Bir Üyenin Saygısızlığı hakkında.

daltas

Çeviri & Balonlama
14 Haz 2009
1,743
159,778
Temel isimli kullanıcı, muhtemelen beni kızdırmak için yalan söylüyor, hakaret ediyor ve üstelik tehdit de ediyor. Yönetimden gerekeni yapmasını rica ediyorum!

oefazo3yld8mhsc7g.jpg

827pc620dxf6qia9g.jpg

lypbq0d2b7cebjs9g.jpg

ct5rr4jgmerqu6i9g.jpg

Bu konu üyelerin yorum yapması amacıyla açılmamıştır. Forum yönetimini konulan kuralları ihlal eden bir üye konusunda bilgilendirme maksadı taşımaktadır. Ben zaten ilgili şahsın yaptığı yorumları ilgili sayfadan silmiş bulunuyorum. Bilgilerinize.

Son düzenleme:

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,873
27,023
ordu-turkey
Temel isimli kullanıcı, muhtemelen beni kızdırmek için yalan söylüyor, hakaret ediyor ve üstelik tehdit de ediyor. Yönetimden gerekeni yapmasını rica ediyorum!

827pc620dxf6qia9g.jpg

lypbq0d2b7cebjs9g.jpg

ct5rr4jgmerqu6i9g.jpg
Ülke de insan kalitesi yeraltına indi.Tam bir kokuşma var.Adam avukat uyuşturucu işinde daha neler var.Daltas üstad takma kafanı sağlığın önemli boşver.

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
18,085
92,086
hiçbiryerde :)
Maalesef zaman zaman karşılaşıyoruz bu tür durumlarla hayatta...
Bu forumda asla izin veremeyiz bu gibi davranışlara. Çünkü
forumun yöneticileri de üyeleri de gerçekten kardeşçe bir
ortamda, sohbet etmek isteyen, bilgilerini paylaşan, dürüst
insanlar...
Geçmiş olsun @daltas üstadım, forumda yanlış anlama,
anlamını aşan kelime kullanma vb nedeniyle bazen
tartışma olabilir ama kim bilir neyin nesiydi böyle
mesajlar yazan...

Not: Söz konusu üyelik yasaklanmıştır.

Son düzenleme:

cembaba

Yeni Üye
8 Nis 2024
51
74
Herkes fikir belirtebilir. Belirtilen fikir belki bazen hoşumuza gitmeyebilir. Ama fikir belirtebilme özgürlüğü her zaman korunmalı. Ancak burada fikirden yada bir sorudan öte saygısız, itici, hakaret yüklü bir dil ön plana çıkmış. Bu platformda buna asla izin verilmemeli.

mhtkaraca

Kıdemli Üye
14 May 2011
181
473
fatih,istanbul
Temel isimli kullanıcı, muhtemelen beni kızdırmek için yalan söylüyor, hakaret ediyor ve üstelik tehdit de ediyor. Yönetimden gerekeni yapmasını rica ediyorum!

827pc620dxf6qia9g.jpg

lypbq0d2b7cebjs9g.jpg

ct5rr4jgmerqu6i9g.jpg
aldırmayın. Çok zor böyle varlıkların yaptıklarına karşılık verememek ama nihayetinde güzel işler, hayırlı işler yapanların böylelerinden tamamen uzak durması gerekir. Sizi ve tüm paylaşım yapanları hayırla yad ediyoruz

mutluh

Yeni Üye
26 Ocak 2019
58
194
Hos olmayan, gereksiz ve mide bulandırıcı bir provokasyon. Sosyal medyanın her kesiminde sıklıkla; zaman zaman resmi ve yerel kanallarda da gördüğümüz üzücü bir durum. Geçmiş olsun Daltas USTA. İyi ki varsın. Sağlıklı gelecekler.

raydemer

Yeni Üye
3 Kas 2010
75
300
Bu kaçıncı ya.Yeter artık bezdi insanlar.Hem karşılıksız birşeyler paylaş hem laf işit.Meyve veren ağaç taşlanıyor maalesef.Yalnış veya doğru kimsenin kimse üzerinde hele gönül essaslığına dayanan bu platformda hakaret etmeye hakkı yok.Varsa bir sıkıntı adam gibi üslubunca mağduriyetini dile getirirsin.Karşındaki de insan adam gibi sorarsan adam gibi cevap alırsın.Daha önce söylediğim gibi ben dahil benim gibi kaç kişi varsa locada oturmuş,suya sabuna dokunmadan zahmetsizce emekleri sömürüyoruz yani resmen sömürüyoruz.Daha ne neyin derdi bu.Bırakın emek edenlere saygı duyalım destek verelim.En azından teşekkür edelim.Çok mu zor.Bakın bu yüzden kimler gitti.Biz çizgiroman sevdalılarını bir çatıda toplayalım derken.bu yüzden kaçıp gittiler yada başka platformlar açtılar.Bölündük.Daha çok birleşecekken bölündük.biraz öz eleştiri yapayım bunda birazda yönetimin payı var.Gidene bay bay demek işin kolayı.Lütfen arkadaşlar aklınızı başınıza alın.Bir parçalandık mı bida toparlanamayız.Giden gelmez,Arkasından da sürükler götürür.Uzun süre bu platform da olanlar bu anlattıklarıma yabancı değiller ve ne demek istediğimi pek güzel anladılar.Herkes aklını başına alsın yönetim dahil.Sahip çıkın,bu bi hazine.ben 60 yaşındayım.Nasıl bi hazineyle buluştuğumun farkındaym ve kaybetmek istemiyorum.Çünkü çocukluğumun ve hayallerimin bir parçası burada.Lütfen ama lütfen!....

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
574
10,427
Bir yerde okumuştum bu insanlar ile ilgili açıklamayı...
Malesef genellikle muhafazakar aile çocukları...

Anne ve babaları küçükken sevmiyor, ilgi göstermiyor
Şefkat görmüyor hor görülüp, itilip, kakılıyor
Özellikle babaları, bırakın ilgi ve sevgi göstermeyi yüzlerine bile bakmıyor
Yaşıtları oyuncakları ile oynarken oyuncak isteyince azarlanıyor, çikolata, dondurma alınmıyor, beş kardeşi bol görüyor
Çocuklar her şeyi merak eder sorar, soru sorunca susturulup azarlanıyor.
Ailesinin yanında gıkını bile çıkartmadan oturtuluyor
Sudan sebeplerle sık sık dayak yiyor
Önüne bir şeyler konup, bunları ezberleyeceksin deniyor
Yaşıtları aileleri ile birlikte çocuk kitapları okurken onlara kitap alınmıyor.
Acıkınca yemek, susayınca su veriliyor, bu kadar.
zekası gelişmiyor Matematik, Fen dersleri felaket seviyede...
Gençliğinde yaşıtları spor yapıp, aşık olup, birbirleri ile kanka olurken, yaşamaktan zevk alırken. Onlar etrafına öfke dolu bakmaktan başka bir şey yapamadı.
Büyüdü, etrafına nefretle bakmaya devam etti. Sadece zekası gelişen insanlar sebep sonuç ilişkisi kurabilir, Onlar her şeyin sebebinin çocukluk travmaları olduğunu anlayamadı. Anlayamadığı için kendi çocuklarına da aynı şeyleri yaşatıyor.

Amacım yaptığı saygısızlığı acındırarak hoş göstermek değil elbette... bu davranışlarının neden öyle olduklarını anlamalarını sağlamak. Bir de İnsani olmayı başaramadıktan sonra cuma günü hayırlı olur mu?

MZAMAN

Kıdemli Üye
3 May 2019
786
3,413
Sayın daltas'a yapılan bu saygısızlık sadece ona değil tüm yöneticilere ve biz üyelere de yapılmış demektir. Gönüllülük aşkıyla kurulan, gelişen ve bu günlere gelen Diyar üç beş kendini bilmezle yıkılmayacaktır. Geçmis olsun büyük üstad.

nisann

Yeni Üye
2 Haz 2024
95
946
Bu yazı Daltas’a yapılan saygısızlığa karşı olarak şu an forumdan uzak olan değerli dostum tarafından kaleme alınmıştır.

Bazı insanlar vardır; iyiliği gösteriş için değil, insanlık için yapar. Karşılığında alkış beklemez, teşekkür beklemez, menfaat peşinde koşmaz. Bir tebessüm görebilmek, bir ihtiyacı giderebilmek, bir gönle dokunabilmek onlar için en büyük kazançtır. İşte böyle bir insanın, tüm samimiyetiyle yardım ettiği, değer verdiği ve hatta paylaşımlarıyla mutlu etmeye çalıştığı kişiler tarafından hakaretlere ve tehditlere maruz kalması, yalnızca bir insana değil, insanlığın en güzel duygularına vurulan bir darbedir.

Ancak böylesine iyi niyetli ve samimi davranışların; yardım edilen, destek olunan ve hatta çeşitli hediyeler verilerek mutlu edilmeye çalışılan kişiler tarafından hakaret, aşağılama ve tehdit ile karşılık bulması kabul edilemez bir durumdur. Bu tür davranışlar yalnızca yardım eden kişiye değil, toplumun temel ahlaki değerlerine, vefa duygusuna ve insanlık onuruna yönelik açık bir saygısızlıktır.

Bir insanın iyiliğine kötülükle karşılık vermek, yapılan yardımı unutmak ve teşekkür etmek yerine kırıcı sözler sarf etmek büyük bir vicdan eksikliğidir. Çünkü yardım eden el, uzanmak zorunda olmadığı halde uzanmıştır. Vermek zorunda olmadığı halde vermiştir. Paylaşmak zorunda olmadığı halde paylaşmıştır. Buna rağmen hakaret etmek, aşağılayıcı sözler kullanmak ve tehdit yoluna başvurmak, kişinin karakterini ve ahlaki duruşunu ortaya koyan üzücü bir davranıştır.

Bir kimsenin kendisine yapılan iyiliği görmezden gelmesi, teşekkür etmek yerine hakaret içeren ifadeler kullanması ve tehdit yoluna başvurması; hukuken ve ahlaken son derece sakıncalı bir tutumdur. Çünkü yardım eden kişi, herhangi bir zorunluluğu bulunmaksızın destek olmuş, paylaşmış ve fedakârlık göstermiştir. Buna rağmen aşağılayıcı söylemlerle hedef alınması ve baskı altına alınmaya çalışılması, hiçbir vicdani veya makul gerekçeyle açıklanamaz.

Bugün sarf edilen hakaretler ve savrulan tehditler, belki söyleyenler tarafından önemsiz görülebilir. Ancak kırılan güvenin, incinen insan onurunun ve kötü niyetli sözlerin bıraktığı etkiler kolay kolay ortadan kalkmaz. İnsan ilişkilerinin temelinde saygı, dürüstlük ve vefa bulunur. Bu değerleri hiçe sayan davranışlar ise kişinin karakterini ve ahlaki duruşunu açıkça ortaya koyar.

Bir insanın iyi niyetini istismar etmek, ona karşı düşmanca tavırlar sergilemek ve korkutmaya çalışmak hiçbir şekilde haklı gösterilemez.

Hayatta herkes hata yapabilir, hata yapmak insana özgüdür; ancak olgun ve karakter sahibi insanlar hatalarını hakaretle veya tehdit ile değil, özür ve sorumluluk bilinciyle telafi ederler. Gerçek güç, insanları korkutmakta değil; saygı gösterebilmekte ve yapılan iyiliğin kıymetini bilmektedir. Güçlü insanlar tehdit ederek değil, saygı göstererek büyürler. Vicdan sahibi insanlar kendilerine yapılan iyiliği unutmazlar. Çünkü bilirler ki dünyayı yaşanabilir kılan şey nefret değil, iyiliktir.

Bu nedenle, karşılıksız muhteşem paylaşımlar yapan bir kişiye yönelik hakaret ve tehditler sadece ona değil, dostluğa, vefaya ve insanlık değerlerine yapılmış bir saygısızlıktır.

Unutulmamalıdır ki insan, geride bıraktığı mal varlığıyla değil; sözleri, davranışları ve karakteriyle hatırlanır. Hakaret edenler ve tehdit savuranlar, er ya da geç söyledikleri sözlerin hukuki, ahlaki ve vicdani sonuçlarıyla yüzleşmek zorunda kalacaklardır.

Sonuç olarak kazanan; nefret, nankörlük ve saldırganlık değil, dürüstlük, saygı, iyi niyet ve insanlık olacaktır.

Dostum, Amerikalıların iş dünyasında birisini cezalandırmak istediklerinde, bu kişiyi “ignore - görmezden gelmek” suretiyle sanki hiç var olmamış gibi yaparak yok saymalarının en büyük ceza olduğunu belirtti. Çünkü bu davranışın, cezalandırmak istenen kişiyi psikolojik olarak büyük çöküntüye uğrattığını, ağır psikolojik işkence sayıldığını ayrıca belirtti.

Nacizane görüşüm DALTAS’ın bu kişiye hak ettiğinden fazla değer vermemesi ve bu olayın hiç yaşanmamış saymasıdır.

Gokhun

Çeviri & Balonlama
28 Eyl 2015
448
7,140
Gazimağusa/KKTC
Maalesef ülkenin genelinde olan saygısızlık ve seviyesizlik buraya da sirayet etmeye çalışıyor. Eminim ki grup yöneticileri gerekeni yapmıştır. Asıl üzücü olan ise hiçbir karşılık beklemeden bizleri muhteşem eserlerle buluşturan @daltas üstadı ve onun nezlinde hepimizi kendi seviyesine çekmek istemesidir. Üstat bu kişiye gereğinden fazla değer vererek sakın üzülmeyiniz...

Atlas Mert

Süper Üye
13 Tem 2009
935
4,173
Temel adlı kişinin özür diler mahiyetteki mesajı Alt kısımda Benden ricada bulunduğu için ekliyorum yapmış olduğu saygısızlığı haklı bulmuyorum .

Atlas bey çizgi diyarındaki temel benim ben iki kere teks 778 sayısını indirmeye çalıştım ikisinde de eşkiyanın kızı isimli bölüm indi ben de niye böyle diye sordum kimseye hakaret etmedim ama bana çünkü yalancısın diye yazı yazıldı şimdi durup dururken ortada hiç bir şey yokken biri sana yalancısın derse ne yaparsın bak ekran görüntüsüne ne demişim eşkiyanın kızı indi demişim hakaret var mı bana yalancı diyene sert çıktım yalancı demek hakarettir gene yalancısın deyince ben de keşke yüzüme deseydin dedim. Karşımdakinin Daltas olduğunu bilmiyordum moderatörlerden biri sanıyordum yanılmıyorsam 10 seneden fazla üyeyim Daltas gittiğinde en çok üzülen geldiğinde de en çok sevinenlerdenim yeni yetme biri bana 60 yaşın üzerinde birine yalancısın dediğini düşünerek sert çıktım daltas olduğunu bilseydim o şekilde cevap vermezdim üstümüzde bayağı hakkı var ben siteden çıkarıldığım için helallik dileyemedim siz iletirsiniz hakkını helal etsin. Selamlar

aziz balıkçı

Süper Üye
9 Ağu 2020
6,458
19,299
Kendini bilmez bir ergen mi yoksa insanların siniri ile oynamaktan zevk alan bir densiz mi? Ayıplıyor ve kınıyorum. Baban belki de deden yaşındaki insanlar var burada argo konuşmalar ne bu ya ayıp günah be yazıklar olsun nasıl bir toplumda büyüdüler bunlar.

Efsah

Yeni Üye
21 Mar 2011
6
35
Maalesef böyle tipler her zaman çıkıyor. Bazen sadece paylaşılan kitaplar kendi arşivindeki formata uymuyor diye insanları küstürmek bezdirmek için de mesajlar yazılıyor. Zamanında çok üretkenken sırf böyle saldırılardan yıldığı için paylaşım yapmayı bırakanlar var.

melih_

Onursal Üye
24 Ara 2015
1,662
5,585
Osmaniye
Tamamen gereksiz bir tartışma. Tabi ki hakaret sözlerini kabul etmem mümkün değil. Hem sonra aynı macerayı tekrar indirsen ne olur indirmesen ne olur? Kıyamet mi kopar. Bırakın bu işleri azizim.
Bu arada birisi size hakaret ederse siz de hakaret etmeyin, işin ucu yargıya dayanırsa karşılıklı hakaret takipsizlikle sonuçlar.

istavritismail

Yeni Üye
5 Şub 2024
124
323
TEMELin özür mesajını okuyunca ortada bir yanlış anlaşılmanın olduğu anlaşılıyor. Özür dilemiş, helallik de istemiş. Bence tatlıya bağlanmalı bu iş, kimseyi üzmeden ve küstürmeden.

Son düzenleme: