AKBA Polisiye Serisi 002 Korkunç Geceler (William Irish)

Dindar Diker

Çeviri & Balonlama
11 Nis 2009
2,606
10,312
İzmir
Serinin iki numaralı kitabı William Irish imzasını taşıyor.
Cornell Woolrich mahlasıyla da tanınan Irish, 4 Aralık 1903'de New York'da doğdu, 25 Eylül 1968'de öldü.
Raymond Chandler ve James M. Cain ile birlikte "black noir" türünün yaratıcıları arasında yer alır.
Bazı kitaplarının filme çekilmesinden sonra Hollywood'a taşındı.
Bu filmlerden Alfred Hitchcock’un yönetmenliğinde, başrollerini James Stewart ve Grace Kelly’nin paylaştıkları
Rear Window (Arka Pencere) büyük başarı kazandı. Bir yapımcının kızı ile yaptığı evlilikten sonra
adı bazı eşcinsel ilişkilerde geçince daha sonra New York'a, annesinin yanına döndü.
Annesinin ölümü ve eşcinselliği sebebiyle dışlanmışlığı, onu alkol bağımlısı biri yapar.
Kangren olan bir bacağının da kesilmesiyle hayata küser.
Birçok eseri Yeşilçam'da da filme alınmıştır.

sahin1

Aktif Üye
23 Eyl 2011
469
1,659
Arkadaşlara birkaç kitap indirme sitesi önereyim. Limit yok. Kategoriler bölümünden bilim-kurgu, polisiye vs. seçebilirsiniz. Ben bu sıralar booktandunya.com'u tırtıklıyorum.
booktandunya.com
kitapindi.com
hattusa (bunda galiba limit vardı.)
pdfoku.net
e-kitaplink
booksfer.com

Dream hunter

Yeni Üye
19 Haz 2024
32
134
Arkadaşlara birkaç kitap indirme sitesi önereyim. Limit yok. Kategoriler bölümünden bilim-kurgu, polisiye vs. seçebilirsiniz. Ben bu sıralar booktandunya.com'u tırtıklıyorum.
booktandunya.com
kitapindi.com
hattusa (bunda galiba limit vardı.)
pdfoku.net
e-kitaplink
booksfer.com
Limiti olan mir.az bu listede yok ama içlerinden en geniş arşivi olanda o. Booksfer ve Hattusa haric diğerleri de indirirken yolunu bilmiyorsanız virüslü yönlendirme yapılabiliyor. Dikkatli olmakta fayda var.

sahin1

Aktif Üye
23 Eyl 2011
469
1,659
Mir.az başlangıçta bir süre limitsiz (galiba tanıtım amaçlı) yayın yaptı. Sonra limitli veya ücretli sisteme geçti. Ben uzun süredir bu siteyi bıraktım. Diğer önerdiğim siteler gayet yeterlidir. Özellikle booktandunya.com da fazlasıyla içerik var. İndirme işi de aslında basit. İndireceğiniz kitabı seçip gelen sayfada download'ı seçin. Bazen bu şekilde olduğu halde indirme yapamıyorsunuz. Ben bunu normal karşılıyorum. Emin olun, memnun kalacaksınız.