Annie Sullivan & Helen Keller - Joseph Lambert - 2013 - (FR)

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
4,371
47,006

Yedek

Eisner Ödülü 2013.

1880'de Alabama'da doğan küçük Helen Keller, muhtemelen menenjit sonucu on dokuz aylıkken kör ve sağır oldu. Daha sonra, birkaç beceriksiz hareket dışında, etrafındakilerle iletişim kuramaz hale geldi.

Altı yaşındayken, ailesinin Annie Sullivan'ı mürebbiye olarak işe almasıyla hayatı altüst oldu. O zamanlar 20 yaşında olan Annie Sullivan, Perkins Körler Enstitüsü'ndeki çalışmalarını yeni bitirmişti.

Kendisi de görme engelli olan Annie, bu öncü kurumda işaret dilini öğretmeyi öğrenmişti. Helen Keller'ın eğitimini üstlendi ve aylar boyunca sadece çocukla iletişim kurmakla kalmayıp, ona işaret dilini ve ardından yazmayı da öğretti.

İki kadın hayat boyu arkadaş kalacaktı.

Helen Keller, Amerikan toplumunda önemli bir figür, feminist bir yazar, siyasi aktivist, Amerikan Sosyalist Partisi'nin kurucu üyelerden biri olacaktı.

Helen Keller hakkındaki mevcut kitapları ve filmleri tamamlayan bu çizgi roman, bu sıra dışı karşılaşmanın hikayesine ve Annie Sullivan'ın Amerikan Güneyi'ndeki çok muhafazakar bir ailede karşılaşacağı birçok engele odaklanıyor.

Joseph Lambert tarafından güzelce çizilmiş, inanılmaz bir insanlık dersi.

(Not. Ben yaştakiler bu konudaki filmin TRT siyah-beyaz iken yayınlandığını hatırlayacaklardır)

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,347
81,944
hiçbiryerde :)
Buna benzer bir film Hindistan'da geçiyordu diye hatırlıyorum. Baktım:

Black adında 2004 yapımı bir film.

Paul ve eşi Catherine evlenmişler ve mutlu bir yuva kurmuşlardır. Kısa bir süre sonra Michelle adını verdikleri bir kız çocukları olur. Ama ailenin mutluluğu uzun sürmez zira Michellle ne görebilir ne de duyabilir. Anne baba Michelle’i dış dünyanın etkilerinden ne kadar korumaya çalışırlarsa çalışsınlar küçük kız büyüdükçe hırçınlaşmaktadır. Catherine bir kez daha hamile kalır ve Sara’yı doğurur. Bu sefer baba Paul Michelle’i bir kliniğe kapatmak ister. Tam da bu günlerde ailenin hayatına Debraj Sahai adında özel bir eğitmen girer. Hem sağır hem kör hem de dilsiz olan Michelle’i eğitmeye gönüllü olur. Küçük kız onun ellerinde hırçınlığını yavaş yavaş bir kenara bırakarak, eğitim almaya hatta normal çocuklar gibi okula gitmeye bile başlar…

Film 20 yy.’ın başlarında yaşamış olan Helen Keller’ın gerçek hayat öyküsünü anlattığı otobiyografik kitabı The Story of My Life’ın Hindistan sinemasındaki uyarlaması. Filmin yönetmenliğini Sanjay Leela Bhansali üstlenirken, başrol Michelle McNally.

Bu özel kitap için teşekkürler sevgili "balkan".

nisann

Yeni Üye
2 Haz 2024
54
561
Helen Keller hakkındaki birincil film, onun erken yaşamını ve öğretmeni Anne Sullivan ile ilişkisini anlatan The Miracle Worker'dır. Aslında hikayenin iki önemli film uyarlaması vardır: biri 1962'de Anne Bancroft ve Patty Duke'un başrolde olduğu, diğeri ise 2000'de Alison Elliott ve Hallie Kate Eisenberg'in başrolde olduğu.

1962 versiyonu özellikle iyi karşılanmıştır ve Bancroft ile Duke performansları için Oscar kazanmıştır.

(1962 de çekilen film.)