Büyülü Rüzgar 005 Renkli

juliensorel

Yeni Üye
11 Şub 2010
52
1,217
dbk015m5jit5lxnzk.jpg

Benim yaptığım Orijinal Renkli Büyülü Rüzgar ciltlerini bulmak oldu. Sonra forumdan bulduğum arkadaşların yaptığı siyah beyaz taramaları indirip. O taramalardaki balonlamaları renkli olana yerleştirmek oldu. Amacım bütün seriyi renklendirmek. Eğer yöneticiler bu yaptığımı onaylamazlarsa konuyu silebilirler ya da yerinin burası olmadığına karar verirlerse başka bir yere konuyu taşıyabilirler. Bu benim ilk paylaşımım. Dediğim gibi amacım bütün Büyülü Rüzgar serisini inşallah renklendirmek olacak.

100bullets

Aktif Üye
7 Eki 2020
174
847
Merhaba. Paylaşımınızı inceledim. Bu ilk denemeniz ise bence çok güzel bir iş çıkarmışsınız ortaya. Çok teşekkürler. Anladığım kadarıyla siyah beyaz olandaki balonu bütünüyle kopyalayıp renkli olana yerleştiriyorsunuz. Bazı balonlarda yerleşim hafif kaymış ama devam edecekseniz eliniz alıştığında bu durum ortadan kalkar diye düşünüyorum. Bir de kitapta ara ara macera başlıkları oluyor sayfa 79'daki gibi. Onları da türkçe olarak değiştirebilirseniz tadından yenmez.

Sayın @cizgicicocuk bu seriyi okurken bazı sayılarda bulanıklık siliklik gibi okuma konforunu bozan durumlar olduğunu yazmıştı. Renkli versiyona geçince bu durumda düzelmiş olacak. Benim naçizane tavsiyem eğer siyah beyaz balon kopyalanamayacak kadar kötüyse veya bir türlü oturmuyorsa balonu sıfırdan temizleyip yeniden yazmanız olur. Ama tabi karar sizin.

Bu renkli dönüşüm boyunca size kolaylıklar diliyorum. İnşallah hevesiniz ve isteğiniz kaybolmadan sağlıcakla tamamlarsınız. Tekrardan çok teşekkür ederim.

emekli

Aktif Üye
17 Eki 2015
496
1,209
Yukarıda yazılı olan güzel mesajlara bende katılıyorum. 100bullets dostumuzun önerilerini dikkate alarak hareket ederseniz çok daha güzel bir çalışma olacağına inanıyorum. Devamını bekliyor ve bu güzel çalışmanız için çok teşekkür ediyorum. Sağ olun.

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,408
8,157
Sayın juliensorel şimdi yazacaklarımı yazmadan önce uzun uzun düşündüm ...Öyle ki bir küçük yanlış anlama paylaşımcının tüm şevkini kırar ve başladığı işi yarım bırakırdı.Paylaşımı yapmadan önce orginal renklileri buldum yazınca inanın öyle sevindim ki içim içime sığmadı Büyülü rüzgar en sevdiğim karakterlerden biridir çünkü.Hemen indirdim ve inceledim Bu maalesef orginal renkli bir tarama değil .Bir büyülü rüzgar sever tarafından yz ile yapılan renklendirme ..Güzel mi güzel ..Ama yz renklendirme yaparken çizimlerde oldukça oynamış.bu haliyle okunur mu okunur .sıkıntı yok .Sadece bilmenizi istedim.Siz klonlama yapmışsınız ki bu oldukça zahmetli.Bir önerim olsa kendiniz seriyi yapay zeka ile renklendirseniz muhteşem olur hem çok eğlenceli ve size ait bir iz olur.Kolaylıklar diliyorum.(Eleştiri için affınıza höşgörünüze sığınırım.)saygıyla.

Atlas Mert

Süper Üye
13 Tem 2009
961
4,619
dbk015m5jit5lxnzk.jpg

Benim yaptığım Orijinal Renkli Büyülü Rüzgar ciltlerini bulmak oldu. Sonra forumdan bulduğum arkadaşların yaptığı siyah beyaz taramaları indirip. O taramalardaki balonlamaları renkli olana yerleştirmek oldu. Amacım bütün seriyi renklendirmek. Eğer yöneticiler bu yaptığımı onaylamazlarsa konuyu silebilirler ya da yerinin burası olmadığına karar verirlerse başka bir yere konuyu taşıyabilirler. Bu benim ilk paylaşımım. Dediğim gibi amacım bütün Büyülü Rüzgar serisini inşallah renklendirmek olacak.
harika olur :)

juliensorel

Yeni Üye
11 Şub 2010
52
1,217
Sevgili Altay Üstadım. İnan tek bulduğum renklendirme bu oldu. Bu konuya gönül vermiş sizin gibi üstadların tavsiyeleri başım gözüm üstüme. Eğer orijinal renklendirme bulup bana linkini atabilirseniz tabii ki onunla çalışırım. Aslında birkaç metod var bu balonlamanın yerleştirmesiyle ilgili. Ben kopyala yapıştırma yaparken basit bir python betik kullanıyorum. Bir metod da yapay zeka ile balonların temizlenip yerine diğer üstadların taradıklarının yazı olarak yerleştirilmesi. İkisi de olabilir. Şimdilik düştük bakalım bir yola. İnşallah günde bir ya da iki tane paylaşmaya çalışacağım. Biliyorum amatörce oluyor. Bir hata yaparsak affola.