Ben Batman'im! [Ferit Güleç]

mahirunsaleris

Yeni Üye
2 Ara 2022
10
37
o benim dünyadaki en eski arkadaşım, tüm hayatımın biricik yoldaşıydı. onunla ben de biraz öldüm diyebilirim. fakat tesellim şudur ki, yarıda bıraktığı işleri, yayımlanmış ve yayımlanmamış çizimlerini, yazı ve röportajlarını toplayıp bir "ferit güleç kitabı" hazırlamayı planladık. 2024 yılında bunu amacına ulaştırmayı ümit ediyoruz bir iki arkadaş.

edhem bey'i çok severdi ferit. onun bir tv/dijital platform dizisi olmasını çok uzun yıllar, ilk günlerden beri hayal ettik. şimdi öyle bir olasılık doğdu. kahrolduğum tarafı, ferit'in çok istediği halde bunu hiç göremeyecek olması. sevindiğim tarafsa onun ölümünden bir hafta kadar önce aldık bu haberi/teklifi. hastalığın en ağır günlerinde bile sevinçten havalara uçtuğuna, adeta iyileşip zindeleştiğine tanık oldum bu haberle, tabii bu da bana bir ömür teselli olacak.

onun kaybı benim için çok büyük. buna şüphe yok. ama türk çizgi ve ilüstrasyon dünyası da onun kaybıyla çok şey kaybetti. çünkü çok iyi bir çizer, müthiş bir kurgucuydu. ayrıca eşi bulunmaz bir batman hayranıydı.



her şeyden öte, melek gibi bir adamdı. o güzel kalbiyle şimdi gerçekten de melek oldu. yattığı yer nur olsun. ferit'im benim.
 
Üst