Bilim ve Sanat - Sayı 40 - Nisan 1984

funghu

Kıdemli Üye
13 Şub 2021
583
7,569
İstanbul
n4bwg82.png

2sfzrb7.png

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,965
5,648
Sayın funghu ;

Hayran olduğum dergilerden biri demiştim. Bütün sayılarını zamanında alıp okuduğumu , satıraltlarını çizdiğimi üstüne notlar aldığımı ve de sonunda ciltletip kitaplığımda sakladığımı yazmıştım...

Nusret Fişek ile söyleşi var. Nusret Fişek adı Ankarada hıfzıssıhha yanındaki sokağa verilmiştir. Türkiye'de "Sağlık Ocağı" örgütlenme modelinin yaratıcısıdır. Şimdilerde daha önce denenip hiçte olumlu sonuç alınmamış "Aile Hekimliği" örgütlenme türünü getirip o güzelim ocaklar kapatıldı. İkisini karşılaştırsam buradaki sayfalar yetmez.... Sağlık Ocağı sağlık konusunun Devletin Baş görevi olduğunu kabul eden bir örgütlenme türüydü. Hergüzel şey gibi o da yok edildi....

Nusret Fişek Kurthan Fişek'in babasıdır....

Şair Hasan Hüseyin (Korkmazgil) in ardından deniliyor. Ankara'da Kendisi ile birkaç kez karşılaştım... Birkaç kez konuşmuşluğum vardır. Cebeci'deki Devlet Hastanesinde komadayken sık sık hastane bahçesinde toplandık. Kan gerekti... Kan verme kuyruğuna girdik... ( metrelerce uzunluğunda kan verme kuyruğu oluşurdu ve uzunluğu hiç azalmazdı ) Ne yazık ki kurtulmadı...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim....