Antrakt Sinema Dergisi Sayı 27 (Aralık 1993)

abboritta

Süper Üye
12 Ara 2020
1,087
9,927
E9sIm4HY_o.jpg

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,968
5,666
Sayın abboritta ;

Bize kendisi anlatmıştı Erol Taş : "Biz .... (ben anımsamıyorum (Dedo11) ye çevirdiğimiz filmin galasına gitmişiz. Film gösterimi bitti. Biz tüm oyuncular sahneye çıktık. Alkışlanmayı bekliyoruz. Bana başladılar taş atmaya.... Önce çok şaşırdım , üzüldüm. Neyse taş atanlar önlendi. Ben sahneden "Bana taş atıyorsunuz , ama ben size kızmıyorum. Çünkü siz bana taş değil ekmek atıyorsunuz. Çünkü ben bu rollerle geçimimi sağlıyorum... Demek ki ben çok başarılı oynuyorum ki kendinizi böyle kaybediyorsunuz..."

Bu sayının 13-15. sayfalarında Erol Taş ile söyleşi benzeri bir yazı var. Lütfen üşenmeyip okuyunuz...

Aşağıdaki satırlar o yazıdan ....

"Kafkasya'da geçen bir kahramanlık öyküsünün anlatıldığı "Aslanbey-Kafkas Yıldızı"nda canlandırdığı Rus generali yüzünden Erol Taş'ın çocuklarının başına gelmedik kalmaz. Yılmaz Güney ve Seyyal Tener'le birlikte rol aldığı bu film, 1968 yılında Yavuz Yalınkılınç tarafından yönetilir.

"Filmde o kadar zalimdim ki, kendi kendimden iğreniyordum. Kan dökmeyi , şarap içmek kadar zevkle yapan bir adamdım. Fındıkzade Nilgül Sineması'nda film oynadığı zaman seyirci isyana geliyor.
'-- Bu adamı öldürelim, bu kadar adilik olmaz' diyorlar. Akıllının biri çıkıyor, onu bulamayız ama çocukları Çapa İlkokulu'nda okuyor.

Toparlanıp okula gidiyorlar ve bizim küçükleri alıp bir güzel dövüyorlar. Evin camlarını indiriyorlar aşağıya. 'Rusya'ya Rusya'ya...' diye bağırıyorlar."

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...