Bir Kaset Macerası

funghu

Kıdemli Üye
13 Şub 2021
1,026
14,400
İstanbul
Müzik kasetlerimden birisini walkmene taktım, hem dinleyeyim, hem de dijitalleştireyim, dedim.
Dinliyorum, ama ses bir boğuk, bir tiz geliyor. Bu şekilde A ve B yüzünü, kulaklarım eziyet çeke çeke dinlemeyi bitirdim.
Bu noktada 'kaseti kurtarabilir miyim?' operasyonunu başlattım. Önce, kabaca walkmene baktım, sorunsuz görünüyordu.
Sıra kasete geldi. Kasete şöyle bir baktım, manyetik şeritin üzerinden geçtiği küp şeklindeki keçe yerinden kaymış gibi görünüyordu.
Kaseti açarım, yerine oturturum diye düşündüm. Ancak, vidasız kasetlerdendi, açmak kolay olmayacaktı. Bu noktada, manyetik şerit nakli yapmaya karar verdim :)
Operasyon için, işe yaramayan bir kaset bulup içini boşalttım. Orijinal kasetin manyetik şeridini, içini boşalttığım bu kasete yerleştirdim, vidaladım ve kapattım.
Şansımı bir daha deneyeyim, dedim ve play tuşuna bastım: Sürpriz! Çalıştı. Tertemiz bir ses geliyor. Şu anda hem dinliyorum, hem bilgisayara aktarıyorum.
Sorunsuz olarak iki yüzünü de dinlemeyi başarırsam, operasyon başarıyla tamamlanmış olacak :) Albüm artık orijinal kasetinde değil, ama olsun; tek çalışsın da!

50vogc8.png