Ateist, deist, oryantalistlere cevap

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ozganemin

Aktif Üye
8 Ocak 2018
237
838
Sayın "egitimonemli"
  • Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla siz de tüm dinsavunurlarının yaptığı gibi "nakil" yöntemi ile yazmışsınız. Yani ele aldığınız konular için daha önce (sizin düşünceniz koşutundaki) bazı kişilerin (doğrularla-gerçeklerle örtüşmeyen ama dinsel öğretiye uygun) yazdıklarını dayanak almış, yazıldıkları sırada bilinmeyenleri eklemişsiniz, yani çağdaş bilimce yeni ortaya konulan bazı bilgileri... Ki İslam Ulemasının uygulayageldiği "nakli ilim"in yöntemi budur...
  • Bu bağlamdan olarak, felsefede ifade bulan "korkuluk safasatası" yapıyorsunuz. Yani, kendinize göre bir tanım yapıyor ve bu tanımlamanız üzerinden eleştiriyorsunuz...
  • Bilim bir "inanç" değildir, BUGÜN BİLİNENLER ÇERÇEVESİNDE yapılan araştırmalar, denemeler, deneylerle ulaşılan "bilimsel sonuçtur" ve değişmeye her an hazırdır, çünkü bilinenler her an artmaktadır ya da değişebilir... Bilim hiç bir şey için "BUDUR BU" demez. "Bugün bilinenler çerçevesinde en iyi açıklama budur" der... Yarın, yeni öğrenilenler ile bu açıklama değişebilir. Örneğin: Newton'un "Yer Çekimi Kuramı'nın (yanlış olarak "yasa" denilir) eksikleri Einstein tarafından "Görecelik Kuramı" ile gösterildi ve "Kütle Çekimi" adıyla yeniden formüle edildi.
  • Bugünün Evrimbilimcileri, Evrim'i ilk (aslında ilk formüle ederek tam) olarak açıklama çabalaması gösteren "KURAMIN (Evrim olgusunun değil) Babası Darwin'den daha çok biliyorlar ve Darwin'in dediklerine bir çok ek yapıldı... Bugün Evrim hakkında bilinenlere, onu çürütme amacıyla yola çıkanların da oldukça katkısı var...
  • Derim ki: "Evrim Oluşumunu" (dinsavunurlarının dinsel safsatalarından değil gerçek bilim yoluyla) öğrenin!.. "Kuram"da yapılan yanlışı ya da yapılmayan açıklamayı gösterin (böylesi çabalama her bilim dalı için geçerlidir) bilim adına teşekkür alın, dahası NOBEL ÖDÜLÜ kazanın...
  • Dini öğretilerinin(özelde İslam'ın) "BİLİM('ilim' değil)" olarak nitelenecek hiçbir bildirimi yoktur. İnsanlar için birlikte yaşamanın olmazsa olmaz bazı kuralları (ki bunları da aslında dinler(Tanrılar) değil uzun süre birlikte olmanın sonucu olarak insanlar söyler ve uygular) dışında söyledikleri hepten maval-martaval-masaldır...

egitimonemli

Aktif Üye
10 Mar 2012
327
735
Sayın "egitimonemli"
  • Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla siz de tüm dinsavunurlarının yaptığı gibi "nakil" yöntemi ile yazmışsınız. Yani ele aldığınız konular için daha önce (sizin düşünceniz koşutundaki) bazı kişilerin (doğrularla-gerçeklerle örtüşmeyen ama dinsel öğretiye uygun) yazdıklarını dayanak almış, yazıldıkları sırada bilinmeyenleri eklemişsiniz, yani çağdaş bilimce yeni ortaya konulan bazı bilgileri... Ki İslam Ulemasının uygulayageldiği "nakli ilim"in yöntemi budur...
  • Bu bağlamdan olarak, felsefede ifade bulan "korkuluk safasatası" yapıyorsunuz. Yani, kendinize göre bir tanım yapıyor ve bu tanımlamanız üzerinden eleştiriyorsunuz...
  • Bilim bir "inanç" değildir, BUGÜN BİLİNENLER ÇERÇEVESİNDE yapılan araştırmalar, denemeler, deneylerle ulaşılan "bilimsel sonuçtur" ve değişmeye her an hazırdır, çünkü bilinenler her an artmaktadır ya da değişebilir... Bilim hiç bir şey için "BUDUR BU" demez. "Bugün bilinenler çerçevesinde en iyi açıklama budur" der... Yarın, yeni öğrenilenler ile bu açıklama değişebilir. Örneğin: Newton'un "Yer Çekimi Kuramı'nın (yanlış olarak "yasa" denilir) eksikleri Einstein tarafından "Görecelik Kuramı" ile gösterildi ve "Kütle Çekimi" adıyla yeniden formüle edildi.
  • Bugünün Evrimbilimcileri, Evrim'i ilk (aslında ilk formüle ederek tam) olarak açıklama çabalaması gösteren "KURAMIN (Evrim olgusunun değil) Babası Darwin'den daha çok biliyorlar ve Darwin'in dediklerine bir çok ek yapıldı... Bugün Evrim hakkında bilinenlere, onu çürütme amacıyla yola çıkanların da oldukça katkısı var...
  • Derim ki: "Evrim Oluşumunu" (dinsavunurlarının dinsel safsatalarından değil gerçek bilim yoluyla) öğrenin!.. "Kuram"da yapılan yanlışı ya da yapılmayan açıklamayı gösterin (böylesi çabalama her bilim dalı için geçerlidir) bilim adına teşekkür alın, dahası NOBEL ÖDÜLÜ kazanın...
  • Dini öğretilerinin(özelde İslam'ın) "BİLİM('ilim' değil)" olarak nitelenecek hiçbir bildirimi yoktur. İnsanlar için birlikte yaşamanın olmazsa olmaz bazı kuralları (ki bunları da aslında dinler(Tanrılar) değil uzun süre birlikte olmanın sonucu olarak insanlar söyler ve uygular) dışında söyledikleri hepten maval-martaval-masaldır...
Emin arkadaşım,
Siz hem kendinizi kitlediniz hem beni yargıladınız!
Doğruya böyle ulaşılmaz!
Kalın sağlıcakla...

Firt

Aktif Üye
5 Şub 2023
203
672
*** SAYIN "egitimonemli"!...
  • Size verilecek en kestirme yanıt: 1400-1500 yıldır var olan ve öve öve bitiremediğininiz İslam'ın, inanırlarını getire getire getirdiği günümüzdeki "hal-i pür melalleri..."
  • Batılıların 'Rönesans-reform'undan bu yan 'son 4-5 yüzyıldır', müslümanlardan Dünya uygarlığına bir katkı var mı?..
  • Şu "Arap Dini" olmazsa bu ülkenin insanlık, akıl, vicdan, ahlak kalitesinde eksilen bir şey olur mu?..

• "-İslam iyi-güzel de insanlar uymuyor, kötü olan onlar!.." dediğiniz duyar gibiyim!..
  • Tamam, tamam da; İİT'na göre 57 tane olan 'halkının çoğunluğu müslüman ülkelerde' yaşayan ve bu gün dünya nüfusunun yaklaşık %23 kadarını oluşturan halklar, ne biçim "mankafalar" olmalı ki; uyguladıklarında 'sorunsuz, mutlu' olacakları bir öğretiye uymaz da müptezel, nerdeyse "gavırın bitine muhtaç" perperişanlar?!. Akılsızlıklarından mı?...
Sizinle aynı tarafta birisi olarak şunu söylemem gerek

İnsanlara ısrarla inatla dine inanın yada inanmayın dikta sını çok hoş bulmuyorum
Banane kardeşim
Dünyanın % 80i bir inanca sahip
Ne yapıcaksın bu sayıyı eritme peşindemisin
Bence kendi hayatımıza planlarımıza yoğunlaşalım
Bazı insanlar huzur içinde ölmek ister
Buna plasebo etkisi diyoruz
Bırakalım bazı insanlar huzur içinde ölsün

Pi nin yaşamı bunu anlatıyor, mucize lere inanmak daha huzur verir
Mucizelere inanmak tercihtir
Bu tercihi yapanlara hayır dur mucizelere inanma demek çook gereksiz
Banane

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
544
10,002
Değerli @egitimonemli

Özellikle kitabınızın ilk sayfalarına bakınca birdenbire 2.500 yıl öncesinde zannettim kendimi...
Önemli bir kısmı atlamışsınız: Dünyanın düz olduğunu...
Dawkins den bu kadar çok bahseden fakat hiç bir kitabını okumayan bir kişiye daha önce hiç rastlamamıştım
Bir yaşıma daha girdim...

Sonuç olarak Sürekli OKU duğunuzdan bahsetmişsiniz ama hiç birşey okumadığınızı net bir şekilde gördüğüm için çok üzüldüm
Bu toprakların malesef sorunu bu: Bilgi sahibi olmadan herşeyi bildiğini zannetmek

Size bazı kitap isimleri vereceğim. Umarım vakit ayırabilirsiniz En başa Felsefe koydum. Zira felsefe olmayınca "Bilgi" de olmuyor
İlkçağ Felsefe Tarihi Ahmet ARSLAN
Rönesans Avrupası Halil İnalcık
Ceviz Kabuğundaki Evren Stephen Hawking
Cern ve Büyük Patlama Kerem Cankoçak
Ataların Hikayesi Richard Dawkins
İnsan İçgüdüsü Robert Winston
Tanrının Öyküsü Robert Winston
İnsan Beyni Robert Winston
Gerçeğin Yolları Roger Penrose
Miletli Anaksimandros ya da Bilimsel Düşüncenin Doğuşu Carlo Rovelli
Gerçeklik Göründüğü Gibi Değil Carlo Rovelli
İnsanlığın Geleceği Michio Kaku
Vizyonlar Michio Kaku
Dünya'nın Tüm Dertleri Marcus Chown
Atomların Dansı Marcus Chown
Gen Çeviktir Matt Ridley
Matt Ridley Büyük Resim
Sean Carroll Cennetin Kapısını Çalmak
Lisa Randall Yaşamın Tüm Çeşitliliği
İlerleme Mitosu Stephen Jay Gould
İnsan Olmak John Gribbin
Bilim Tarihi John Gribbin
Her Şeyin Nedeni John Gribbin
Yaşam Nasıl Başladı Alaxandre Meinesz
Yaşam Nedir? Addy Pross
Nasıl Yaşarız Neden Ölürüz Lewis Wolpert
İnsan Vücudunun Öyküsü Daniel E. Lieberman
İnsanın İnanılmaz Yolculuğu Alice Roberts
İçimizdeki Evren Neil Shubin

egitimonemli

Aktif Üye
10 Mar 2012
327
735
Değerli @egitimonemli

Özellikle kitabınızın ilk sayfalarına bakınca birdenbire 2.500 yıl öncesinde zannettim kendimi...
Önemli bir kısmı atlamışsınız: Dünyanın düz olduğunu...
Dawkins den bu kadar çok bahseden fakat hiç bir kitabını okumayan bir kişiye daha önce hiç rastlamamıştım
Bir yaşıma daha girdim...

Sonuç olarak Sürekli OKU duğunuzdan bahsetmişsiniz ama hiç birşey okumadığınızı net bir şekilde gördüğüm için çok üzüldüm
Bu toprakların malesef sorunu bu: Bilgi sahibi olmadan herşeyi bildiğini zannetmek

Size bazı kitap isimleri vereceğim. Umarım vakit ayırabilirsiniz En başa Felsefe koydum. Zira felsefe olmayınca "Bilgi" de olmuyor
İlkçağ Felsefe Tarihi Ahmet ARSLAN
Rönesans Avrupası Halil İnalcık
Ceviz Kabuğundaki Evren Stephen Hawking
Cern ve Büyük Patlama Kerem Cankoçak
Ataların Hikayesi Richard Dawkins
İnsan İçgüdüsü Robert Winston
Tanrının Öyküsü Robert Winston
İnsan Beyni Robert Winston
Gerçeğin Yolları Roger Penrose
Miletli Anaksimandros ya da Bilimsel Düşüncenin Doğuşu Carlo Rovelli
Gerçeklik Göründüğü Gibi Değil Carlo Rovelli
İnsanlığın Geleceği Michio Kaku
Vizyonlar Michio Kaku
Dünya'nın Tüm Dertleri Marcus Chown
Atomların Dansı Marcus Chown
Gen Çeviktir Matt Ridley
Matt Ridley Büyük Resim
Sean Carroll Cennetin Kapısını Çalmak
Lisa Randall Yaşamın Tüm Çeşitliliği
İlerleme Mitosu Stephen Jay Gould
İnsan Olmak John Gribbin
Bilim Tarihi John Gribbin
Her Şeyin Nedeni John Gribbin
Yaşam Nasıl Başladı Alaxandre Meinesz
Yaşam Nedir? Addy Pross
Nasıl Yaşarız Neden Ölürüz Lewis Wolpert
İnsan Vücudunun Öyküsü Daniel E. Lieberman
İnsanın İnanılmaz Yolculuğu Alice Roberts
İçimizdeki Evren Neil Shubin
değerli arkadaş,
Sen 30 kitap adı sıralamışsın buraya ben sadece en az 120 kitap özetini sitemde yayınladım...!
Sitemde İngilizce bile kitaplarından alıntılar var ama ilk sayfalardan biraz ileride...
Bu arada dünya düz değil üçgen ;)

Logic

Çeviri & Balonlama
3 Kas 2021
507
7,599
Evren
Neden bir inançsız Tanrı'nın varolmadığını ispatlamaya çalışmaz? Neden inançsızlığını yaymaya çalışmazken dindarlar sürekli Tanrı'nın varlığını ispat için özellikle doğadan örnekler gösterirler? Neden inandıkları dini sürekli empoze etmeye hatta çoğunlukla baskı yapmaya uğraşırlar? Bunu sadece Tanrı öyle buyurdu ile açıklamak kolaycılık olur, acaba derinlerde bir kaybetme duygusu yada şüphe mi var? Neden kendi içinde yaşamak varken sürekli aşılamaya çabalamak?

Bir de şunu merak ediyorum. Tanrı sadece bizim galaksimizimizi mi yoksa bütün kainatı mı yarattı. Eğer ikincisi geçerliyse tüm kainatta kutsal kitaplar aynı olmalı, neden hiçbir kitapta bundan bahsedilmiyor? Yok sadece bizim galaksimizi yarattıysa diğer galaksilerde farklı inançlar, farklı Tanrılar olabilir ve bu doğruysa gelecekte galaksiler arasında din savaşları olma olasılığı var hatta aynı galakside yer alan gezegenlerde bil bu savaşlar olabilir. Bunları cami hocalarından mı öğreneceğiz yoksa kutsal kitaplarda bu konuya değinilmiş mi?

lodosslumehmet

Yeni Üye
15 Eyl 2023
134
495
İzmir/KONAK
Herkes neye inanırsa inansın ya da inanmasın yeter ki kimse kimseye karışmasın. Ben Allaha inanıyorum. Kendimle aynı görüşte olmayan kişilerin bile kitaplarını okuyorum ateist olsun veya dindar herhangi bir dinin kitabını bile. Fikirlerini katılırım katılmam kendime kalmış bir şey. Siz de böyle düşünün.

egitimonemli

Aktif Üye
10 Mar 2012
327
735
Neden bir inançsız Tanrı'nın varolmadığını ispatlamaya çalışmaz? Neden inançsızlığını yaymaya çalışmazken dindarlar sürekli Tanrı'nın varlığını ispat için özellikle doğadan örnekler gösterirler? Neden inandıkları dini sürekli empoze etmeye hatta çoğunlukla baskı yapmaya uğraşırlar? Bunu sadece Tanrı öyle buyurdu ile açıklamak kolaycılık olur, acaba derinlerde bir kaybetme duygusu yada şüphe mi var? Neden kendi içinde yaşamak varken sürekli aşılamaya çabalamak?

Bir de şunu merak ediyorum. Tanrı sadece bizim galaksimizimizi mi yoksa bütün kainatı mı yarattı. Eğer ikincisi geçerliyse tüm kainatta kutsal kitaplar aynı olmalı, neden hiçbir kitapta bundan bahsedilmiyor? Yok sadece bizim galaksimizi yarattıysa diğer galaksilerde farklı inançlar, farklı Tanrılar olabilir ve bu doğruysa gelecekte galaksiler arasında din savaşları olma olasılığı var hatta aynı galakside yer alan gezegenlerde bil bu savaşlar olabilir. Bunları cami hocalarından mı öğreneceğiz yoksa kutsal kitaplarda bu konuya değinilmiş mi?
Yeni ateizm akımından haberiniz vardır herhalde Logic arkadaş. Richard Dawkins, Christopher Hitchens, Daniel Dennett, Sam Harris başta gelen temsilcileri ve tüm amaçları tanrı inancı ile savaşmaktır. Hatta kendilerini savaşçı olarak bizzat kendileri adlandırır.
30 yıldır okuduğum halde hala sonu gelmeyen ateist eserler de gösteriyor ki derinlerde kaybetme korkusu yaşayan ve bunu yazdıkları ile perdelemeye çalışan asıl ateist kesimdir! Olmadığını iddia ettikleri şeyle savaşanlar da onlardır!
İnsanlara aşılama demeyelim ama başkalarının da doğru olana çağrılması ama zorlanmaması iyi bir şey değil midir? "İslam barış dinidir" adlı yazıyı hatırlatalım bu konuda...
evrende dünyamızın yaşanabilir bir yer olması için evrenin şu anki büyüklükte ve evrendeki yasaların da tam bu hassas ayarda olması gerekirdi. yani evrende maddi tek akıllı canlı insanlar. Bir de cinler var , günümüzde uzaylı diye bilinen ama o ayrı konu!
"savaşların çoğu din savaşı mı?" değil. aynı başlıkta bir yazımız var.

lodosslumehmet

Yeni Üye
15 Eyl 2023
134
495
İzmir/KONAK
karşılıklı saygı, insan olma vasfını koruyanla seviyeli iletişim ve beraber yaşam. Bu kadar!
"Herkes neye inanırsa inansın ya da inanmasın yeter ki kimse kimseye karışmasın. Ben Allaha inanıyorum. Kendimle aynı görüşte olmayan kişilerin bile kitaplarını okuyorum ateist olsun veya dindar herhangi bir dinin kitabını bile. Fikirlerini katılırım katılmam kendime kalmış bir şey. Siz de böyle düşünün."

Bu arada Günay dayım gibi siz de dini kitap yazmışsınız. Hangi bölüm mezunsunuz?

egitimonemli

Aktif Üye
10 Mar 2012
327
735
"Herkes neye inanırsa inansın ya da inanmasın yeter ki kimse kimseye karışmasın. Ben Allaha inanıyorum. Kendimle aynı görüşte olmayan kişilerin bile kitaplarını okuyorum ateist olsun veya dindar herhangi bir dinin kitabını bile. Fikirlerini katılırım katılmam kendime kalmış bir şey. Siz de böyle düşünün."

Bu arada Günay dayım gibi siz de dini kitap yazmışsınız. Hangi bölüm mezunsunuz?
Ankara İlahiyat.
Günay Bey'e selamlar

Ozganemin

Aktif Üye
8 Ocak 2018
237
838
İnsanlara ısrarla inatla dine inanın yavda inanmayın diktasını çok hoş bulmuyorum. Banane kardeşim...
Dünyanın % 80i bir inanca sahip. Ne yapacaksın, bu sayıyı eritme peşindemisin? Bence kendi hayatımıza planlarımıza yoğunlaşalım
Bazı insanlar huzur içinde ölmek ister.
Buna 'plasebo' etkisi diyoruz. Bırakalım bazı insanlar huzur içinde ölsün. Pi nin yaşamı bunu anlatıyor, mucizelere inanmak daha huzur verir.
Mucizelere inanmak tercihtir.
Banane...

** Sayın "Firt"
* Prof. Celal Şengör der ki: "Senin "avanaklığın" beni de etkiliyor!"

• "-Bana ne!.." Diyemeyiz... Birlikte yaşıyoruz ve yaptıkları tercihlerle beni de o "içinde debelenip durdukları sersefilliklerine (müptezelliğe)" ortak ediyorlar!.. İşte buna itirazım var!.. Değilse isteyen istediğine inansın!..
  • Görünen o ki 7.yüzyıldan sarkık öğretinin (Arap yaşam tarzının) tercih edilmesi, 21.yüzyılda uygar bir toplum olarak yaşamamıza engel...

Karasevda

Yeni Üye
24 Şub 2024
17
49
Ben özellikle şunu merak ediyorum.ateist derneklerin,gazete dergi ve diğer yayınlarında yahudilik ve siyonizm hakkındaki elestirileri tevrat hakkındaki görüşleri neler.buradan kısa ve özet halinde paylaşılırsa sevinirim.

toxine

Onursal Üye
11 Mar 2013
1,071
3,595
Tespit edilemedi
Bu konularda pek bir bilgim ve ilgim yok doğrusu ama @Karasevda sorunca kolaya kaçtım YZ'ye sordum. Belki bir fikir verebilir.

Ateizmin Hristiyanlık, Musevilik ve İslam gibi inançlara karşı eleştirisi şu şekilde özetlenebilir:
Hristiyanlık: Ateistler, Hristiyanlığı ve kilise öğretilerini, aşkın bir varlığa karşı tepki olarak eleştirirler. Ayrıca, İncil'in metinlerini ve mucizeler gibi dini olayları sorgulayarak, Hıristiyanlığın temel iddialarını rasyonel ve bilimsel açıdan yetersiz bulurlar.
Musevilik: Ateistlerin Museviliğe yönelik eleştirileri, genellikle dini dogmaların ve kutsal metinlerin geçerliliğini reddetmeye dayanır. Bu bağlamda, Tevrat'ın değiştirilmiş veya muharref olduğu iddiaları öne sürülür.
İslam: Ateistler, İslam'ı da diğer dinler gibi eleştirerek, vahiy, peygamberlik ve mucize gibi inançları sorgularlar. İslam'ın Tanrı anlayışını ve Kuran'ı kabul etmezler, dini ritüelleri ve ibadetleri gereksiz ve geçersiz olarak görürler.

Deizm, Hristiyanlık, Musevilik ve İslam gibi inançlara karşı çeşitli eleştirilerde bulunur:
Tanrı'nın Müdahalesi: Deizm, Tanrı'nın evrene müdahale etmeyen bir anlayışını savunur ve bu durumun, inananların dini duygu ve düşüncelerini tatmin etmediğini iddia eder.
Vahiy ve Peygamberler: Deizm, vahyi ve peygamberi reddeder, bu da onu kutsal kitapların ve dini otoritelerin kabul edilmediği bir inanç sistemi haline getirir.
Ahiret İnancı: Deizm, ahireti ve mucizeleri kabul etmez, bu da dini öğretilerin önemli bir kısmını geçersiz kılar.
Akılcılık: Deizme göre, Tanrı'nın varlığı sadece akıl ve mantık yoluyla kavranabilir ve bu nedenle dini dogmalar ve dogmatik inançlar reddedilir.

Özetle;
Ateizm, Tanrı'nın varlığını reddeden bir felsefi görüştür ve genellikle kanıt ve mantık yolu ile şekillenir. Deizm ise, Tanrı'nın varlığını kabul eden ancak Tanrı'nın insanların hayatında aktif bir şekilde yer almadığını savunan bir felsefi düşüncedir.
Ateizm ve deizmin dinlere karşı tutumlarını değiştirmenin mümkinatı yoktur bence. Dinler bilimsel olarak ispatlanamaz ve metafizik unsurlara sahiptir.

egitimonemli

Aktif Üye
10 Mar 2012
327
735
İnsanlara ısrarla inatla dine inanın yavda inanmayın diktasını çok hoş bulmuyorum. Banane kardeşim...
Dünyanın % 80i bir inanca sahip. Ne yapacaksın, bu sayıyı eritme peşindemisin? Bence kendi hayatımıza planlarımıza yoğunlaşalım
Bazı insanlar huzur içinde ölmek ister.
Buna 'plasebo' etkisi diyoruz. Bırakalım bazı insanlar huzur içinde ölsün. Pi nin yaşamı bunu anlatıyor, mucizelere inanmak daha huzur verir.
Mucizelere inanmak tercihtir.
Banane...

** Sayın "Firt"
* Prof. Celal Şengör der ki: "Senin "avanaklığın" beni de etkiliyor!"

• "-Bana ne!.." Diyemeyiz... Birlikte yaşıyoruz ve yaptıkları tercihlerle beni de o "içinde debelenip durdukları sersefilliklerine (müptezelliğe)" ortak ediyorlar!.. İşte buna itirazım var!.. Değilse isteyen istediğine inansın!..
  • Görünen o ki 7.yüzyıldan sarkık öğretinin (Arap yaşam tarzının) tercih edilmesi, 21.yüzyılda uygar bir toplum olarak yaşamamıza engel...
Saygı karşılıklıdır ve hak edilir!

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,368
39,652
İstanbul
Beklediğimden daha hoşgörülü mesajlar paylaşıldı. Gösterilen olgunluk için tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Quara, Reddit, facebook grupları, discord sunucuları ve daha pek çok platform bu mevzuyu tartışmak isteyen dostlar için sınırsız fırsatlar sunuyor. Konu geldiği nokta itibariyle bir çizgi roman forumu için yeterince tartışılmış oldu. Konu mesaj girişine kapatılmıştır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...