2014 Yaprak Dökümüne Hızlı Başladı

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
514
3,748
2013'te epey bir yaprak dökümü oldu, bir daha gelmez inşallah dedik ama 2014 ondan da hızlı çıktı birader. Selçuk Uluergüven, Faruk Geç derken bu günde Süheyl Eğriboz'u kaybetmişiz.

suhelyegriboz16.jpg


Allah hepsine gani gani rahmet etsin nur içinde yatsınlar. Türk sinemasının kötü adamlarının bende ayrıcalıklı bir yeri vardır. Kahramanlar, konular, jönler aslında onlarla anlamlı hale geliyorlar.

selukuluergven.jpg


Ya gazinonun barında Süheyl Eğriboz yoksa Cüneyt Baba kimi dövecek? Esas kızı sıkıştırmışlarken kim ağzını aça aça kahkaha atacak? Onların kötülükleri bile bir başkaydı yahu. Şimdikiler gibi bakmamak değil bakmak gelirdi insanın içinden.

Yaprak dökümü sürüyor. Maalesef...

Selamlar
Lami Tiryaki
 

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
97
165
denizci
Yıllar önce, çok küçükken, bir oyun izlemiştim;

Hasta, yatıyor üst kattaki odasında ve yattığı yerden pencereden ağacı görüyor, sonbahar yaklaşıyor, “Son yaprak düştüğünde öleceğim” diyor, gerçekten tek tek dökülüyor yapraklar, birkaç yaprak kala; bir yaprak resmediyorlar ağaca, yani sahte bir yaprak çiziyorlar ve hiç düşmüyor son yaprak, sinema ile hiç ilgim olmadı, ama tiyatro ile bir miktar oldu, çok farklı bir dünyadır, seyirciyi asla görmemeniz şart, büyük Münir usta bile sahneye ayık çıkmazdı, çok çok zor bir sanattır.

Tüm kaybettiğimiz tiyatro ve sinema sanatçılarımızın anısına saygıyla, bizlerde emekleri çok büyüktür, aslında onlar biz, biz onlardık.
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,090
36,886
İstanbul
Elbette forumda genç kuşaklardan çok dostumuz var. Ama yaşı 40 ve üzerinde olanların sayısı da hiç az değil. Aslında galiba bu ikinci yaş grubundakiler için daha mânidar bu kayıplar. Bu sanatçılarla büyüdük, bu insanların üretimleriyle beslendik. Tabi bizlerin yaşları da epeyce ilerleyince artık bu türden kayıp haberlerinin sıklaşması da üzücü ama anlaşılır. :(

Tüm bu ustalarımızın toprağı bol olsun.

Saygıyla anacağız artık hepsini.
 

falcetus

Yeni Üye
19 Tem 2013
26
19
Dünya arkeolojisinin önde gelen isimlerinden duayen Halet Çambel hanım da vefat etmiş.
Arkeoloji ile yakından ilgilenenler kendisinin Karatepe Höyüğünde neler yaptığını iyi bilir.
Allah rahmet eylesin, Türk bilimi çok önemli bir değerini kaybetti.
 

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,948
23,764
Kıbrıs
Halet Çambel de Arkeoloji'ye çok emek vermiş birisi idi. 97 yaşında vefat etmiş.Nur içinde
yatsın.Onun kuşağından hayatta olan Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ ve tarihçi Halil İnalcık'a da Allah sıhhat bahşetsin.İnalcık, bu yaşta kitap yazıyor.
 
Üst