Amarcord 1973

agartan

Onursal Üye
28 Haz 2019
1,220
11,330
Amarcord 1973 *Oscar*

Yönetmen: Federico Fellini
Senaryo: Federico Fellini, Tonino Guerra
Ülke:İtalya, Fransa
Tür: Komedi, Dram
Süre: 123 dk
Vizyon Tarihi: 4 Mayıs 1981 Türkiye (Hatırlıyorum)
Dil: İtalyanca, Antik Yunanca
Müzik: Nino Rota
Çekim Yeri: Rome, Lazio, İtalya
Nam-ı Diğer: I Remember
IMDb Rating: 7.9
En İyi Yabancı Film Oscar Ödülü

Sunum: 1,1 GB, 720p, orijinal dil, Türkçe altyazısı yanındadır.

İndirme Bağlantısı: 2 part rar dosyası içindedir.

part01:

part02:

0071129.jpg

turkcealtyazi.org tanıtım yazısı:
Büyük beğeni kazanan bir yarı otobiyografi olan Amarcord, 1930'larda Mussolini hakimiyetinden hemen önce
küçük bir Adriyatik köyündeki yaşam üzerine odaklanmaktadır.

İklim değişip bahar geldiğinde köyde bir festival düzenlenir ve yeni yaşamı kutlamak için sembolik bir şenlik ateşi yakılır.
Meydandaki bu buluşma, film boyunca gerçekleşecek birçok buluşmanın ilkidir.
Her bir araya geldiklerinde, topluluğun renkli üyeleri kendilerini bütünüyle ortaya koyup tuhaf kişiliklerinden övünç duyarlar.
Fesat hâkim olur her yerde. Filme yayılan kaotik hava filmde açık bir olay örgüsü görülmesini zorlaştırır.
Amarcord gerçeküstü birkaç sekansa bölünür ve bunlardan birkaçı rengârenk köy ortamında oradan oraya dolaşıp duran
Titta adlı genç bir adamın çevresinde gelişir. Siyaset ve aile ilişkileri grotesk bir uyumsuzluk ortamında birbirine karışır.

Amarcord 1975 yılındaki En İyi Yabancı Film Akademi Ödülü de dahil tam 13 ödül kazandı.

l-amarcord-6ad3449b.jpg

Filmi İngilizce ve İtalyanca bir versiyondan izledim.
İlginç bir şekilde ağız hareketleri her iki dilde de uyuyordu.
Bunu görmek için izlenir. Ancak filmin bütününde ve sonunda ne oldu dersen sıfıra sıfır elde var sıfır.
Karakterler mekanlar akılda kalıcı...
Ortalıktan olur olmaz yerden çıkan motorsikletçi, gramafonu vurmaya çalışan faşistler, deli amca, tombul tombul kadın fetişleri...
Bir sürü şey var ama belli bir konu yok. Öyle işte. Garip bir film. 8/10 *turkcealtyazi.org*

l-amarcord-1uin3.jpg

Bana göre dünyanın en iyi filmlerinin başında gelen bir yapıt.
2. Dünya savaşı öncesi küçük bir İtalyan şehrinde yaşananları gençliğe yeni adım atan birinin gözünden anlatan harika bir başyapıt.
Ailesi, okulu ve çevresi ile olan ilişkilerini hatırladığı kadarıyla anlatıyor.
Sinema tarihindeki filmleri seyretmekten hoşlanıyorsanız eğer bu filmi muhakkak seyredin derim... 10/10 *turkcealtyazi.org*

Bir zamanların efsane "Yavru ile Katip" filmlerinde "Katip" lakabıyla bilinen Ciccio Ingrassia'yı bir akıl hastanesinde yatan ve
ailesi tarafından bir günlüğüne dışarıya çıkarılan Teo dayı rolünde izlemek ise ayrı bir keyif.

nm0409049.jpg

Francesco "Ciccio" Ingrassia (1922-2003)

"Gradisca" rolündeki şarkıcı/oyuncu Magali Noel'in 1932 İzmir doğumlu olduğunu;

nm0637649.jpg

Magali Noel (1932-2015)

"Rififi" -şurada sunmuştum: http://www.cizgidiyari.com/forum/ya...u-rififi-chez-les-hommes-1955-film-noir.html- ve
"La Dolce Vita" gibi başyapıt filmlerde rol aldığını belirtmeliyim.

Keyifli seyirler, sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

*

Son düzenleme: