Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
"Benim sinemaya ikinci dönüşüm 1963'lerde olmuştu. Sinemaya ilk girişim ve ilk mücadele yıllarım ise 1958'lere uzanır. Ben 1958'de sinemaya girdiğimde "star sistemi" alabildiğine hakimdi. O zamanlar Ayhan Işık, Göksel Arsoy, Orhan Günşıray, daha öncelerden de Eşref Kolçak grubu sinemaya hakimdi. İşletmeler de genellikle, bir filmin daha iyi satılabilmesi için starlara ihtiyaç duyuyorlardı. O zaman birtakım yönetmenler, bu yeni yeni kurumlaşmaya başlayan "star sistemi"ne karşı bir tepki niteliğinde, genç oyuncularla çalışmaya, onlara birtakım olanaklar tanımaya başladılar. Benim sinemaya girişim bu döneme rastlıyor. 1958'de, Atıf Yılmaz'la önce yönetmen ve senaryo yardımcısı olarak, sonra da oyuncu olarak çalıştık. İlk filmimiz "Bu Vatanın Çocukları" , ikinci filmimiz "Alageyik" oldu. Fakat benim amacım oyuncu olmak değildi, yönetmenlik yapmaktı."
Bu satırlar "Yedinci Sanat" dergisinden aktarılan "Yılmaz Güney anlatıyor" başlıklı yazıdan...
Derginin girişindeki sunum yazısında Sinemanın maddi krize girmesi üzerine Sinan Çetin ile yapılan söyleşide Sinan Çetin'in radikal çıkış yapıp "Devlet yardımı tümüyle kaldırılmalıdır." sözünü neredeyse övüyor... Vargı : Sinan Çetin'i iyi bilirim... Onun nasıl bir insan olduğunu onun abisinin onu tanımlamak için kullandığı sözleri ben buraya yazamam... Hem ayıp olur , hem de suç olur...
Çünkü ben onunla Ankara'da Çağdaş Sahne'de tartışmalar yaşamış , açtığımız ortak fotoğraf sergisinde neler çevirdiğini görmüş , Fikir ve ad babası ben olduğum halde (tümden karşı olduğu halde , bana bu konuda suçlamalarla saldırıp , cepheler kuran kendisi olduğu halde) AFSAD'ı benden çalmıştı... Şimdi konumuz bu olmadığı için (yeri de değil) bu konuya değinmiyorum... Gelelim Sinan Çetin'in ne dediğine : Sinemanın içine girdiği krize karşı "Devlet yardımı tümüyle kaldırılmalıdır." sözünü söylemesine ; Bunu rahatlıkla söyler çünkü tuzu kuru. Nasıl oluyor da tuzu kuru oluyor? Şöyle oluyor : Sinan Çetin devlet yardımına ihtiyaç duymuyor ve o azıcık yardımlar onun için burun kıvrılacak miktarlar. Çünkü ; Sinan Çetin neredeyse sinemacılara yardım olarak verilen tüm paranın kat be katını yine devletten tek başına alıyor. Nasıl oluyor bu ? Şöyle oluyor? Bana karşı kesin solcu numaraları çeken Sinan Çetin ANAP iktidara gelince birden bire ANAP'lı oldu veeee Turgut Özal'ın "İcratın İçinden , Halka Sesleniş vb." formatı ile Turgut Özal'ın konuşmasını yapımcı olarak çeken kimdi ? Bildiniz .... Sinan Çetin'di. Veee bu iş için ANAP'tan (devletten) inanılmaz para alıyordu...