Acı Tesadüf!.. Suat YALAZ, Bir büyük usta daha Hakk'ın rahmetine kavuştu!..

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,421
82,822
hiçbiryerde :)
İki üzücü haberi aynı gün aldık.
Birleri hayal aleminde keyifle
gezdiren iki büyük usta sanki
sözleşmiş gibi aynı gün bizlerden
ayrıldı. Son günlerine kadar bir
şeyler üretmeye çalışan çok
değerli iki sanatçımızı kaybetmenin
üzüntüsünü yaşıyorum.
Işıklar içinde olsunlar...

algir

Onursal Üye
10 Ara 2009
943
937
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

Moderatör tarafında düzenlendi:

hggurak

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
8 May 2015
1,137
8,361
İstanbul
Çok çok üzücü bir durum. Allah her iki ustamızdan da rahmetlerini esirgemesin. Mekanları cennet olsun...

baybora

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 Şub 2012
913
4,852
İzmir
Duyunca çok üzüldüm. Ne yapalım, bizler belli bir yaşa gelince o kadar vücut olarak zayıflıyoruz ki, hani üflesen uçup gidecek derler ya, öyle en ufak bir sağlık sorunumuzda o yaşlarda bu dünyadan ayrılıyoruz. Aptullah Turhan ile aynı günlere denk gelmesi de ne kötü tesadüf.
Çizgi roman dünyamızın bir daha zor benzeri gelebilecek temel taşlarından olan sayın Suat Yalaz'a Allah'tan rahmet diler, ailesine ve sevenlerine sabir dilerim.

gokcegunel

Yeni Üye
1 Ocak 2012
99
210
Çocukluğumuz ve gençliğimizin kahramanlarını yaratan ustalara selam olsun. Her ikisine de Allahtan rahmet diliyorum. Kahramanları gönlümüzde hep yaşayacaktır.

R.Türkmen

Çizgi Roman Ustası
12 Şub 2012
767
3,024
Türk çizgi roman dünyasının iki atlısı, iki büyük sanatçı, bir döneme damgalarını vurmuş, nice yazar ve çizerin yetişmesine vesile olmuş Suat YALAZ ve Abdullah TURHAN bizi üzüntü içinde bırakarak maalesef aramızdan ayrıldı.

Kendilerini saygıyla anıyor, ürettikleri tüm güzel eserler ve öğrettikleri her şey için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Başımız sağ olsun, ruhları şad olsun.

Anılarımızda ve kalplerimizde yaşayacaksınız.
Sizi unutmak mümkün değil.

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,791
38,243
İstanbul
Bir günde iki acı haber.. Ne desem bilmiyorum.. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

"O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler." :(

erdallll

Onursal Üye
24 Eyl 2009
1,467
7,296
her iki üstadımıza da Allah'tan rahmet dilerim. Mekanları cennet olsun....

azizelaziz

Çeviri & Balonlama
11 May 2012
203
6,828
Şu an belli bir yaştaki çizgi roman sever ve kolleksiyonerler için maddi durumları ne kadar iyi olursa olsun, istedikleri çizgi romanın istedikleri serisini alabilsinler; eminim o dergileri, o kitapları çocuklarında çıkar çıkmaz alıp, bir solukta okuyup, önümüzdeki haftayı zor edip, günü geldiğinde o gazete bayiilerine koştukları o tadı hiç bir zaman vermeyecektir.
Özellikle internetin olmadığı, televizyonun olmadığı veya tek kanallı ve seyredebilecekleri şeylerin de kısıtlı olduğu o dönemler için. Özellikle İstanbul dışında yaşayan taşralılar için. (Bayiilere bir gün daha geç gelirdi kitaplar, dergiler vs.)

Yani böyle büyük ustaları kaybedince, maalesef o çocukluğumuzun o dönemleri de onlarla beraber kayboluyor. Yine de verdikleri o eserler, onları ölümsüzleştirmekte. Ha yeni nesil belki bizim kadar tanıyamayacak, sevemeyecek ama asla da unutulmayacaklar...

Büyük ustalar, ben ve benim gibi sayısız kişiye tattırmış olduğunuz o eşsiz saatlerin her dakikası için binlerce teşekkür. Sizler bizlere sadece bir boş zaman geçirme vesilesi olmadınız. Tarihi öğrenmeyi ve sevmeyi, milliyetçiliği, adaletsizliğe karşı gelmeyi (Bu dünyada bu savaş genellikle kaybedilse de...) ilk sizden öğrendik. Ruhunuz şad, mekanınız cennet olsun. Tüm çizgi roman severlerin başı sağolsun!

Son düzenleme:

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,171
4,857
Türk çizgiroman dünyasının iki duayeni aynı günde bedenen aramızdan ayrılıyorlar olacak iş değil ama onların gülen yüzleri, eserleri daima aramızda olacak. Sonsuz teşekkürler üstatlar; bizlere yaşattığınız geri gelmeyecek güzel çocukluklar için. Ragıp, Sezgin, Yener ustalara selam söyleyin.

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,006
21,145
Gaziantep
Usta ile son olarak on gün önce telefonla görüştük.
Her zaman 1 - 1,5 saat konuşurduk ama son görüşmemiz 15 dakika sürdü.
Hiç halim yok Ahmetçiğim(hep öyle derdi) dedi.
Karaoğlan'ları ilk sayıdan itibaren Mart ayında yeniden yayınlama projeniz ne aşamada diye sordum. Onu nereden duydun dedi. Sen söyledin abi dedim.
Bu isteği ne yazık ki gerçekleşmedi.
Ama sanki içime doğmuştu.
Her hafta cumartesi veya pazar günü mutlaka arardı.
Süre uzayınca içime bir kaygı çökmüştü.
Çok üzgünüm.
Ülkemiz çok önemli bir dehasını kaybetti.
Önce Haluk Yücesoy, sonra Abdullah Turhan şimdi de Suat Yalaz...
Işıklar içinde yatsınlar.

Tosunaga

Yeni Üye
10 Ara 2018
79
204
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Şu sıkıntılı günlerde bir acı haber daha üzüntümüze eklendi.

polen

Yeni Üye
22 Eyl 2011
103
113
Suat Yalaz ve Abdullah Turhan ağabeylerin mekanları cennet olsun, geride kalanlara özellikle çizgi dünyasının başı sağolsun.