Alexander Gabriel ZoderoT Eserleri: Chronicles of Bubhutśātsu (2024) (Graphic Novel) (İngilizce)

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
4,817
53,022

The Chronicles of Bubhutśātsu - Awakening: A Graphic Ballad

Kitap Tanıtım Metninden alınmıştır.

"Her kötü adam bir zamanlar hayalperestti. Her gölge bir zamanlar ışıktı."

Kozmik kehanetlerle işaretlenmiş ve kaderin dışladığı Bubhutśātsu, küçüklüğünün ötesinde bir büyüklük özlemiyle büyür. Vizyonlar gecelerini işkenceye çevirirken ve yasak güçler kalbine fısıldarken, hırsın bir jilet bıçağına dönüştüğü bir yola zorlanır ve ileriye adım atmanın bedeli belki de ruhunun ta kendisi olabilir.

Unutulmaz rüyalar ve kadim güçler tarafından yönlendirilen Bubhutśātsu, unutulmuş tanrıların, parçalanmış efsanelerin ve gölgeli gerçeklerin diyarlarında kıvrılan bir yolculuğa çıkar. Her seçim onu ışık ve karanlık, dünyayı kurtarmak ve onun çöküşü olmak arasındaki acımasız bir dansa daha da sürükler.

Okuyucuların "mit ve deliliğin nefes kesici bir karışımı" ve "kader ve iç çalkantıların unutulmaz bir keşfi" olarak adlandırdığı, çarpıcı şiirsel bir anlatım ve tüyler ürpertici derecede karmaşık görsellerle sunulan Bubhutśātsu Günlükleri - Uyanış, kasvetli korku ile efsanevi destansılığın çarpışmasını benzersiz bir şekilde yakalıyor.

Son düzenleme:

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
4,817
53,022

Of Sages and Saints Graphic Tales of Spiritual Awakening - -- A_G_ZoderoT –

Tanıtım Metninden

Manevi Geleneklerden Altı Aydınlık Kişinin Yaşamlarını ve Öğretilerini Keşfedin

Bilgeler ve Azizler: Manevi Uyanışın Grafik Öyküleri, altı olağanüstü manevi figürün yaşamlarına dair güzel bir şekilde resmedilmiş bir yolculuktur: Buda, Assisili Francis, Bodhidharma, Sri Ramana Maharshi, İsa ve Hz. Muhammed. Her biri farklı kültür ve inançlardan gelen bu bilgeler ve azizler, dini sınırları aşan ve evrensel insan deneyimiyle derin bir bağ kuran zamansız dersler paylaşıyorlar.

Bu kitap, canlı hikâye anlatımı ve etkileyici çizimlerle onların mücadelelerini, zaferlerini ve derin farkındalık anlarını canlandırıyor. Ancak bu sadece onların hikâyelerinden ibaret değil; anlatıya, öğrettikleri uygulamalar ve yöntemler de işleniyor: kendi hayatınızda keşfetmeye başlayabileceğiniz meditasyon, şefkat, dua ve farkındalık rehberleri.

İster ilham, ister daha derin bir anlayış, isterse de huzur ve doyuma giden bir yol arıyor olun, Bilgeler ve Azizler, dünyanın manevi gelenekleri arasında benzersiz bir köprü kurarak çeşitliliklerini kutlarken ortak gerçeklerini de vurguluyor.

İçeride Neler Bulacaksınız:

Dünyayı değiştiren altı hayatın büyüleyici, görsel olarak sürükleyici anlatımları
Günlük hayatınıza entegre edebileceğiniz evrensel manevi uygulamalar
Farklı dinler ve aydınlanma yolları arasındaki birliğin kutlanması

Her yaştan okuyucu için mükemmel, özellikle de genç arayışçıların ve ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte okuması için uygun.

Bu kitap sadece eğitmeyi değil, aynı zamanda kendi manevi pratiğinize katılmanız için size ilham vermeyi de amaçlıyor. Tüm dinlerin birliğini vurgulayarak, aynı temel gerçekleri öğrettiklerini anlamanızı sağlıyor. Birbirimize karşı durmak yerine, bu öğretiler bizi birlik içinde durmaya teşvik ediyor.

Bilgeler ve Azizler, Aydınlanmışların Yolları serisinin ilk kitabı olup, sizi geçmişin bilgeliğiyle bağlantı kurmaya ve içinizdeki ilahi potansiyeli keşfetmeye davet ediyor.

Uyanış yolculuğunuza başlayın. Zaman ve inanç boyunca bilgelerin ve azizlerin paylaştığı ışığı kucaklayın ve içinizdeki ilahi potansiyeli keşfedin.

Son düzenleme:

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
4,817
53,022

The Curse II A Graphic Ballad -- A_G_ZoderoT --

Tanıtım Metninden

Acı bir ocaktır. Ruh, ham metaldir.

Karanlık Varlık, Hakikat arayışını sürdürürken şüpheler uyanmaya başlar. Dünyaya saldığı acı ve ızdırap, kendi gözlerinin bile kaldıramayacağı kadar ağırlaşır. Yükü ağırlaşan Dræven, kaybettiğini aramak, adımlarının doğru mu yoksa yanlış mı olduğunu keşfetmek için güneye döner.

Bu arada, yanmış ve lanetlenmiş dünyada -geride bıraktığı dünyada- bir çocuk doğar. Diğerleri gibi ama aynı zamanda hiçbir şeye benzemeyen bir çocuk. Karanlık Varlık'ın dönüşünün korkusunun geleceğe dair her düşünceyi gölgelediği bir diyara girer. Ancak çok az kişi kaderiyle savaşmaya cesaret eder. Onu bu karanlık kaderden kurtarmak için babası onu dağlara götürür ve kadim disiplinlerin ve içsel simyanın koruyucuları olan altı gizli bilgeye emanet eder.

Sessizliğe ve ateşe göğüs geren Dræven, yıllar süren acımasız eğitim, tekinsiz vizyonlar ve çelikten daha derin kesen vahiylerle yumuşatılır.

Peki Karanlık Adam geri döndüğünde, en derin karanlıklarda bekleyen Gerçekle yüzleşmeye hazır olacak mı?

Çarpıcı ve nefes kesici gotik sanatla hayat bulan The Curse II, umutsuzluk, dönüşüm ve çaresiz umudun büyüleyici bir senfonisi. Karanlık, sürükleyici ve acı verici derecede şiirsel olan bu eser, okuyucuları her adımda öfke, fedakarlık ve kırılgan bir kurtuluş olasılığının yankılandığı rüya gibi bir labirente çekiyor.

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
4,817
53,022

The Curse Spiritual Grimdark -- A_G_ZoderoT_ --

Tanıtım Metninden

Dünyasını sessizliğe gömdüler ve bu sessizlikten bir şey yükseldi.

Drakko, sıradan bir hayatın sessiz umutlarını taşıyordu.

Bir zamanlar bir çiftçinin oğlu ve çoktan unutulmuş spiritüel sanatların mütevazı çırağı olan Drakko, yalnızca sessiz bir yuva arıyordu. Karısı uzun zamandır hayalini kurduğu çocuğunu beklerken, son bir görevden sonra kılıcını bırakmaya yemin etti.

Ama öldürmek için gönderildiği adam -her zaman tanışması gereken adam- bu yemini yerine getiremeden bozdu.
Karanlık Adam, yalnızca özgür, azat edilmiş ve uyanmış olanların anlayabileceği bir kaderden fısıldıyordu.

Bir hediye verildi. Sonuncusu asla sonuncusu değildir.

Zalim bir dünyanın acımasız zorunluluğu tarafından yeniden yönlendirilen Drakko, harekete geçmeli ve kurduğu hayatın ihanete uğrayıp parçalanmasını, yolculuğa başlayan adamdan hiçbir şey bırakmamasını izlemeliydi.

İhanetten. Kayıptan. Söndürülemez öfkeden -başka bir şey uyandı; Başka biri doğar.

Çünkü her şey soyulduktan sonra, her şey kül olduktan sonra geriye ne kalır? Geriye kalan kimdir?
Lanet ne basit bir çizgi roman ne de sıradan bir çizgi romandır.

Şiirsel, halüsinasyonvari bir şiir ve karanlık bir düzyazıyla anlatılan, gece yarısı kutsal kitabı gibi nefes alan gotik imgelerle sarmalanmış bu kitap, asla bir araya gelmemesi gerekenleri bir araya getiriyor: ruhsal dönüşümü acımasız bir dünyanın vahşetiyle; umutsuzluğu bilgelikle; ihaneti ise uhrevi bir öfkeyle.

Yukarıdaki link kısaltılmış metine aittir. Kitabın tamamını daha önce paylaşmıştım. Aşağıdaki linkten bu kitaba ulaşılabilir. Link aktiftir.

The Curse I

https://www.cizgidiyari.com/forum/k/ingilizce-grafik-romanlar.174896/page-3

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
4,817
53,022
Balkan üstadım böyle harika kitaplarla bize estetik bir şölen yaşatıyorsunuz her defasında,
bakmaya, okumaya doyamıyor insan. Teşekkürler, sevgi ve saygılar.

Ne yazık kı sadece yabancı dilde eser paylaşımı yapabiliyorum.

Sizlerin beğenileri ve destekleri, paylaşma isteğini canlı tutuyor.

Beğenisini, desteğini esirgemeyen tüm dostlara bu vesileyle çok teşekkür ederim.

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,441
8,825
Çizgi roman ilginç bir sanat dalı ! Bazen bu sanat dalında, duygu yüklü , şiirsel nitelikteki olay akışları, ürpertici gotik unsurlarla iç içe geçen çizimlerle, sayfalar dolusu olarak karşımıza çıkıyorlar. Sn. @balkan 'ın bizlere sunduğu '' The Chronicles of Bubhutsatsu'da olduğu gibi !! Her an tüyler ürpertici düşler eşliğindeki Bubhutsatsu'nun , simsiyah ama, son derece estetik sayfalardaki yolculuğunu izlerken , benzersiz bir grafik yapı tarafından kuşatılmış olmanın keyfini yaşadım. Caravaggio'nun simsiyah dünyasından farklı resimler bu kez gördüklerim. Zira, nesneler üzerine direkt olarak gelip, adeta her kıvrımı daha da destansı yapıya dönüştüren ışık - karanlık dengesi, sonuç olarak izlediğimiz sayfayı , adeta parlayan kahverengi ve sarı tonlar eşliğinde, ışıklı bir panoya dönüştürmüş !! Çakmak çakmak parlayan gözler ya da kudret göstergesi diyebileceğim , karakterin vücudundan doğan ışık seli, Giger'ın çizdiklerinden ya da Eerie / Creepy öykülerindeki görüntülerden bir hayli farklı. Bu farklılığı , bir bakıma çizimlerin tam sayfa olarak hazırlanmış olması sağlamış. ( Bir an, genç çizerimiz Melike Acar'ın bazı çizimlerini hatırladım ! )

Çoğu sanatçıyla olduğu gibi A.G. Zoderot isimli sanatçıyla da Curse I ile diyar sayfalarında tanışmıştım. . Bu sanatçıya ait diğer eserleri de merak etmeye başlamıştım ki, Bubhutsatsu ardından, baladı müzik dışı bir alanda, çizgi romanda hissettiren Curse I'in devamı Curse II'yi, sonra da '' Of Sages and Saints Graphic Tales of Spiritual Awakening '' i gördüm. 2 ciltlik Curse, Bubhutsatsu 'ya yakın anlayışla hazırlanmış. Ancak, bu eserlere bakınca, sanatçının grafik alandaki ustalığının ilerleyen yıllarla, giderek arttığını söylemek mümkün.

Tam sayfa renkli resimlere eşlik eden açıklama metinleri ile gördüğümüz '' Of Sages and Saints Graphic Tales of Spiritual Awakening '' , farklı inanç sistemleri ile akıp giden yine bir manevi yolculuk. Zoderot'un tüm bu eserlerinde görülen manevi yolculuk unsurunun kaynağını merak ettim. Karşıma çıkan bir net sayfası, sanatçının akıl hocasının '' Vladimir Vojen Kocurek '' olduğunu açıklıyor. Açıklama şöyle ;

'' Yazıları, yıllarca süren özverili manevi çalışma, dövüş disiplinleri ve kutsal geleneklerden derinden etkilenmiştir. Akıl hocası Vladimir Vojen Kocurek'in rehberliğinde Zoderot, varoluşun doğasını, hakikat arayışını ve benliğin gizemlerini araştıran öğretilere kendini kaptırmıştır . ''

Sanatçının yazıp çizdiği sayfalara bakıldığında, oluşturduğu '' Uhrevi Dünya ''yı hissetmemek mümkün değil.

Teşekkürler Sn. @balkan .