BLEK 07 İşkence Meydanı

vefalı

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 May 2009
3,906
72,096
6oj4nkd.jpg


 
Moderatör tarafında düzenlendi:

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
8,003
Blek kimdir?

Fiyakasına vurulduğumuz tank gibi kahramandır Blek.
Teksas'ın esas oğlanıdır.
Diğer fumetti karakterleri gibi İtalyan mamulüdür.
Kendisini Amerika'nın bağımsızlığına adamıştır. (Yani işgalci İngilizlere karşı yeraltı mücadelesi veren Amerikan vatanseveriydi)
Tam bir lümpen, gerilla, hiçbir çıkarı ve bağlantısı yok.
Hatta bazı maceralarda kadınlar Blek'i "Amerikanın özgürlüğü için" diye kazıklayıp ev işleri bile yaptırmışlardır.
Bir de altı kaval üstü şişhane bir abidir kendisi.
Çünkü yaz kış kafasında o tilki kuyruğuna benzer zımbırtıyla dolaşmaktır.
Bu yüzden acaba balatayı mı sıyırmış dedirtir.
Bütün kızlar ona hastadır, onu görünce kendilerinden geçerler ama Blek bir tanesine bile pas vermemiştir. (Kendisini memleket meselelerine ayırmasından herhal)
Oysa onun kadar forsu olmayan Tom Miks'in bile Suzi ile gönül ilişkisi olmuştur. (Kaptan Swing'in de taş gibi Betty'si vardır)
Ayrıca meyveli turtayı da pek sever, bu sayede Rodi onu sahte Blekten ayırmıştır zamanında. (Başka bir sefer de "hay bin geyik boynuzu" lafından tanımıştır)
Blek, hikayelerinde devamlı Boston valisinin konağına girip milleti marizler ama valinin kızıyla mercimeği fırına vermediği için Cüneyt Arkın tadı vermekten geri kalır.
Çok zaman kırmızı ceketlileri paket edip kalelerine geri yollardı. (Bir bölümünde, 100 kadar kırmızı ceketliyi patates etmişti)
Yani İngiliz askerlerinin korkulu rüyası olup burunlarından fitil fitil getirmiştir.
(Tamam, Kırmızı Urbalılara gerektiğinde, veriyor sopayı, veriyor odunu ama kıyafetleri bir acayip. Üst tarafta kolsuz kürk yelek, çııplak tüysüz bir beden, kafada yine kürk kuyruklu şapka, sarı uzun saçlar, daracık pantalonlar. Ver adamın eline bir mikrofon, Etiler'de sahneye çıksın.)
Döneminin her çizgi roman kahramanı gibi (sağ kol eleman zorunluluğu olduğundan) Blek'in de iki tane kendisi karizmayı çizmesin diye yapamayacağı cıvıklıkları yapan elemanı vardı. Rodi ve Profesör Oklitus. Rodi ergenlik çağına yaklaşmış çevik, zeki ve çilli bir sübyandır. Profesör ise zeki ama problem kaynağı, aklı fikri kayıntıda olan bir elemandır.

Maceranın nasıl sonlandığını bilmiyoruz, ama tahmin etmek zor değil. Amerika bağımsız olur, artık İngilizler yoktur dolayısıyla dostlarımıza da gerek kalmaz. Prof. Oklitüs yeni düzende okumuş yazmışlığı ve bağlantıları sayesinde kendine bir yer bulabilmiştir muhtemelen. Peki ya Rodi ve Blek? Aile yok, para pul yok...Bağdan bahçeden anlamazlar, okuma yazma yok, asker olsalar desen emir altına girmez ki... Muhtemelen alkole vurmuş ve bir kavgada bıçaklanıp gitmiştir... Rodi de olsa olsa tinerci olabilir ancak...

Aradan yıllar geçer bu sefer Tommiks ortaya çıkar, ama Blek gibi değildir o. Düzenin koruyucusudur... Tiril tiril üniforma, taralı saçlar, Albayın kızı Suzi bekliyor bir yanda... Bu sefer İngilizler yok amma, Kızılderililerin hepsi kötü artık...O nedenle Çelik bileği daha çok severiz...
 

batterton

Aktif Üye
23 Kas 2014
177
988
Tamam, Kırmızı Urbalılara gerektiğinde, veriyor sopayı, veriyor odunu ama kıyafetleri bir acayip. Üst tarafta kolsuz kürk yelek, çııplak tüysüz bir beden, kafada yine kürk kuyruklu şapka, sarı uzun saçlar, daracık pantalonlar. Ver adamın eline bir mikrofon, Etiler'de sahneye çıksın.

Hakikaten bu teşhircilik merakı nereden geliyor bunların ? Zagor, Blek, Swing hiç farketmez. Lapa lapa kar yağarken bile kolsuz yelekle veya tişörtle geziyor bunlar. Bazen kaban giydikleri de oluyor ama içlerinde yine aynı giysiler var ve kabanın önü her zaman açık.
 
Üst