Böcek fotoğrafcısı

bogurtlen

Yeni Üye
22 May 2012
45
73
istanbul
Japon fotoğrafçı Satoshi Kuribayashi 30 yıldır doğal ortamlarında böcek portreleri çekiyor
Çeviri : ONUR ALTUĞ



Satoshi Kuribayashi’nin profesyonellik alanı böcekler. Fotoğraf uzmanı olan Kuribayshi 30 yıldır, kendi bulduğu bir objektif ile bir yandan böcekleri dogal ortamlarında görüntülerken bir yandan da arka fondaki çevreyi net bir biçimde aktarıyor. Sanatçının fotoğrafları insanda bir böceğin gözünden başka bir böceğe bakıyormuş hissi uyandırıyor. İki yıl boyunca yüzden fazla objektif kombinasyonunu denedikten sonra en uyumlusunu bulan Kuribayashi’nin 45 santim uzunluğu ve 3 santim çapındaki objektifi de, görüntülediği böcekler kadar tuhaf.
İlginç objektifini yine ilginç bir yöntemle kullanan Kuribayashi, yüzükoyun yerde sürünerek böceğe 5 ila 20 milimetre kadar yaklaşıyor. Tabii böceklerin çoğu korkup kaçıyor. Fotoğrafçı ise bu duruma alışmış, sadece gülüyor.
Sonuçlar mükemmel. Yakından çektiği fotoğrafın önünde çekirge, arka fonda ise nokta nokta bulutlu, masmavi gökyüzü çekirgenin anteni kadar net görünüyor ya da bir kelebek ve arkada ağaç manzarası. Bu görüntülerin fotoğraf makinesiyle çekildiğine inanmayanlar, “Muhtemelen bilgisayar ortamında kurgulanmıştır" demekten kendilerini alamıyorlar. Bu da başarıyı yakalamış bir fotoğrafçı için güzel bir övgü.










 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,741
45,656
denize sıfır
Süper görüntüler..bu görüntüyü almak için kaç günler bekleniyor bazen..paylaştığın için teşekkürler:)
 

kartal

Onursal Üye
17 Şub 2011
4,327
4,714
Gerçekten güzel ve ilginç resimler.Sevgili kardeşim paylaştığın için teşekkürler.
 

timed

Onursal Üye
19 Eki 2009
2,327
10,409
Çok güzel fotolar.
Paylaşımınız için teşekkürler.
 
Üst