Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
PAYLAR GEÇİDİ
Kedi payı
Fare payı
Aslan payı
Çakal payı
Yağ payı
Kıl payı
Fırça payı
Yol payı
Çarşı-pazar payı
Geçim payı
Seçim payı
Ne desen de
Payların en güzeli
En uygunu , en irisi
Payların ağası
Payların padişahı
Paylar payı
Sus-pus payı!...
AHMET BİLAL
Dedo11 Yorumu : Ahmet Bilal'ın gönderdiği şiirin sonundaki "Sus-pus payı!.." bu kanuda şunları söylemeden geçemem ;
"Sus-pus payı!.." nı veren de alan ( kabul eden ) da bence alçakların en alçağıdır...
KOPYA
Okuldan uzaklaştırma cezası verilen öğrencinin babasını çağıran müdür :
-- Üzgünüz ama ne yapalım ki kopya çektiği kesinlikle meydana çıktığı için bu kararı aldık , dedi. Bakınız , birinci sorunun cevabı , noktasından virgülüne kadar yanında oturan arkadaşınınkinin eşi.
-- Olabilir , dedi baba. Doğru cevaplar bazan birbirinin aynı olabilir.
-- İkinci soruyu arkadaşı nasıl yanlış cevaplandırmışa , oğlumuz da aynı yanlışı kopya etmiş.
-- Yanlışlıklar da birbirinin aynı olabilir.
Yavaş yavaş öfkesi artan müdür :
-- Evet ama , dedi , üçüncü sorunun cevabına ne dersiniz? Arkadaşı sınav kağıdına "Bilmiyorum"u basmış , oğlunuz ona bakarak "Ben de..." yazmış!
ÇOCUKLUK
Beş yaşlarındaki yumurcak , babasına sordu : -- Anneannelerele büyükbabalar neden daima ihtiyardırlar?
Dedo11 Yorumu : Bu ne güzel bir soru.. Malum ben de dedeyim. Çocuksu soruları lütfen küçümsemeyiniz...