BAŞKA PLATFORMLARDA PAYLAŞILAN ÇİZGİ DİYARI TARAMALARI

askme

Yeni Üye
7 Eyl 2025
15
30
Arkadaşlar merhaba

benim merak ettiğim bir konu var. facebook'ta bir takım çizgi roman paylaşım gruplarına üyeyim. dikkatimi çeken bir şey var.
oradaki paylaşımların tamamı çizgi diyarı etiketli ve buradan isimlerini bildiğim kişilerin yaptığı paylaşımlar.
acaba bu paylaşımlar sahiplerinden izinsiz şekildemi facebook ta paylaşılıyor.
ayrıca ben çift sayfa taramayı sevmiyorum. tercihim tek sayfa taramadan yana ve yukarıda bahsettiğim paylaşımlar
facebook ta tek sayfa iken forumumuzda o tek sayfa paylaşımları bulamıyorum. tarayan paylaşan belli iken neden forumda bu sayıları bulamıyorum?
burada link üzerinden indirirken orada sayfa sayfa indirmek zorunda kalıyorum. ayrıca herşey orijinalinde güzel. burada paylaşılmış
buranın etiketiyle paylaşım yapılıyorsa emeğe saygı olarak buradan indirmek isterim.
herkese sevgiler,

aziz balıkçı

Süper Üye
9 Ağu 2020
5,507
16,633
Arkadaşlar merhaba

benim merak ettiğim bir konu var. facebook'ta bir takım çizgi roman paylaşım gruplarına üyeyim. dikkatimi çeken bir şey var.
oradaki paylaşımların tamamı çizgi diyarı etiketli ve buradan isimlerini bildiğim kişilerin yaptığı paylaşımlar.
acaba bu paylaşımlar sahiplerinden izinsiz şekildemi facebook ta paylaşılıyor.
ayrıca ben çift sayfa taramayı sevmiyorum. tercihim tek sayfa taramadan yana ve yukarıda bahsettiğim paylaşımlar
facebook ta tek sayfa iken forumumuzda o tek sayfa paylaşımları bulamıyorum. tarayan paylaşan belli iken neden forumda bu sayıları bulamıyorum?
burada link üzerinden indirirken orada sayfa sayfa indirmek zorunda kalıyorum. ayrıca herşey orijinalinde güzel. burada paylaşılmış
buranın etiketiyle paylaşım yapılıyorsa emeğe saygı olarak buradan indirmek isterim.
herkese sevgiler,
Çift sayfalı olanları kendinizde tek sayfaya hiç beklemeden çevirebilirsiniz bunun için PhotoScape proğramını indirip kullanabilirsiniz. cbr dosyanızı jpg olarak açın çift sayfalı olanları hepsini bu seçeneğin içine atın tek sayfa olarak size dönüşüm yapar. İyi Okumalar dilerim.

BelaMatador

Onursal Üye
8 Mar 2011
450
5,336
İstanbul
Askme merhaba,

Kendi adıma konuşuyorum. İnternete tarayıp bir şey koyduğum zaman artık onun benim kontrolümde olmadığını kabul ediyorum. İsteyen istediği yerde paylaşır, bunu engellemekle uğraşmak beni sadece zaten kısıtlı olan zamanımdan eder. Onunla uğraşacağıma bir şey daha paylaşmaya emek sarf ederim daha iyi. Zamanım kısıtlı olduğu için de genellikle çift sayfa ve ham olarak paylaşırım. Forumda isteyen dostumuz bunun rengini düzeltip, sayfalarını tekleştirip benim açtığım konuda paylaşırsa da mutlu olurum. Hatta taramalarımın bazılarında isteyen yapsın diye notum da vardır. Vaktin, sabrın ve becerin varsa sen de yapabilirsin, senin gibi benzer düşüncede olan tüm forumdaşlarımız faydalanır. Zaman içinde forumda yaşanan bazı aksaklıklardan kaybolmuş olan sayılar veya linkler olabiliyor. Mümkün olduğunca bu linkleri ve sayıları yenilemeye çalışıyor forumdaşlarımız ama her zaman mümkün olmuyor. Veya arama moturu her zaman bulamıyor veya sıralı listeler güncellenmemiş olabiliyor. Dolayısı ile sen bulamıyor olsan bile forumda bir yerlerde olabilirler. Bazen mesela en tepedeki konunun açılış mesajında değil de daha aşağıda bir yerlerde olabiliyor düzenlenmiş versiyonlar... AMA bazen gerçekten forumda olmayabilir, çünkü yayıncılar, yazarlar, çizerler bazen forum yöneticilerinden içeriklerin kaldırılmasını istiyorlar ve onların emeğine saygı olarak ve hukuki problemler yaşayıp forumun geleceğini tehlikeye atmamak için forum yöneticileri bazı içerikleri kaldırıyor.

Emeğe saygı burada bizim çok önem verdiğimiz bir konu. Ama emeğe saygı içeriği nereden indirdiğiniz ile ilgili değil, emeği gösteren kişiye teşekkür etmenizle ilgili diye düşünüyorum. Yani Facebook grubundan indirip burada forumda onu taramış olan kişiye bir "like" atarsanız zaten gerekli saygı gösterilmiş olur. Facebookda bir grup kapattırsanız yerine on tane yeni açılır. Onunla uğraşacağımız zamanda buradan bir çizgi roman indirip onu okusak yanımıza kar kalır...

Umarım sorularınızın bir kısmını cevaplayabilmişimdir.

Selamlar, Sevgiler ve Tüm forumdaşlarımıza iyi seneler.
BM