Bilka Örümcek Adam Süper Yayın Sayı 1 - Renkli - Balonlama+çeviri

emresem

Çeviri & Balonlama
15 Ocak 2018
449
11,402
Bu sayıya ait tüm maceraları burada paylaştım ve hepsini tek bir cilt olarak sunuyorum. toplam 6 maceranın hepsi balonlama. Sadece Superman 376'da ekstra olarak Supergirl macerası vardı. Onu da çevirdim. Aslında bu ciltte orjinal Bilka sayısına daha fazla macera ve sayfa sayısı oldu. Her sayının kapağını da ayrıca koydum. Güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum. İnşallah sizler de beğenirsiniz. Herkese keyifli okumalar dilerim.

IPRZ

Son düzenleme:

İlhan macun

Yeni Üye
23 Haz 2024
1
2
Bu sayıya ait tüm maceraları burada paylaştım ve hepsini tek bir cilt olarak sunuyorum. toplam 6 maceranın hepsi balonlama. Sadece Superman 376'da ekstra olarak Supergirl macerası vardı. Onu da çevirdim. Aslında bu ciltte orjinal Bilka sayısına daha fazla macera ve sayfa sayısı oldu. Her sayının kapağını da ayrıca koydum. Güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum. İnşallah sizler de beğenirsiniz. Herkese keyifli okumalar dilerim.

Ellerinize sağlık

gunayh

Aktif Üye
9 Kas 2011
156
419
Büyülü Dükkan ve Presstij gibi yayınevlerinin bilka dönemine ait örümcek adam ve süpermen fasiküllerini klasik ciltler halinde yeniden yayınladığını bilmeyen çok azdır. Bunların taramalarına onca arayışa rağmen hiç ulaşamadım. Ne varki benim gibi satın almaya maddi gücü yetmeyen (çoluk çocuk geçim derdinden) kişilere yapmış olduğunuz bu çeviri ve balonlamalar çok kıymetli. Bilka dönemi her yönüyle güzeldi. Sanırım tek sevmediğim yönü, macera adlarının hep aynı isimle verilmesiydi (sen bittin artık, senin işin bitik, sen görürsün, sen öyle san, seni öldüreceğim, beni öldürür, seni öldürecekler, kimsin sen, kim bunlar, kim bu adamlar, sıra bende, sıra bizde... vs vs uzar da gider). Çok gıcık bir durumdu. Ama yine de seviyorum bilkayı.

gunayh

Aktif Üye
9 Kas 2011
156
419
Her nedense bronz çağı örümcek adam ve süpermenleri; özellikle 70'ler ve 80'ler benim için bronz değil altın değerinde. Şimdi ki günümüz çizgileri ve senaryolar hiç hoşuma gitmiyor. Habire marvel ve dc evrenleri reset yiyor, kaç tane flash, kaç tane örümcek adam oldu, paralel evrenler, klonlar vs vs... kahramanları öldürüp öldürüp yeniden canlandırmaları okuyucuya hiç samimi gelmiyor.

emresem

Çeviri & Balonlama
15 Ocak 2018
449
11,402
Her nedense bronz çağı örümcek adam ve süpermenleri; özellikle 70'ler ve 80'ler benim için bronz değil altın değerinde. Şimdi ki günümüz çizgileri ve senaryolar hiç hoşuma gitmiyor. Habire marvel ve dc evrenleri reset yiyor, kaç tane flash, kaç tane örümcek adam oldu, paralel evrenler, klonlar vs vs... kahramanları öldürüp öldürüp yeniden canlandırmaları okuyucuya hiç samimi gelmiyor.
Çok haklısınız bu konuda ama maalesef bu durum o zamanlarda da vardı. Amazing Spider-Man harici daha pek çok spider-man serisi mevcuttu. Diğer kahramanların da serileri mevcuttu ama günümüzdeki gibi kesinlikle değildi. Artık devamlı seriler yenileniyor ve güncelleniyor. Bu durum filmlerde de karşımıza çıkıyor. Örümcek adam filmleri buna örnek. Gerçi bütün örümcek adamlarını bir başka seviyorum o ayrı bir konu. Bana göre güzel yazsınlar ve çizsinler de gerisi önemli değil artık bu saatten sonra. :)