Batman Hakkında Yazım

DeadFool

Süper Üye
21 Ara 2010
558
311
Kendime göre sıralamamı yaptım.Ayın Kahramanı madem Batman bende bu karakterle ilgili yazımı yazayım dedim.

Ayın kahramanının Batman olması çok isabet olmuş bence üzerinde saatlerce konuşabilecek bir arkadaş.Kendileri gölgelere çekilme dışında bir süper gücü olmasada , taktikleriyle, teknolojisiyle , zekası ve gizemiyle çoğu insanı kendine doğru çekmeyi başarmıştır. Bob Kane tarafından yaratılan Kara Şövalye , inanılmaz filmleriyle (2012^nin sonraki aylarında bir tane daha çıkacak.) de kendine çok büyük bir ilgi çekmiş ve yılın en çok satan 10 romanı içinde Batman'in yeni Volume'ünden sayılar mevcuttur.

Peki Batman'i bu kadar çekici yapan unsurlar neler? Öncelikle komplo , dedektiflik , gizem ve aksiyon içeren inanılmaz seneryoları baştayken , Batman'in başka bir evrendeki hali diyebileceğimiz , Batman'in düşmanlarının en bilindiği Joker bu seneryoları süsleyince diğer kahramanlara büyük bir fark atıyor Batman.

Batman daha önce dediğim gibi gölgelere olağanüstü şekilde karışabilmek(!) dışında bir gücü yoktur.Ama problemli bir kişilik olan Bruce Wayne'in parası sayesinde üretilen özel alet edevat set
i ve diğer bölge, kostümleri Batman'i normal birinden üstün yapar.Bunların en bilinen örnekleri BatClaw Bat Mobile BatCave denilebilir.

Batman'in düşmanları ayri bir yer feth etmiştir gönlümüzde.Joker , Bane , Two Face ve Batman'in aşkı Selina Kyle (Cat Woman)... Ama en bilindiği Joker ile Batman'in birbirine çoğu yönden benzemesi ve Batman'in karmaşık kişiliğinin oluşturduğu gizem havası bir ayrıdır.Acaba Öldüren şaka'yı(Killing Joke) okuyup da unutabilen var mıdır aramızda?

Batman yıllardır aramızda ve bizi kendine çekip çizgi roman başında heyecanlı saatler geçirtirmeye her yeni sayısıyla devam ediyor.Aynı zamanda filmleri ise sinema sektöründe getirdiği sesle, düşmanlatıyla ve Bruce Wayne halindeki kişiliğiyle Dünya'nın en iyi kurgulanmış karakterlerinden biri çoğu kişiye göre.
 
Üst