinal ile birebir aynı kalmalıdır.
  • Yeni yazı alanı oluşturma.
  • Balonları yeniden çizme.
  • Balonları küçültme veya büyütme.
  • Tüm panel sınırları orijinal piksel konumunda kalmalıdır.
  • Tüm konuşma balonları orijinal piksel konumunda kalmalıdır.
  • Tüm açıklama kutuları orijinal piksel konumunda kalmalıdır.
  • Yeni panel bölmesi oluşturma.
en altta bulunan sayfa numarası olduğu gibi korunmalı

eğer varsa aşağıdakiler belirttiğim renkler olmalı:
Bitkiler: hep doğal yeşiller (çok doygun değil)
Su: turkuaz-mavi
Toprak: sıcak kahverengiler
Ahşap evler: ..............
Toprak yol:...........

1. ve 2. paneldeki karakter ana karakterdir. Ceketi RGB: ........ tonlarında olmalı
ayrıca 1. ve 3. ve 5. paneldeki yardımcı karakter ceketi RGB .............. ; pantalonu RGB .......... olmalı
5. panel sağdaki karakter; ceketi RGB .............. ; pantalonu RGB .......... olmalı
5. panel soldaki karakter; ceketi RGB .............. ; pantalonu RGB .......... olmalı

--------------------
Kullandığınız bu istem her jpeg resim için dinamik olmalı ve mutlaka her sayfa için istemelisiniz
İstem satırlarından herhangi biri işlevsiz kalırsa:
senden şunu şöyle "........." yapmanı istedim ama yapamadın. Buna göre kullandığım "istem" de nasıl bir düzenleme yapmalıyım?" diye sormalısınız

juliensorel

Yeni Üye
11 Şub 2010
52
1,249
Kabul buyurursanız emekleriniz için bir kaç tavsiye vermek istedim:
kıyafet konusunda %100 başarı ne yazık ki sağlanamıyor fakat buna yakın bir başarı sağlanabilir. ( 100 figürden 80-90''nının kıyafet renkleri benzer yapılabilir ) Örneğin her resim için ayrı "istem" düzenleyiniz. Yani bunu da bir önceki ile aynı yap işe yaramıyor.
Atmosfer için de yine belirgin bir istem yapılabilir
Aynı şekilde yazı balonlarının içi ve yazı fontu içinde "istem" yapılmalı
Burada anahtar husus her jpeg resim için farklı farklı "istem" lerde bulunulmalı.
Dipnot: İstem=prompt

Örnek bir istem: her jpeg resmi verildiğinde istenecek istem:

BU BİR RESTORASYON İŞLEMİDİR, YENİDEN ÇİZİM DEĞİLDİR.
  • renklendirme yaparmısın? sadece resim alanlarını renklendir.
  • resmi yeniden yorumlama yapma, Çizgi sanatını değiştirme, orijinal resme ve en/boy oranına sadık kal ve sadece renklendirme yap, figürler kesinlikle aynı kalmalı
  • Çizgi sanatı, konturlar, taramalar ve panel düzeni piksel düzeyinde korunacaktır.
  • Orijinal çizimi birebir koru.
  • Tüm konuşma balonları, düşünce balonları ve açıklama kutuları, yazı kutuları olduğu gibi kalmalı, değişmemeli
  • Konuşma balonları, düşünce balonları ve açıklama kutuları arka fon RGB 255 , 255 , 255 ( Bu değer düz beyaz renk değeridir. Örneğin kırık beyaz istiyorsanız 240,240,220 olabilir veya isteğinize göre deneme yanılma ile değiştirebilirsiniz. Bu işe yaramazsa kullandığınız alana "senden arka fonu "........." yapmanı istedim ama yapamadın. Buna göre kullandığım "istem" de nasıl bir düzenleme yapmalıyım?" diye sormalısınız. Kullandığınız Gemini, Chatgpt; ücretli, ücretsiz yani kullanılan modele göre "istem" in düzeltilmesi gerekebilir.)
- Konuşma balonları, düşünce balonları ve açıklama kutularının içindeki yazılar RGB 0,0,0 olmalı. (Bu en siyah tonu bazen balon içinde çok sırıtabiliyor, bu yüzden biraz yumuşatmakta fayda var. Örneğin 25,25,25 olabilir. Böylece siyah ile koyu gri arası bir font olur ki sayfa içinde sırıtmaz)
  • Balonların ve kutuların dış sınır çizgileri kesinlikle korunmalıdır.
  • Eğer yazının bulunduğu alanda kutu yoksa yani yazı resim sadece kutusuz eklenmişse sende resme boş bir kutu ekleme
- yeni beyaz blok oluşturma.
- yeni şekil oluşturma.
- yeni açıklama kutusu oluşturma.
- Orijinal sayfada bulunmayan hiçbir geometrik şekil ekleme.
- Sayfadaki kutu sayısı değiştirilemez
  • Balonların ve kutuların genişliği, yüksekliği ve konumu 1 piksel bile değişmemelidir, orijinal ile birebir aynı kalmalıdır.
  • Yeni yazı alanı oluşturma.
  • Balonları yeniden çizme.
  • Balonları küçültme veya büyütme.
  • Tüm panel sınırları orijinal piksel konumunda kalmalıdır.
  • Tüm konuşma balonları orijinal piksel konumunda kalmalıdır.
  • Tüm açıklama kutuları orijinal piksel konumunda kalmalıdır.
  • Yeni panel bölmesi oluşturma.
en altta bulunan sayfa numarası olduğu gibi korunmalı

eğer varsa aşağıdakiler belirttiğim renkler olmalı:
Bitkiler: hep doğal yeşiller (çok doygun değil)
Su: turkuaz-mavi
Toprak: sıcak kahverengiler
Ahşap evler: ..............
Toprak yol:...........

1. ve 2. paneldeki karakter ana karakterdir. Ceketi RGB: ........ tonlarında olmalı
ayrıca 1. ve 3. ve 5. paneldeki yardımcı karakter ceketi RGB .............. ; pantalonu RGB .......... olmalı
5. panel sağdaki karakter; ceketi RGB .............. ; pantalonu RGB .......... olmalı
5. panel soldaki karakter; ceketi RGB .............. ; pantalonu RGB .......... olmalı

--------------------
Kullandığınız bu istem her jpeg resim için dinamik olmalı ve mutlaka her sayfa için istemelisiniz
İstem satırlarından herhangi biri işlevsiz kalırsa:
senden şunu şöyle "........." yapmanı istedim ama yapamadın. Buna göre kullandığım "istem" de nasıl bir düzenleme yapmalıyım?" diye sormalısınız
Sevgili Cagan73, sizin verdiğiniz promtlar, chatgpt, gemini gibi renkli resim üreten yapay zeka motorlarında işe yarıyor. Daha önce benzerlerini denedim. Ben ise renklendirmeyi stablediffusion'un ikizi olan comfyui ile yapıyorum. Oradaki komutlar biraz daha farklı. Ben renklendirme yaparlen üçlü kontrol sistemiyle gidiyorum. Birinci bölümde siyah beyaz resmi comfyui alıyor. Verdiğim komutlarla
CHECKPOINT ,CONTROLNET ,TEST_DOSYA ,HEDEF_BOYUT ,SAMPLER_NAME ,SCHEDULER gibi yönlendirmelerle ve
STEPS ,CFG ,DENOISE ,CONTROL_STRENGTH ,JPEG_KALITE gibi değerlerle ve pozitif negatif promtlarla çalışıyorum. Yazdığım python betiği yaklaşık 90 satır falan.
İkinci bölümde lora tarzında yetişmiş bir model ile o siyah beyaz resimle aynı çözünürlük ve boyutta yeni renkli resim oluşturuyor. Bu oluşan resmin orijinalle uzaktan yakından alakası yok. Burada ürettiği resimden sadece renkleri alıyor sonra da üçüncü bölümde siyah beyaz resimdeki siyahları ve renkli resimdeki renkleri birleştiriyor. Böylece çizgiler kesinlikle oynamamış oluyor. Bu sistemin avantajı çizerin bir çizgisinin bile değişmemiş olması. Ama kıyafetlere sadık kalma adına bazı şeylerden ödün verilmiş oluyor. Şu anda tatildeyim. Tatil dönüşü Ned ve Poe'nin en az 10-15 resmini (kimisi yandan, kimisi önden, kimisi at üstünde, kimisi arkadan) bizzat renklendirip her kare renklenirken bu resimleri referans almasını eğer o karede Poe veya Ned varsa renkleri benim renklendirdiğim referanslardan kullanmasını sağlamaya çalışacağım. Bakalım inşallah olursa muhteşem olacak. Hem cıvıl cıvıl bir renklendirme hem de elbise renk değişiminin önüne geçmiş olacağım.