Alaçatı Ot Festivali 2012..

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,737
44,116
denize sıfır
ok.jpg
oyy.jpg

kkl.jpg

mmnivi.jpg



PROGRAM AKIŞI:
7 NİSAN CUMARTESİ

Festival saat 13.00'de festival kortejinin yürüyüşüyle başlayacak.

Pazaryeri Cami meydanında üretici bayanların standında otlu ürünler ve ot konulu eserler satışa sunulacak.

Kortejde yerel giysiler giymiş insanlar, doğadan topladıkları çeşit çeşit otlarını araçlara yüklemiş kadınlar, Alaçatılı antikacıların dizayn ettiği araçlar, kısaca 7'den 70'e tüm Alaçatılılar ve konuklarımız yer alacaktır.
Kortej yürüyüşünün ardından Pazaryeri Cami meydanında saat 17:00'da klasik müzik grubu festival konseri verecektir.


[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
zz.jpg

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
[/FONT]
7 NİSAN 2012 “ALAÇATI OT FESTİVALİ KONSERİ”
9 Eylul Universitesi Oda Orkestrasi
*1.Keman
ÇAĞIL ÇELİK
YİĞİT UĞURLU
ALKIM ÖNOĞLU*2.Keman
GÜLCE KARAGÖZCÜK
OLGU KALIN
GÜLŞEN ULU*Viyola
ERCAN ATASOY
SELEN ÇELİK*Viyolonsel
AYŞE DİLBAZ
MUSTAFA ÖNDER
Saat 18:00'da aynı mekanda konserin ardından tüm Alaçatılılara ve konuklarımıza açık festival resepsiyonu verilecektir.
Akşam ise amatör gurmeler tarafından hazırlanacak Ege yemekleri, sponsorlar ve juri üyelerinin beğenilerine sunulacaktır.
Amator Gurmeler:
Aladdin Ulaş
Ahmet Kutlu Sevil - Emin İren
Celal - Nükhet Bayraktar
Güler Köstem
Şirin Payzin

8 NİSAN PAZAR
11.00:
1001 Ot Yarışması – Alaçatı'nın otlarından en çok çeşidi toplayan ve özelliklerini bilenler arasından ilk üç dereceyi alanlar belirlenecektir.
Juri:
Dr. Selim Toprak
Dr. Ayfer Tan
Ertan İplikçi
Öner Yıldırım Ilgaz
Önder Türkkanı
Ot Aşı Yarışması:
Alaçatı'nın otlarıyla yemek kültür ve birikimini en güzel yansıtan üç yemek ünlü gurmeler tarafından belirlenecektir.
Birincilere her sene olduğu gibi büyük altın, ikincilere yarım altın ve diğer katılımcılara ise çeşitli armağanlar verilecektir.
Ayrıca yarışmaların yapıldığı saatlerde Alaçatı'da faaliyet gösteren restoranlar birer ürünlerini sergileyecekler, Alaçatılı üreticiler otlarını ve yemeklerini, çeşitli firmalar da kendi içki ve ürünlerini tanıtmak amacıyla standlar açacaklardır.

Juri :
Ayhan Sicimoğlu
Erhan Şeker
Feridun Uğumu
Gökçen Adar
Hakkı Akbaykal
Süreyya Üzmez
Vedat Başaran
[/FONT]
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,737
44,116
denize sıfır
Geçen yıl yanlış hatırlamıyorsam 136 çeşit ot ile menü hazırlanmıştı.ben yolun çok başındayım 15-20 çeşit ancak biliyorum birde otu bilmek yetmiyor haşlayacakmısın,kavuracakmısın yoğurt dökecekmisin gibi çok alengirli:)yöntemleri var.
bakalım bu yıl neler olacak fotoları yine burdan paylaşırız.:)
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,737
44,116
denize sıfır
Ot Festivali, Pazar günü ‘Ot toplama' ve ‘Ot aşı' kategorilerinde düzenlenen yarışmalarla sona erdi. ‘Ot toplama' kategorisinde 201 tür
ot toplayan Necla ve Nadir Erol çifti birinci, 160 tür ot toplayan Nuran Erden 2'nci, 103 tür ot toplayan Recep Subaşı 3'üncü oldu.
alacatiotfestivali.jpg

‘Ot aşı' kategorisinde de taze soğan, ıspanak ve maydanoz kullunarak yaptığı ‘Pişi'yle Hatice Akpınar birinci, ‘Zeytinyağlı enginarlı bakla' yemeğiyle Yasemin Sütçü 2'nci, ‘Rezene, pırasa, kekik ve haşhaşlı tart'la Wendy Kırk 3'üncü oldu.

Yarışmaların birincileri
, 2'ncileri yarım, 3'üncüleri de çeyrek cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi. Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç dereceye girenlere ayrıca 2011 Alaçatı Ot Festivali yemeklerinin tarifi olan kitapçık ve fincan takımı hediye etti.

[FONT=Arial, verdana]
16322370.jpg
[/FONT]
 
Son düzenleme:

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,737
44,116
denize sıfır
şevketi bostan otunu bu gün öğrendim meğer yolun üstünde basıp geçiyormuşuz.:)yağmur geçsin çapayı elime alırım hemen..
 

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
Tam annemlik bir festival.

"Şunun böreği, şunun salatası, şunun yemeği, şunun bilmemnesi olur" der dalar bizi günler:dce otlatırdı keyifle kesin...
 
11 Nis 2010
594
585
Otlarla aram pek iyi değildir,
Ama bazı İzmir'li arkadaşlar,
Bazı otları haşlayıp,zeytinyağlayıp çok lezzetli şeyler yapıyorlardı.
Nasıl yenileceğini bilince,
Gerçekten çok lezzetli oluyor otlar.
 

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
Otlarla aram pek iyi değildir,
Ama bazı İzmir'li arkadaşlar,
Bazı otları haşlayıp,zeytinyağlayıp çok lezzetli şeyler yapıyorlardı.
Nasıl yenileceğini bilince,
Gerçekten çok lezzetli oluyor otlar.

Annem İzmir doğumlu yarı İskenderunlu... Her iki mutfaktaki otları bilir Cemal bey. Kısmet olursa bir gün bizi otlattığı yemeklerden yaptığında haber vereyim de birlikte yiyelim. Mesela şu an içeride "Yeşil mercimekli Pazı sapı" yemeği var. Ne olduğunu hiç bilmiyorum ve kabı açarsam patlar diye korkuyorum ama annem "sen daha önce yedin beğendin" diye ısrar ediyor :) Akşama bir cesaret açacağım o kabın kapağını artık :O)

Şimdi aklıma geliyor... Köyde elimizde koca bir sepet, birer meyve bıçağı, tarlalarda dolaşıp ot topluyoruz annemle.... Güzel günlerdi be yav :)
 

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
974
İzmir
Abi Ot ve Festival`i bir arada gördüğümde aklıma çok başka şeyler geldi en başta ne yalan söyleyeyim :D :D

Ama benim de baba tarafında Giritli`lik var, bu tür otları pek severiz o ayrı konu...
 
Üst