Ballad for Sophie (İngilizce)

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
3,175
31,651

Ballad for Sophie - Sophie için Balad

American Library Association'ın Yetişkinlere Yönelik En İyi 10 Çizgi Romanından Biri!
Dört Eisner Ödülüne aday gösterildi!
İki Harvey Ödülü'ne aday gösterildi!
Beş Ringo Ödülü'ne aday gösterildi!
Amerikan Karikatürcüler Derneği Reuben Ödülü'ne (Çizgi Roman Bölümü) aday gösterildi!

Genç bir gazeteci, münzevi bir piyano süperstarının konuşmasını ister ve bunun sonucunda, bir ömür boyu süren rekabeti, pişmanlığı ve kefareti keşfeden bu çarpıcı grafik sonat ortaya çıkar.

1933. Küçük Fransız köyü Cressy-la-Valoise'de yerel bir piyano yarışması iki parlak genç oyuncuyu bir araya getirir: Zengin bir ailenin ayrıcalıklı varisi Julien Dubois ve kapıcının oğlu François Samson. Biri kazanır, diğeri kaybeder ve ikisi de sonsuza kadar değişir.

1997. Sigara dumanı ve anılarla lekelenmiş devasa bir malikanede, öfkeli yaşlı bir adam, bir röportajcının beklenmedik ziyaretiyle sarsılır.

Amadeus'la benzerlik ilk anda aklınıza gelecektir. Bu, büyük rekabet hikayesi Amadeus'un ruhuna uygun bir rekabet hikayesi. Hayatları boyunca birbirleriyle mücadele eden iki dahi piyanistimiz var.

Hikaye, küçük bir Fransız köyü olan Cressy-la-Valoise'de, ölmekte olan eski bir efsaneyle röportaj yapan genç bir gazetecinin kinayesi etrafında geçiyor.

İki rakipten biri olan Julien Dubois, zengin bir aileden geliyor; Rakibi François Samson ise bir hademenin oğludur.

Hikaye, genç Sophie ile yaşlı Julien arasındaki konuşma ve geçmişe bakış arasında gidip geliyor. Geçmişteki sahnelerde, daha retro bir hava uyandırmak amacıyla Cavia'nın ifade tarzı çizgi çalışmaları, yarı tonlar ve daha yumuşak bir renk paletiyle vurgulanıyor.
 
Son düzenleme:
Üst