Bilin Bakalım-ZAGOR(isim Belirterek)

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
3,013
25,175
Kıbrıs
Bilin Bakalım Zagor(İsim Belirterek)
1.”Kar Şahinleri”adı verilen;kano ve kayak kullandıkları için takip edilemeyen soyguncu çetesinin reisi:
2.En az 5 macerada karşımıza çıkan demiryolu mühendisi.Zagor’un sıkı dostlarından:
3.Atlantis silahlarına ve bilgisine ulaşarak büyük bir güce sahip olmak isteyen Alman arkeolog:
4.Yüzyıl önce ilk defa Naatani Dağı’na ayak basan Akronluları sihirli silahları ile öldürüp kaçmalarına yol açan Mohawk büyücüsü:
5.İntikam amacıyla Zagor’un anne ve babasını öldüren Abenakilerin beyaz vaizi:
6.Mohicanların, farklı özelliklere sahip,Zagor’un gösterişli “ortaya çıkışları”na da yardımcı olan büyücü:
7.Hükümdarı Prens Minamoto’nun almak için Amerika’ya gönderilen Japon ronin(yalnız Samuray):
8.Absaroka’nın yerine seçilen ateşli ve gururlu Wyandot reisi.Kafaavcıları-Jivaroslar-Hakaram macerasında karşımıza çıkıyordu:
9.Zagor’a su damlası kadar benzeyen kötü karakter:
10.İngilizler hesabına çalışan;zırhlı “Destroyer”gemisi ile Superior Gölü’nde Amerikalıları çok uğraştıran korsan:
11.”Skull” olarak da adlandırılan çift beyinli haydut.Zagor’un en ürkütücü düşmanlarından.Kafası incelenmek üzere “Başka Yer”de muhafaza edilmektedir.(Üç adı var.Herhangi biri kabulüm):
12.Kehanetleri ve olağanüstü yetenekleri ile Darkwood’da sel felaketi ve başka zararlara yol açan kızılderili kahin:
13.Golden Baby gemisinin üstün yetenekli Fransız aşçısı:
14.Devekuşu-ördek-kanguru karışımı;türünün son örneği, olağanüstü iştaha sahip Darkwood sakini:
15.Aykırı Kızılderili olarak bilinen Mandan yerlisi.Konuşması,ata binmesi,yürümesi v.s. her şeyi ters:
16.Beyazlara hayran Tunican büyücüsü.Yerine bilge büyücü Tawar geçmişti:
17.Paha biçilmez mücevheri “Mabudun Eli,”Gitar Jim tarafından çalınınca bölgeyi kana boyamıştı.Tam adı Mohamed Sait el Kebir.Maceradaki kısa adı:
18.Kurduğu kapalı ve gizli örgüt şiddet,terör,sabotaj işlerinde uzmandı.Tüm ülkelerde karışıklık çıkararak,dünyaya hakim olmaya çalışan manipülatör:
19.Kutsal “Beyaz Kaplan”ı avlaması yüzünden lanetlenerek “Kaplan Adam”a dönüştürülen İngiliz kolonyalist:
20.Tam adı “Ebanazer Snare”olup bazı Zagor maceralarının başlangıcında görülen matrak tip.Çiko’nun başını belaya uğratmakta pek mahirdir:

gorgon

Kıdemli Üye
1 Ağu 2019
779
15,886
İstanbul
20) Tam adı “Ebenazer Snare” olup bazı Zagor maceralarının başlangıcında görülen matrak tip. Çiko’nun başını belaya uğratmakta pek mahirdir: Trampy

gorgon

Kıdemli Üye
1 Ağu 2019
779
15,886
İstanbul
11) ”Skull” olarak da adlandırılan çift beyinli haydut. Zagor’un en ürkütücü düşmanlarından. Kafası incelenmek üzere “Başka Yer”de muhafaza edilmektedir. (Üç adı var. Herhangi biri kabulüm): Colin Randall

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,399
82,445
hiçbiryerde :)
Gorgon üstadım maaşallah iyisiniz.
Ben maalesef o kadar çabuk unutuyorum
ki maceraların konularını, isimleri vs...

Mesela Zagor, çocukken en sevdiğim
serilerden biriydi. Karanlık bir atmosferi
vardı Zagor'un, genelleme yaparsak.
Fantastik ögeleri çok daha fazladır, Tex'e
göre, ikisi de western sınıfında sayılıyorsa
şayet. Bunda belki bir çok macerada senarist
olarak Tiziano Sclavi isminin olmasının rolü
vardır, belki ve mantıken de yaratıcılarının
tercihi bu yöndedir. Sonuçta bence çok iyi
senaryolarla çok iyi bir gizem/gerilim/korku
serisi yaratılmıştır Zagor serisiyle. Tabii ki
Çiko ve mizah faktörü çok önemli, hatta
belki olmazsa olmaz diyebiliriz...

Şimdi biraz daha bakayım, biraz da kopya ile
(araştırarak) diğer sorulara cevap bulmaya
çalışayım :)

FETHA

Kıdemli Üye
7 Haz 2019
145
761
3) Atlantis silahlarına ve bilgisine ulaşarak büyük bir güce sahip olmak isteyen Alman arkeolog: Coleman

Arkeolog Prof. Ludwig Richter ismi kalmış aklımda. "Bilginin anahtarı serisi" diye Dexter Green ile bir kaç macerası vardı. Dexter de Atlantisin peşinde idi..

FETHA

Kıdemli Üye
7 Haz 2019
145
761
1.”Kar Şahinleri”adı verilen;kano ve kayak kullandıkları için takip edilemeyen soyguncu çetesinin reisi:

Eskimo

FETHA

Kıdemli Üye
7 Haz 2019
145
761

Olaf Botegosky. 3-4 macerası var sanırsam..

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,399
82,445
hiçbiryerde :)
Arkeolog Prof. Ludwig Richter ismi kalmış aklımda. "Bilginin anahtarı serisi" diye Dexter Green ile bir kaç macerası vardı. Dexter de Atlantisin peşinde idi..

Bravo üstadım doğru cevap.
Bilmiyordum, bakınca teyit
ettim sadece.

Bu arada 7. sorunun cevabı
Ronin Takeda. "Ronin" efendisiz
kalmış samuray demekmiş. Bunu
çok severek takip ettiğim
"Yalnız Kurt ve Yavrusu"
serisinde öğrenmiştim... Zagor
serisinde buna uygun olarak
"yalnız samuray" şeklinde çevrilmiş.

Son düzenleme:

FETHA

Kıdemli Üye
7 Haz 2019
145
761
15.Aykırı Kızılderili olarak bilinen Mandan yerlisi.Konuşması,ata binmesi,yürümesi v.s. her şeyi ters:

Aykırı Mandan HEYOKA ..

Zagor Special 4-Kara Ateş macerasında geçiyor. Bir de Hellingen macerasında vardı.

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
3,013
25,175
Kıbrıs
Gorgon,Fetha ve Yeryüzü dostlardan gelen doğru cevaplar ile bayağı yol aldık.Alman arkeolog Prof.Ludwig Richter idi.Fetha dostumuz hatırladı.Olaf Botegosky iki macerada var.Geriye 4,5,8,10,12,16,18,19 kaldı.

FETHA

Kıdemli Üye
7 Haz 2019
145
761

Vaiz Solomon Kinsky

(Lalkitap, Zagor Kökler 1 - Clear Water)

barsgan

banned
5 Ocak 2018
20
82
Bilin Bakalım Zagor(İsim Belirterek)

1- ESKİMO ....
ZAGOR UN DAHA ESKİ BİR DÜŞMANI OLAN MİCHAEL AZİKOFF UN HÜCRE ARKADAŞIYMIŞ. AMA BU AZİKOFF DENEN KİŞİ HİÇ BİR ZAGOR MACERASINDA GÖRÜLMEDİ. ESKİMO BU MACERADA BUZLU IRMAKTA KAYBOLDU. AMA KURTULMUŞ VE YENİDEN ZAGOR UN KARŞISINA ÇIKTI. BU KEZDE BİR MAĞARANIN İÇİNDEKİ UÇURUMDA HEYELANIN ALTINDA KALIP YOK OLDU.

2.En az 5 macerada karşımıza çıkan demiryolu mühendisi.Zagor’un sıkı dostlarından:

2- MÜHENDİS ROBSON.

3.Atlantis silahlarına ve bilgisine ulaşarak büyük bir güce sahip olmak isteyen Alman arkeolog:

3- BUNU ANIMSAMIYORUM. BENZER BİR KAÇ MACERA AKLIMDA KALMIŞ.
AMA KARIŞTIRIYORUM ŞİMDİ.

4.Yüzyıl önce ilk defa Naatani Dağı’na ayak basan Akronluları sihirli silahları ile öldürüp kaçmalarına yol açan Mohawk büyücüsü:

4- MOHAWK BÜYÜCÜSÜ "KAHRAMAN RAKUM" ...
BU HİKAYEYİ ZAGOR SONRAKİ BÜYÜCÜLERDEN BİRİ OLAN "BİLGE KEOKUK" TAN ÖĞRENDİ. BU ADAM DA YERİNE ASIL ADI AKOTO OLAN GENÇ BÜYÜCÜ "KİKİ MANİTU" YU VEKİL BIRAKTI.

5- RAHİP SOLOMON KİNSKİY

6.Mohicanların, farklı özelliklere sahip,Zagor’un gösterişli “ortaya çıkışları”na da yardımcı olan büyücü:

6- BÜYÜCÜ "DÖRTGÖZ" ...
GÖZLÜK TAKAR VE BOYNUNA ASILI KOCAMAN BİR ÇALAR SAAT İLE DOLAŞIR.

7.Hükümdarı Prens Minamoto’nun almak için Amerika’ya gönderilen Japon ronin(yalnız Samuray):

7- SAMURAYLARIN OLDUĞU BİR MACERA VARDI. SAMURAYLARIN LİDERİ "PRENS MİNAMOTO" YU DA ANIMSIYORUM. AMA SORDUĞUNUZ KİŞİ O DEĞİL ANLAŞILAN. ONUN İNTİKAMI İÇİN GELEN BAŞKA BİR JAPON KARAKTER OLMALI. AMA O MACERAYI OKUMADIM.

8.Absaroka’nın yerine seçilen ateşli ve gururlu Wyandot reisi.Kafaavcıları-Jivaroslar-Hakaram macerasında karşımıza çıkıyordu:

8- AKENAT.
BİR DAHA HİÇ GÖRMEDİM. TEK MACERADA ANIMSIYORUM.

9- OLAF BOTEGOSKİ.
İLK GÖRÜNDÜĞÜNDE BİR TAŞ İŞÇİSİYDİ. SAKAL- BIYIKLARI OLMAYINCA ZAGOR A ÇOK BENZEDİĞİNİ FARK EDEN İKİ SERSERİ BUNDAN YARARLANMAK İÇİN KENDİSİYLE KOLAYCA ANLAŞTILAR. BİR KAÇ KEZ DAHA AYNI HALTI YEDİ AMA SONUNDA ÖLDÜ.

10.İngilizler hesabına çalışan;zırhlı “Destroyer”gemisi ile Superior Gölü’nde Amerikalıları çok uğraştıran korsan:

10- KÜÇÜKKEN BU MACERAYI GÖRDÜM AMA OKUYAMADIM.

11.”Skull” olarak da adlandırılan çift beyinli haydut.Zagor’un en ürkütücü düşmanlarından.Kafası incelenmek üzere “Başka Yer”de muhafaza edilmektedir.(Üç adı var.Herhangi biri kabulüm):

11- "KOCAKAFA" LAKAPLI HAYDUT "COOLİN RANDALL" ...
ZAGOR UN EN GÜZEL MACERALARINDAN BİRİ. EN İYİ HAZIRLANMIŞ BİLİMKURGU MACERASI OLDUĞUNU DA DÜŞÜNÜYORUM.

12.Kehanetleri ve olağanüstü yetenekleri ile Darkwood’da sel felaketi ve başka zararlara yol açan kızılderili kahin:

12- "PARANORMUS" ADLI BİRİ VARDI AMA KIZILDERİLİ DEĞİLDİ.
SANIRIM ONU SORMUYORSUNUZ.

13.Golden Baby gemisinin üstün yetenekli Fransız aşçısı:

13- GASTON.
ESKİDEN FRANSA DA BAŞAŞÇIYMIŞ.

14.Devekuşu-ördek-kanguru karışımı;türünün son örneği, olağanüstü iştaha sahip Darkwood sakini:

14- GOİNG-GOİNG...
BİR KEZ ÇİKO NUN ELİNDEKİ KÜREĞİ BİLE ALIP YEDİ.

15- BU MACERAYI OKUMADIM. AMA ANLAŞILAN BU KARAKTER BAŞROLÜNDE "DUSTİN HOFFMAN" IN OYNADIĞI 1970 YAPIMI "KÜÇÜK DEV ADAM" ADLI FİLMDEN UYARLANMIŞ. O FİLMDE BÖYLE BİRİ VARDI. BU KIZILDERİLİLER BİR TÜR DERNEK ÜYESİ. VE SAVAŞ HARİÇ HERŞEYİN TERSİNİ YAPIYORLARMIŞ.

16.Beyazlara hayran Tunican büyücüsü.Yerine bilge büyücü Tawar geçmişti:

16- MİSTER-MİSTER.
ASIL ADI İYİ ANIMSAMIYORUM AMA "MANDA GÖZÜ" FALAN GİBİ BİR ŞEYDİ. SONRADAN KENDİNE BU ADI ALMIŞ. "BEŞ PARA ETMEZ BEYAZLAR KENDİNE MİSTER DİYORSA BEN ONLARIN EN AZ İKİ KATIYIM. ONUN İÇİN DE ADIM MİSTER-MİSTER OLACAK" DEMİŞ. TUNİKAN KABİLESİNDE AŞIRI BİR YOZLAŞMAYA NEDEN OLAN BU ADAM İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLDUĞU BEYAZ DOSTLARI TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ.

17.Paha biçilmez mücevheri “Mabudun Eli,”Gitar Jim tarafından çalınınca bölgeyi kana boyamıştı.Tam adı Mohamed Sait el Kebir.Maceradaki kısa adı:

17- ŞEYH SAİT EL KEBİR ZATEN SORUDA YAZILI.
AMA LAKABINI SORUYORSANIZ "KARA ŞEYH" DİYORLARDI.
SİYAH GİYSİLER GİYDİĞİ İÇİN OLMALI.

18.Kurduğu kapalı ve gizli örgüt şiddet,terör,sabotaj işlerinde uzmandı.Tüm ülkelerde karışıklık çıkararak,dünyaya hakim olmaya çalışan manipülatör:

18- DOKUMACI.
BU MACERADAKİ NİNJALAR O ZAMANA DEK ZAGOR UN GÖRDÜĞÜ EN ZORLU DÜŞMANLAR OLMUŞLARDI.

19.Kutsal “Beyaz Kaplan”ı avlaması yüzünden lanetlenerek “Kaplan Adam”a dönüştürülen İngiliz kolonyalist:

19- WİLFRED KELLOG.
(BU MACERADA İLK KEZ YARI ÇIPLAK DANSÖZ KIZLAR DA GÖRMÜŞTÜM. O DEVİRDEKİ ZAGOR İÇİN CÜRETKAR SAYILIRDI)

20.Tam adı “Ebanazer Snare”olup bazı Zagor maceralarının başlangıcında görülen matrak tip.Çiko’nun başını belaya uğratmakta pek mahirdir:

20- TRAMPY. ...
KÜÇÜK ÇAPLI BİR DOLANDIRICI. HEP ÇİKO İLE İŞ YAPAR VE HER DEFASINDA
BATIRIRLAR. AMA YENİDEN KARŞILAŞTIKLARINDA ÖNCEKİ OLAYLARDAN HİÇ
DERS ALMAYIP YİNE AYNI HALTI YERLER.

SANIRIM ANIMSADIKLARIM BU KADAR.

Son düzenleme:

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
3,013
25,175
Kıbrıs
Barsgan dostumuzdan gelen doğru cevaplarla geriye sadece 10 ve 12 soru kaldı.Aslında 10 ve 12 soruların ilginç bir özelliği var.Tay Fasikül Serisi'nin son iki sayısı 463-464 bu macerayı içeriyor.Macera 135.ciltte devam ediyordu.12.soru da bir yarım macera.28'lik Tay Zagor Serisi sonlanınca bu macera da yarım kalmıştı.Akenat sorusu da ilginç.Akenat başrolde olmasa bile 4 macerada daha karşımıza çıktı.Zagor Akenat dostluğu tıpkı Kış Yılanı gibi çok gergin başlamış ama süreç içerisinde derin bir dostluk ve güven ortamına ulaşmıştır.Botegoski daha önce de yazdım sadece iki macerada var.Tay Fasikül 91-93 ve 350'lik Tay Zagor 295-296 sayılarda yayınlanan "Alçaklık Damgası"adlı macerada.

garfield67

Onursal Üye
19 Mar 2016
1,826
9,083
10: İngilizler hesabına çalışan; zırhlı “Destroyer”gemisi ile Superior Gölü’nde Amerikalıları çok uğraştıran korsan:

Cellat (Butcher)