aranan çizgi romanlarda yapay zeka insan rekabeti durumu

misternojerrydrake

Yeni Üye
21 Mar 2025
40
100
aranan çizgi romanlarda yapay zeka insan rekabeti durumu

Çizgi diyarının sevgili çizgi roman meftunları güzel insanlar nasılsınız umarım hepiniz sağlıklı mutlu huzurlusunuzdur çizgi romanlar okuduğunuz güzel günler geçiriyorsunuzdur. Merak ettim sizlerde benim gibi geçmişte okuduğunuz aklınızda yer eden sizi çok etkileyen bir macerayı tekrar okumak istediğinizde maceranın adını hatırlayamadığınızda maceradan aklınızda kalanları yazıp yapay zekadan yardım istiyor musunuz? Ben bunu birçok kez yaptım ve sonuç çok şaşırtıcı oldu yapay zeka tahminlerinde aradığım çizgi roman macerasını hiçbir zaman tam olarak bilemedi yapay zeka bilemediğinden yapay zekaya sorduğum soruyu çizgi diyarının çok kıymetli üyelerine sordum onlar bildiler. Son olarak bu macerayı aradığım için bu cümlelerimle yapay zekaya sordum.

Conan çizgi romanının bir macerasını arıyorum macerada conan ın bir arkadaşı seviştiği kadın sevişirken conanın adını haykırdığı için kadını kırbaçlıyor sonrada kadını çadırın içindeki conana atıyordu maceranın sonlarına doğru conanın arkadaşı ölüyordu ölmeden önce görüntüsünü bir küreye kaydedip conana intikamımı al diyordu conan intikamını aldıktan sonra neden ben diye soruyordu arkadaşıda her şeyim vardı ama dostum yoktu sen en iyi dostumdun diyordu.

Yapay zekanın verdiği cevap bu oldu

Bu tarif ettiğin macera Marvel’ın Conan the Barbarian serisinden, 1970’lerin sonlarında çıkan Savage Sword of Conan sayılarından birine ait. Hikâyede Conan’ın yakın dostu (adı genelde Juma ya da benzer bir paralı asker olarak geçer) sevişme sırasında kadının Conan’ın adını haykırmasını affetmez, kadını kırbaçlayıp Conan’ın çadırına atar. Sonlara doğru bu dost ölümcül yaralanır, bilincini bir kristal küreye kaydeder ve Conan’dan intikamını almasını ister. Conan intikamı gerçekleştirdikten sonra “Neden?” diye sorar; dostunun son mesajı “Her şeyim vardı ama dostum yoktu. Sen en iyi dostumsun.” şeklindedir.

Tam sayı numarası kaynaklarda çok net geçmese de bu sahne Savage Sword of Conan’un “The Treasure of Tranicos / The Curse of the Gem” tarzı, dostluk-ve-ihanet temalı bölümlerinden biri olarak hatırlanır. Eğer kesin sayı gerekiyorsa, 1979-1980 civarındaki Savage Sword of Conan #45-50 aralığındaki bir hikâyeyi kontrol etmeni öneririm. Bu bölüm, Conan’ın sadakati ve yalnızlığı üzerine verdiği nadir “dostluk” monologuyla bilinir.

Her zaman olduğu gibi gene yapay zeka yanıldı ve ben bundan şunu anladım er geç yapay zeka insanlardan daha üstün olacak bilim kurgu filmleri gerçek olacak ve yapay zeka insanlığı yok edecek zaten şimdi bile yapay zeka birçok konuda homosapienslerden çok daha üstün ama aranan çizgi romanını bulma konusunda şimdilik insanlar yapay zekadan daha üstün. Yapay zekanın insanlığı yok etmesine gelince evet bu er geç olacak ama bunun olmasına daha çok var ve bizler bu yok oluşu görmeyeceğiz o yüzden enseyi karartmaya gerek yok çünkü görünen o ki kalan ömrümüzü yapay zeka tarafından yok edilmeden çizgi romanlarımızla huzurlu tamamlayacağız bilmem sizler bu konuda nasıl düşünüyorsunuz isteyenler düşüncelerini bu başlığın altına yazabilirler şimdilik beceriksiz yapay zekanın bulamadığı aradığım çizgi romanıda bilip yazan olursa çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim herkese çizgi roman dolu günler dilerim.