Bu Kare Hangi Kitaptan Alınma?

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
88
208
denizci
Bu da benim sorum :)

(Her zaman imdadıma yetişen; gandor08 dostumdan rica ettim de bu kareyi bana çıkardı sağolsun, tabii bu bağlamda; kendisi yarışmaya katılamıyor yani :D)

trcuis55555cd.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,297
81,330
hiçbiryerde :)
"Korku" tarzına benziyor...
Gandorcum şöyle ufak bir mesaj atsan da...:D

Yalnız resmin güzelliğine dikkat ettiniz mi,
ayrıntılara verilen öneme...
Bir an Kızılmaske'yi gördüm sanki:)

tuzcu

Aktif Üye
15 Tem 2013
335
862
Sayfada ki renk kayması frankofon veya comics olmadığını, eski bir baskı olduğunu gösteriyordu. Ama Tercüman çocuk aklıma bile gelmedi. Tebrikler bayposta.

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,297
81,330
Tercüman çocuk Dergisinde Nisan 1979'da Flash Gordon esinlenmesi bir Fransız çizgiromanının "U Işınları" adlı macerasıyla (Bu öyküde Voltan adlı karakter Gordon, Silviya adlı kız Dale Arden ve Prof. Marduk da bilimadamı Zarkov'un benzerleridir) yer almış.

palio68

Guest
4 Ağu 2012
1,332
27,146
Bursa
Kare bulmaca işini sevdik ..
Bu Kare Hangi Kitaptan Alınma? Karekteri bulun adınıza hediye paylaşım anında gelsin,
soru karesine dikkatli bakın çok çok zor bir sorudur
cevap vermeden önce lütfen iyi düşünün gözler aldanabilir..;):):)

4nhf.jpg
nwv7.jpg

bayposta

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
21 Ocak 2011
2,029
21,879
Teksas Ceylan Yayınları Oval Kapaklı seri olabilir.

palio68

Guest
4 Ağu 2012
1,332
27,146
Bursa
Teksas değilse eğer Deyvi Kroket olabilir mi ?

Sizin tahminiz hiç olmadı tardis dostum rotadan çok uzaklaştınız.
Yayıncılar sayesinde bizlerde bu şekilde seri içlerinde bulmacalar çözmekteyiz.
Bu soru tamamlansın ardından daha zor olanlarını sıraya alırız..:D

palio68

Guest
4 Ağu 2012
1,332
27,146
Bursa
Bu kare hangi karakterden alınmıştır? sorusuna cevap alımları devam etmektedir.
Tahmin ediş tarihi 23 Nisan bayramına sarktığı için bulan dostumuzun adına
paylaşım ödülünü artırım yaparak 4 adet diyoruz. Cevap anahtarı tahmin edilemezse yarın saat 12:00 açıklanacak.

palio68

Guest
4 Ağu 2012
1,332
27,146
Bursa
Bulmaca karesinde son dakika içersine gelmiş durumdayız ve ne yazıkki doğru tahmin çıkmadı.
Bazı arkadaşlar seri ve yayıncıyı tahmin ettiler fakat ne yazıkki karekter bilinemedi.
Bu yüzden resime iyi bakın fakat düşünerek yazın demişim bizim bir günahımız yok her şeyi yayıncısı düzenlemiştir.:):D:Ğ:Ğ
Bu en kolay olanıydı daha sonra biraz zor olanlarını seçeriz, yayıncıların sayesinde bulmaca kısmımız sonsuzdur..:p

msz0.jpg
28nd.jpg

haziran

Süper Üye
19 Ocak 2010
1,786
5,617
Bulmaca karesinde son dakika içersine gelmiş durumdayız ve ne yazıkki doğru tahmin çıkmadı.
Bazı arkadaşlar seri ve yayıncıyı tahmin ettiler fakat ne yazıkki karekter bilinemedi.
Bu yüzden resime iyi bakın fakat düşünerek yazın demişim bizim bir günahımız yok her şeyi yayıncısı düzenlemiştir.:):D:Ğ:Ğ
Bu en kolay olanıydı daha sonra biraz zor olanlarını seçeriz, yayıncıların sayesinde bulmaca kısmımız sonsuzdur..:p

msz0.jpg
28nd.jpg

Valla Kapaktaki kişiler Blek le Avukat Connoly benziyor ama :)

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,297
81,330
Sıfırcı hocamız belli oldu :D
Ben bulurdum belki ama bugün hep dışardaydım
malum bizim bayramımız, etkinliklerdeydik hocam...

Şimdi yine çıkıcam, kağıt kalemleri çıkarın,
kitaplar sıranın altında kalsın gelince kontrol edeceğim,
Sıradaki sorumuz gelsin:

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,005
21,118
Gaziantep
TEX ; Yanlış anımsamıyorsam İrlandalı iki "yoldaş"ın bir suikastı gerçekleştirdikten sonra kaçışları. Daha sonra macera Birleşik Devletlerde devam ediyor. Boselli'nin yazdığı uzun diyalogları olan güzel bir öykü. Macera adı için Tex'leri koyduğum kutuları boşaltmalıyım.

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
3,010
25,103
Kıbrıs
Bir soru da ben sorayım: Bay_x'in bugün paylaştığı Kit Taylor 2.seri 4.fasikülün arka
kapağında bir Teks reklamı var.Teks'in yanındaki pala bıyıklı,saçları düşmüş kale komutanının adı ne?Hangi kalenin komutanı?Yeraldığı Teks'in sayısı?Bir arkadaş o kareyi
buraya alırsa müteşekkir olurum.Ben bu işleri beceremem.

imgkt55555cd600x430.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

Büyülü Rüzgar

Yeni Üye
21 Haz 2009
31
9
Bir soru da ben sorayım: Bay_x'in bugün paylaştığı Kit Taylor 2.seri 4.fasikülün arka
kapağında bir Teks reklamı var.Teks'in yanındaki pala bıyıklı,saçları düşmüş kale komutanının adı ne?Hangi kalenin komutanı?Yeraldığı Teks'in sayısı?Bir arkadaş o kareyi
buraya alırsa müteşekkir olurum.Ben bu işleri beceremem.
2vcyej6.jpg

uzung

Yönetici
14 Ağu 2009
3,429
28,518
İstanbul
TEX ; Yanlış anımsamıyorsam İrlandalı iki "yoldaş"ın bir suikastı gerçekleştirdikten sonra kaçışları. Daha sonra macera Birleşik Devletlerde devam ediyor. Boselli'nin yazdığı uzun diyalogları olan güzel bir öykü. Macera adı için Tex'leri koyduğum kutuları boşaltmalıyım.

Ahmet Ağabey sen tarifi tam verdin. Bilmemek mümkün değildi artık.

tuzcu

Aktif Üye
15 Tem 2013
335
862
Albay Tatum, Fort Dennison kale komutanı.
Tex Altın seri No.12 (Tex'in oğlu) Sahife 100, 3.band, birinci kare, Çalılıktaki Tuzak adlı macera.

tuzcu

Aktif Üye
15 Tem 2013
335
862
Madem bildim, bir soru sorma hakkı da ben kazanmış olayım. Sıfırcı hocalar gibi zor sormayacağım, ancak tutmakta güçlük çekeceğiniz gözyaşlarınızdan dolayı önünüzü göremeyeceğiniz için muhtemelen nereden alındığını da bulamayacaksınız. Hadi kolay gelsin.
bukarenereden.jpg

tuzcu

Aktif Üye
15 Tem 2013
335
862
Hadi size bir kolaylık yapayım. Çizerin adına bakın. Fil gibi ipucu verdim, daha ne olsun.

tuzcu

Aktif Üye
15 Tem 2013
335
862
Çizerin adı:
Fil gibi ipucu = Filipucu yani Filippuci.

Yine bulamazsanız, Saat: 22.00 de son ve kesin ipucu.

akim

Kıdemli Üye
29 May 2011
199
428
Teks özel albüm 22 Seminoller, 105. sayfanın ortadan ilk karesi :)

akim

Kıdemli Üye
29 May 2011
199
428
Teşekkür ederim :) ama doğrusu verdiğin ip ucunun faydası oldu :)

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
88
208
denizci
E demedim mi; Tex ise bilmem ben diye :D olsun bakalım başka Bonelli de nasıl biliyorum işte :d ben bu yarışma işini sevdim :) e doktor işi olursa; ilaç gibi gelir yani :Ğ