azizelaziz vefat etti.

fb1907

Kıdemli Üye
3 May 2018
241
3,995
Diyardaki emekleri tartışılmaz. Işıklar içinde uyusun.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Mr Davaro

Çeviri & Balonlama
7 Haz 2020
562
10,151
Şok oldum, çok üzüldüm, ne diyeceğini bilemiyor insan Allah Rahmet eylesin başımız sağ olsun...

Hiç unutmuyorum profil resmindeki Bela Lugosi'nin Dracula'sı için bir gün sizden de görür müyüz çizgi romanını demiştim ve hemen sonrasında serisini yayınlayıp beni çok mutlu etmişti. O zaman ona seri hakkında şunları yazmıştım;

Bela Lugosi, tıpkı Dracula'nın kendisi gibi tekrar hayat buldu, bu muazzam kitabın her bir güzel sayfasında...
O bizim için zaten filmi ile ölümsüzleşmişti, bedeni ayrılmıştı belki bu dünyadan ama ruhu o güzel Dracula filminde yaşıyordu...
Bu grafik romanda da ruhu yine bizimle birlikte, okuduğumuz, gördüğümüz her sayfada.

Şimdi bakıyorum da sanki Allah söyletmiş bunları çünkü Azizelaziz (Ekrem) beyin ölümsüz eserleri de burada yaşıyor ve inanıyorum ki onun okuduğum okuyacağım bütün eserlerinde kendisi yine bizimle birlikte, okuduğumuz, gördüğümüz her sayfada olacak...

Yakınlarına, sevgili ailesine, biricik kızı Belit'e ve yakın dostu wolf1972'ye başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

tappers

Onursal Üye
24 Eyl 2013
639
2,299
Başsağlığı dileklerimi bütün kalbimle iletiyorum..

odinoğlu

Kıdemli Üye
5 Kas 2014
159
320
Ailesine baş sağlığı dilerim, mekanı cennet sevdiklerin ömrü uzun olsun...

wolf72

Yeni Üye
25 Eki 2013
104
113
günümüzde çok nadir olan bir dostluk

Bize bilhassa 2. Dünya Savaşı ve Naziler üzerine çeviri/balonlamaları ile şölen yaşatan değerli azizelaziz Arefe günü vefat etmiş ve bayramın 1. günü defnedilmiştir.

Çizgi Diyarı ile tanıştıran sevgili arkadaşı wolf1972 anısını yaşatmak için her çevirisinin altına mesaj bıraksa da, ayrıca anmak isteyenler olacağı için ayrı bir duyuruda belirtme gereği hissettim.

Başımız sağ olsun
Teşekkürler.
Ekrem'in 2. Dünya Savaşı ve özellikle Nazi Almanyası konusunda binlerce kitap ve dökümanı vardı, hatta Rusya dağıldığı zaman Rusya'dan da bir çok belge getirtti. Şöyle söyleyeyim en iyi tarihçi bile bu konuda onun kadar ne arşive ne de bilgiye sahipti. Geçen yaz bir kurum tarafından çünkü doğrudan Kuzey Irak TÜRKMEN BÖLGESİ'ne Türkçe kitap göndermek yasak olduğu için, parça parça kütüphanesinde yer alan 500 kitabı kurum üzerinde Türkmen bölgesindeki kütüphaneye iletti. Hepimiz tarihi iyi bilebiliriz ama bu dönemi her halde Liseden bu yana araştıran kimse yoktur. Genelde nadir tarih konusunda insanları dinlerim ama Ekrem'i zevkle dinlerdim, ayrıca bu alanda tüm sinema filmleri arşivinde mevcuttu. Aldığı çizgi romanı okuduktan sonra tekrar poşetine koyar arşivinde saklardı, bazen kitap isterdim bana ayraç verir sıkı sıkı tembih ederdi, "sakın sayfayı bükme ayracı kullan ve not yazma", çünkü arşivindeki kitaplar çok nadir hatta bazıları Türkiye'de olmayan kitaplardı. O yüzden ileride yazılarını okuduğunuz zaman söylediği her sözün kaynağı vardır çünkü boş konuşmayı veya belgesiz konuşmayı sevmezdi, aklına söylediğiniz bir şey takılırsa belgesini çıkarırdı. Onu kaybettiğimden bu yana yorumlara yazdıklarını okuyorum hiç okuma fırsatım olmamıştı, dile kolay 35 yılı geçen bir arkadaşlık, dostluk..

fosil

Süper Üye
7 Ara 2015
1,304
4,114
Bilecik
On gündür internet erişimim yoktu, çok şaşırdım ve üzüldüm.
Ölüm bu dünyanın kaçınılmaz, acı gerçeği.

Allah rahmet etsin.

Aşık Veysel'in dediği oldu;

Ben giderim, adım kalır
Dostlar beni hatırlasın...

Eminim hep hatırlanacaktır.

atlas364

Süper Üye
13 Tem 2009
712
1,763
Çok üzüldüm, paylaşımlarını yakından takip ediyordum. Şok oldum. :( Mekanı cennet, yolu ışık olsun. Yakınlarına sabır ve baş sağlığı diliyorum.

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,303
144,389
Çok üzüldüm, yeni gördüm mesajı.

Mekanı cennet olsun, çok değerli bir arkadaştı. Onun sayesinde kitaplar okuduk. Hepimize sabırlar versin Rabbim. Arayacağım kendisini.

Dindar Diker

Çeviri & Balonlama
11 Nis 2009
2,544
9,580
İzmir
Az önce değerli Orpa'nın bir paylaşımında okudum vefat ettiğini.
Çok üzüldüm.
Allah rahmet eylesin. Ailesine sabır diliyorum.

gunduz aydın

Yeni Üye
18 Şub 2023
52
315
Ankara
Üye olur olmaz Martin sevdalısı olduğumdan bu yana merak ettiğim, Türkiye'de yayınlamayan macerasını aradım burada ve buldum, üstelik çevirisi de yapılmıştı. Bu paylaşımı yapan azizelaziz önünde saygıyla eğilerek ailesinin acısını paylaşıyorum. Allah rahmet eylesin.