Ali Recan'ı Mezarı Başında Anmaya Gelen Var Mı?

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
Alfa yayınlarını kuran ve Türk çizgi roman okurlarına yüz yıllara yayılacak kadar büyük bir hayal gücüyle donatan çizgi romanları basan Ali Recan 14 Mayıs 2002 tarihinde hayata gözlerini yumdu. Şimdi ona vefa borcumuzu ödeme vaktidir!

2012 ölümünün 10. yılı.

Çizgi Roman Okurları olarak bizler 13 Mayıs 2012 Pazar tarihinde onu mezarı başında ziyaret etmek istesek ve birlikte dua etmek istesek...
EDEMEZ MİYİZ?

Ahmet Sekendiz'in yönlendirmesiyle 13 Mayıs Pazar Zincirlikuyu mezarlığında buluşuyoruz. Anneler gününü de hesaba katarak annemizin ve eşlerimizin ellerinden ve gözlerinden öptükten sonra buluşalım diyoruz. Saat 11 gibi buluşursak öğleden sonramızı sevdiklerimize ayırabiliriz.
Gelmek isteyenler lütfen croplatform@gmail.com 'a bildirsinler.

Bu arada:
Ustanın bir mezar taşı olmadığını öğrendik!
Acaba hepi topu 200-300 TL'lik bir parayı biz okurlar bir araya getiremez miyiz?

Şu sıralar bu proje için ailesinden izin almak üzere kendilerine ulaşılmaya çalışılıyor...

Ne dersiniz,
bu kadarcık parayı toplayıp
vefa borcumuzu
ödeyebilir miyiz?
 

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,310
49,916
NeverLand
Bu büyük çizer ve yayıncımızın bir mezartaşının bile olmaması ne kadar acı.
Bu hassas konuya tüm dostların destek vermesi gerektiğini düşünüyorum. Varsa buna benzer çizerlerimizin de aydınlatılıp gün yüzüne çıkartılması en büyük arzum.
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,665
Kasımpaşa
Pazar Günü için önceden planlanmış bir etkinliğe davetliyim.
Bu nedenle katılamayacağım.
Ancak Şerif en azından bizim adımıza orada..
Umarım başka dostlarda katılır.
Anısı önünde saygı ile eğilip kendisine Yüce Rabbimden rahmet dilerim.
Eğer ailesinden onay alınırsa bende katkı da bulunmak isterim.
 

gurcansarı

Çeviri & Balonlama
10 Tem 2010
587
3,700
istanbul
maalesef pazar çalışıtığım için orada olamayacağım fakat dualarımı kabul olması dileğiyle sizlerle beraber okuyacağım.
diğer konu için bir banka hesap numarası belirlenirse elimden gelen katkıda tabii ki bulunmayı isterim.
 
12 Şub 2010
15,006
543,776
Ali Recan'a Allah'tan rahmet diliyorum.
Maalesef İstanbul'dan yeni döndüm ve Mayıs ayı içinde bir İstanbul seyahatim daha var. Bunun dışında iki başka yerlere iki seyahatim olacak. Yani ayın 13 'ünde de İstanbul'a gelmeme imkan yok.

Yani çizgi roman yazar çizeri, yayıncısı, bizim bildiğimiz Ali Recan'ın 200-300 TL bulunamadığı için bir mezar taşı mı yok?

Bir restoranda bir kaç kişinin yemek parası paraya Ali Recan'a mezar taşı yok.

Ailesi, mirasçısı yok mu? Bu parayı mı bulamamışlar?

Kampanyaya gerek yok,

İlgilenecek arkadaşımız iletişim kursun, ben halledeyim

Hasbinallah ve ni'mel vekil.
 

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
ÇROP'a mail atma işlemini geçin arkadaşlar; Şerifengin sen at ama :); ki atmışsın sağol, kendi aramızda konuşurken konu olan bir olasılıktı eklemişim duyuru metnine.

Gelebilen herkesi bekliyoruz :) Pazar "taş" olayına bakacağız. Belki de son giden arkadaştan sonra dikilmiştir. Kimseyi üzmemek ve itham etmemek için pazar ziyaretini bekleyeceğiz. Ailesine de işin bu kısmını iletmedik ne olur ne olmaz diye.

Profesörüm, iki gözüm, olmadı sen taşlarsın artık, tek taş falan :O)
 

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,616
6,032
İstanbul-İzmir
Evet sevgili arkadaşlar;
Rahmetli Ali Recan için anma etkinliğinde bulunalım toplanalım diye gittik.
Epi topu dört kişi gelebilmişti!
O adam ki Türkiye,de çizgi roman gelişmesi adına yaptıkları unutulmaz!
Gel gör ki ölümünün onuncu senesinde toplana toplana 4 kişi olabildik.
Çrop,tan Ümit Kireçci , Gölge E-Dergiden Ahmet bey ve Yüzbaşı Volkan,ı tekrardan yayınlayarak ahde vefa yapan Ahmet Sekendiz vardı...

Umarım bir on sene sonra Ali Recan,ı hatırlayan kalır..........
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,641
İzmir
Rahmetli'yi anmaya giden değerli dostlara teşekkürler.
Ben ve benim gibi İstanbul dışında yaşayan ve çoğu etkinliğe vakit bulamayan kişiler eminim gelmek istemiştir. Ama malum günümüz şartları, iş güç v.s. ...
Bu arada Şerif abi, rahmetlinin mezar taşı gerçekten yoksa bende aynen Haluk Ağabeyim gibi üstüme düşeni yapmaya hazırım. Ne gerekiyorsa bildirin. Ali Recan'ın Türk Çizgi romanına katkıları yanında arkasından ancak bir taş dikebiliyorsak onu da yapmak lazım. Rahmetlinin hakkı ödenmez. Belki de o dönemde O olmasaydı Türkiye'de çizgi roman ölüp gidecekti.

Allah rahmet eylesin.
 

gruznan

Çeviri & Balonlama
20 Eki 2011
251
913
Bizlere çizgiromanı sevdirmek gibi çok büyük bir işi başarmış olan büyük ustanın bu şekilde anılması son derece üzücü. Allah rahmet eylesin...
 

gurselileri

Guest
18 Tem 2010
2,226
2,298
LÜLEBURGAZ
tüm mesajları, yorumları tek tek okudum... üzücü... düşündürücü... insan söyleyecek söz bulamıyor... sevgili Haluk ağbiyi ve Şerif Engin dostumu duyarlılıkları için ayrıca kutluyorum... Ali Recan biz çizgi roman severlerin taa çocukluk yıllarımızdan beri yüzbaşı volkan ile zihinlerimize kazınmış bir isim... bir çizgi roman emekçisi... gün gelip taşı bile olmayan bir mezarda unutulmak... biliyor musunuz sevgili Atatürk'ün bile en büyük korkusu bir gün gelip unutulmakmış... ölüm kaçınılmaz... gün gelip hepimizin kapısını çalacak... ama bir insan aslında toprağa girdiği anda değil, unutulduğunda ölmüştür... Yüce Allah hepimizin sonunu hayır etsin...
 

Kadri Balta

Aktif Üye
27 Mar 2012
406
2,221
Zamanında adnan kahvecinin danışmanıydı.Üzücü bir durum mezar taşı bile yokmuş.Çr dan para kazanan herkes sahaflar çizerler yazarlar çizgi roman derneği çr yayınevleri çr araştırmacısı imza günleri piknikler fuarlar açılışlar yemeklerdeki gibi böyle günlerdede gereken hasasiyeti göstermeleri gerekmezmi.
Profösör adlı arkadaş dediğinde ciddiyse yaptığı çok asil bir davranış.
 
11 Nis 2010
594
585
Türkiye'de Yayınevi ve Çizgi Roman Çizeri olarak benim gözümde 1 Numara insandır,

Üzüldüm Mezar tasının bile olmamasına,
 

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
14.05.2002 tarihinde hayata gözlerini yuman Alfa Yayınları kurucusu, Yüzbaşı Volkan, Venüs çizeri, Conan, Kull, Red Sonja ve birçok iyi çizgi romanın yayımcısı Ali Recan'ı mezarı başında yad etmeye gittik.

Yüzbaşı Volkan mirasını sürdürmek için didinen Merlin Yayınları sahibi Ahmet Sekendiz'in ve telefonun diğer ucundan destek veren sayın Fatih Okta'nın yol göstericiliğinde Çizgi Diyarı'ndan Şerif Engin Baygın, Gölge e-dergi editörlerinden Ahmet Yüksel, ÇROP'tan Ümit Kireççi ustaya vefa borcumuzu ödemek üzere mezarı başında hazır bulunduk.

Eğer yanlış mezarın başında değil idiysek Ali Recan'ın mezarının görünümü aşağıdaki gibiydi:

recan+mezar.JPG


Tüm çabalarımıza rağmen ailesiyle iletişime geçemediğimizi üzülerek belirtmek isterim. Elimizdeki numaraların hepsi iptal olmuştu. Eminim ailesine ulaşabilirsek birçok yanlışlığa açıklık getirebilecek bilgileri edinir Türk Çizgi Roman Okuruna yaraşır davranışta bulunarak vefa borcumuzu uygun şekilde öderiz.

Gölge e-dergi editörlerinden Ahmet Yüksel'in, Ali Recan'ın vefatının 10. yılını bana hatırlatması bir mezar ziyareti fikrini doğurdu, sonra mezar taşı eksiğini öğrendik şimdi de mezarın son halini gördük!

Ahmet Sekendiz de Fatih Okta da "Ali Recan bir gönül adamıydı, işiyle yaşadı, çizgi roman aşkıyla var oldu, büyük ihtimalle bu eksiklikleri bilse takmazdı" dediler ama benim içim buruk. İster istemez soruyorum kendime: "BU MU OLMALIYDI?"

Ali Recan'ın ailesi hakkında bilgi paylaşmak isteyen olursa lütfen croplatform@gmail.com'a yazsın. Bir de olayı o taraftan dinleyerek ne destek verebileceğimizi öğrenelim.

NOT: Ali Recan'ın ölüm yıl dönümü bugündür, dualarınızı ondan ve çizgi roman sanatına emek vermiş bildiğimiz bilmediğimiz tüm sanatçı ve emekçilerinden eksik etmeyin.

Ümit Kireççi
"Çizgi Roman Hayatın içinde ve ötesinde"
 

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
513
3,729
Ankara'da olduğumdan dolayı "Ali Abi'nin ziyaretine" gidemedim. Ancak kalbim oradaydı. Mezarın yapılması konusunun bir an önce halledilmesi benim de en büyük arzum ve her katkıyı yapmaya hazır olduğumu yazmaya bile gerek yok. Bence ustaya yapılacak en büyük iyilik Volkan ve Venüs külliyatlarının adam gibi mükemmel bir edsiyonda toplu maceralar şeklinde basılması ve buna vereceğimiz satınalma desteğidir. Kendisi de ölümünden önce Volkan için böyle bir girişime başlamıştı. Benzer bir formatta sevgili Ahmet Sekendiz'de bir girişim yaptı ama hep yarım kaldı. Telifi vs'si neyse halledilip bu külliyatı bir an önce çıkarmalı. Hatta konuyla ilgili bir platform kurulabilir. Kaç kişi üye olursa en azından platform üyelerinin masrafını paylaşacağı bir sınırlı basım olabilir. Ahmet'e seriye devam için destek verilebilir. Ama tekrar ediyorum mükemmel bir edisyonla. Belki hard cover versiyonla. Aslan Abi'ye konuşulup Volkan için yaptığı mükemmel kapakların yeniden kullanımı sağlanabilir. Ali Abi'yi en iyi böyle anarız dostlar.

Selamlar
Lami
 
Üst