Ara Avedisyan - Evrendeki En Büyük Sır

oktayyapıcı13

Onursal Üye
29 Haz 2015
1,603
18,925
DSCQd0HQ_o.jpg

Ray Luca

Aktif Üye
11 Tem 2016
372
1,534
Çengelköy
Seneler önce okuduğum bu kitap, yakın zamanda hayatını kaybetmiş olan Erich von Däniken'in Tanrıların Arabası furyası ile başlayan dünya dışı ziyaretçiler akımından bir kitap.
Bu kitabın yazarına başka bir yerde rastlanmıyor. Herhalde müstear isimle yazılmış olmalı.
Ara Avedisyan'ın Giovanni Scognamillo olduğu ile ilgili bir şey okumuştum ama kesin bilgi yok. Hatta Giovanni Scognamillo ile tanışıklığı olan @Hakan Alpin forumdaşımıza da sormuştum.
Bu vesile ile 10 sene kadar önce hayatını kaybetmiş olan Giovanni Scognamillo'yu da anmış olalım. Toprağı bol olsun.
Kitaba gelirsek, Atlantis, Mu, Uzaylı ziyaretçiler, Piramitler ve kadim dünyamızın eski gizleri ile ilgilenenler için güzel bir deneyim olacaktır.
Teşekkürler.

Hakan Alpin

Çizgi Roman Ustası
Onursal Üye
24 Şub 2015
1,981
17,976
Paylaşım için teşekkürler. Öncelikle bu tür konuların meraklıları tarafından güçlü ifadeleri, akıcı dili ve düşündürücü içeriğiyle her zaman ilgiyle okunacak kitaplardan biri bence de.
Ray Luca arkadaşımızın gündeme getirdiği konuya gelirsek...
Kendisinin kitabın 'takma isimli' gizemli yazarı ile evinde kendisini bazı kereler ziyaret etme fırsatı bulduğum Sinyor Giovanni arasında bir bağ kurmasına dair haklı gerekçeleri ve kanaatleri olduğunu anlayabiliyorum. Düşünce olarak olası buluyorum ben de bu yaklaşımını. Ancak bir kitapsever olarak, müteveffa Sinyor Giovanni'nin hepsini olmasa bile, kütüphanesinde bulunan kitaplarının çoğuna göz atmış olduğum ve bunların arasında bu kitabın içeriğine işaret eden veya kitabın yazımında kaynak olarak kullanılan metin ve kitapların listelendiği bibliyografisinde yer alan kitaplardan hemen hiçbirini Gio'nun kitaplığında görmediğimi anımsadığımı söyleyebilirim. Belki bir tane James Churchward kitabı ancak vardı.
Çok okuyan, okumayı seven biri olan ve yüksek düzeydeki genel kültürünün ışığında değerli sohbetlerini hatırladığım Sinyor Giovanni'nin, bir Ermeni ismini çağrıştıran Ara Avedisyan müstear ismiyle bu kitabı yazdığını hiç sanmıyorum. Böyle bir imasını bile hatırlamıyorum. Kendisiyle benden daha yakın dostluğu olan bir diğer müteveffa eski arkadaşım Metin Demirhan'dan da Ara'nın aslında Gio olduğuna dair bir iddia duymadım hiç.
Ara Avedisyan ismi, tıpkı Hans von Aiberg veya Travanian gibi bir takma isim. Bu aşikar...
Yani, Ara Avedisyan bence Giovanni Scognamillo'nun müstear ismi değildi. Zannımca bu kitabı o yazmadı.

Bu kitabın adını sır perdesinin ardına atan gizli yazarı belki Ata Nirun olabilir.
Ara— Ata—
Kimbilir...