Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Daha eskileri de hatırlarım da neyse karıştırmayalım.. Teşekkürler.. Trabzon'dayken bilyeli araba milli sporumuzdu çocukluğumuzda, şimdi yarışmasını yapıyorlarmış..
evet hepsini hatırlıyorum 78 liyim.çogunu yaptım.hele sarı-lacivert toto anahtarlığımı uzun süre saklamıştım.sadece çamaşır makinemiz ve klasik tost makinemiz yoktu onlarda komşularda vardı...elvan içerdik birde BADE diye kola gelmişti.sarı kola siyah kola birde beyaz kola vardı ne güzel di....o gırgır hep kapının arkasında dururdu üzerinde de bir örtü vardı...komşumuz genelde onun sapını çocukları dövmede kullanırdı hey be ne günler....
"Çakma" tost aleti hala bodrumda duruyor; sağlık açısından bugün 30 yaş üstündekiler "vita" ya çok şey borçlu! Bir tek resim yapan sakallı elemanı anımsayamadım, kim di o?
Sayın "umut22", 55 yaşında olduğum için hepsini çok iyi hatırlıyorum. Tekrar gözümüzün önüne getirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Geçen hafta bir arkadaşla "1960' lı ve 70'li yıllarda Rumelihisarı sahilinde yürürken kalenin önünde ve Aşiyan Mezarlığı'nın önündeki kaldırım kenarlarında 1.fotoğraftaki başak benzeri otun şimdi bulunmadığını ve o günlerde bu otu koparıp kedi sever gibi oynadığımızı" konuşmuştuk. Ne tesadüf ki şimdi bu otun fotoğrafı çıktı karşıma. "Ot" deyip geçmemek lazımmış; anladım ki ot bile nostalji olabiliyormuş.
En üstteki otun adı "pisipisi".İki avucun ortasına koyup ellerin birini ileri birini geri oynatınca yürür bu otçuk.Ben hala bu ottan illallah diyorum.Bahçemde dolu.Pantolonun paçasından bir girsin kasıklarınıza kadar yürür.Ben de yaşım icabı resimdeki eşyaların hepsini kullandım.Diğerlerinide daha dün gibi hatırlıyorum."Okulda ki kahvaltı"silgisi çiğnenmiş kurşun kalem.Geçmişin hüzün veren tatları.