1997-Karikatür - Aylık Mizah Dergisi Sayı 052

funghu

Kıdemli Üye
13 Şub 2021
691
9,421
İstanbul
Beyaz Bir Gemidir Ölüm

Sen bu şiiri okurken,
ben belki başka bir şehirde olurum.
Kötü geçen bir güzü
ve umutsuz bir aşkı anlatan;
rüzgarla savrulan,
kağıt parçalarına yazılmış,
dağıtılamamış bildiriler gibi
uzun bir yolculuğa hazırlanan;
yalnız bir yolculuğa…
Çünkü beyaz bir gemidir ölüm,
siyah denizlerin çağırdığı
batık bir gemi…

Batık bir gemi
sönmüş yıldızlar gibidir…
Yitik adreslere benzer ölüm
yanık otlar gibi…
Sen bu şiiri okurken
ben belki başka bir şehirde
ölürüm.

rw5sp8f.jpg

Behçet Aysan (1949-1993, 2 Temmuz / Sivas)

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,127
6,246

Sayın murtaza5 ;

"2 Temmuz 1993, bir katliam tarihi olarak hafızalara kazındı. O gün, Pir Sultan Abdal Şenliklerine katılmak için Sivas'a giden aydın ve sanatçılardan 33'ü, kaldıkları otelin yakılması sonucu hayatını kaybetmişti. Olayda iki otel görevlisi de yaşamını yitirmiş, iki saldırgan da ölmüştü."

Yaşar Nuri Öztürk : "İnsan yakmaktan devleti soymaya kadar, ne kadar pislik varsa hepsinin altında dincilerin imzası var."

Vargı : Hemen başta ayrım yapayım : Dikkat burada veya benzer yerlerde (DİNCİ) deniyor. (DİNDAR) demek değil bu. Bunu unutmayalım. Onlar üstlerine alınmasın.
Bu konuda çok öfkeliyim. Yanlış şeyleri ağzımdan (yazımdan) kaçıracağım diye de korkuyorum doğrusu.
1 - Daha önce de yazmıştım. Ankara'da Dikmen'de protesto toplantısı yapılıyor. Onbinler katılıyoruz. Bir ara Murat Karayalçın ile birlikte Başbakan yardımcısı Erdal İnönü'de protesto toplantısına katılmaya geliyorlar. Ancak bizler haklı olarak yuhalarla ve benzeri protestolarla karşılıyoruz. Neye uğradıklarını şaşırıyorlar. Ama kitle haklı. Alalacele binip arabaya kaçıp gidiyorlar....
2 - Yine Yaşar Nuri Öztürk'ün bir konuşmasını anımsıyorum , ancak çok birebir yazamıyacağımı peşinen söyleyeyim. Şuna benzer sözler söylemişti. "Hayvan bulsanız yakarsınız , orman bulsanız yakarsınız , insanı yakarsınız.... Boşuna cehennem aramayın CEHENNEM SİZSİNİZ..." Diye de ayrıca dincilere seslenmişti.
3 - Bir oğul da çıkmış diyor ki "Din adamlarına (dindarlara) güven , itimat, sevgi kalmamış. Bunu düzeltmeliyiz."
Peki neden böyle olmuş sizin 25 yıllık iktidarınızda? Durup dururken mi , dindarlara (dincilere) bu tavır oluşmuş?...
4 - Buna dikkat : Acı gelebilir ama doğruyu söylüyorum...
Tüm dünyadaki dincileri (sahtekar din tüccarları) (yine söylüyorum DİNDARLAR DEĞİL) toplasanız hepinizin topu birtek ASIM BEZİRCİ'nin kesip attığı tırnağı bile olamaz. Onu da Sivas'ta yaktılar...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim ...