Amazing Spiderman vol.5 ile okumaya başlamak?

ametovic

Yeni Üye
4 Şub 2026
1
0
Merhabalar.Çizgi roman okumaya yeni başlayacağım o yüzden pek bir bilgim yok.Amazing spiderman vol. 5 ile fiziksel alarak okumaya başlamak istiyorum fakat bir şeyler eksik kalabilir mi diye düşünüyorum.Sizce buradan başlayabilir miyim? Yoksa şurdan başlarsan daha güzel olur diyebileceğiniz bir seri var mı? (Türkçe şekilde) Konu açmada yanlışlık varsa kusuruma bakmayın ilk defa bir forumda konu açıyorum.Şimdiden teşekkürler

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,726
86,425
hiçbiryerde :)
Merhaba. Herhangi bir kitapla başlayabilirsiniz.
Birşey kaçırmazsınız. Sevdiğiniz karakterin
farklı öykülerini dönüp okuyabilirsiniz.
Sevdiğiniz serilerden devam edebilir ve
zaman zaman farklı kitaplar, türler deneyebilirsiniz.

wolverine

Yeni Üye
27 Mar 2009
104
356
Bütün site için net konuşamam ancak önce şunu belirteyim 2001den beri ciddi bir comic okuyucusuyum. binlercesini okudum bazı serileri ise tamamı ile bitirdim.bu nedenle comiclerde nereden başlasam acaba bir şey eksik kalır mı diye düşünmenin anlamı yok. örnek vererek açıklayayım. karakterleri düşmanlarını ya da bulundukları grupları 10 yıllık dönemler içinde anlatırken senaryo yazarlarının bilgi , karakter birikimi ya da oluşturmak istediği yeni eklemeleri eski karaktere hali ile eski düşmanlarıda olay örgülerini de değiştirebiliyor. 80lerdeki basit ve yumuşak batmanden 90ların ortalarındaki zorlanmış bane ile olan mücedeledeki batmanın farklı olması gibi ya da new 52 ile başlayan aquamanın eski serilere göre daha oturaklı daha karakterine uygun olarak ve hali ile daha iyi düşmanları olması gibi, kaptan amerikanın 80 sonları 90 başlarında normal insanmış gibi karavanı ile dolaşmaya başlaması abd yi simdikilerdeki varsa yoksa en uç en berbat ve kötü ama olmasa da olabilecek düşmanlar ile uğraşması gibi.
gelelim mahallemizin sevimli dostu örümceğe, belirli sayılarda örümcek ile çok uğraşıldı. elimdeki sayılara göre örümcek vol 5 789-801 nolu sayıların olduğu volumeler. toplamda 3 farklı konu işlenecek ve baktım pekte başka sayıları okumaya ihtiyacınız olmayacak yani dağtilmiş bir seri değil bu kısmı. bir şey kaybetmezsiniz. sonraki sayılar için bir şey diyemem, son zamanlarda saolsun eski çakallığı yapmaya devam ediyor marvel bir konu belirliyor ve bir bakıyorsunuz 70-120 adet farklı karakter çrlerini okumanız gerekiyor.