Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
"Akbaba'nın ilk sayılarında kadın karikatürleri çarşaflı, peçelidir. Hiç unutmam, üçüncü cildimizde çıkan mayaolu bir genç kız resmi için mahkemeyeçağrılmıştım : Cemiyetin ar ve haya duygularını incitmek suçuyla... Bu mayonun kışlık bir erkek fanilasından farkı yoktu: Kollar dirseklere, etekler diz kapaklarına kadar. Şimdi, Ezher hocası bulsa, kendi kızına bile giydirir!"
Bu satırlar Yusuf Ziya Ortaç'ın "Azınlık!" başlıklı yazıdan.. Vargı : Sadece düşünün biraz , başka şey istemiyorum sizden....
4. Sayfada : sayfanın tam ortasında Eyfel Kulesinin manzarasının dibinde iki kişi konuşuyor (bunlar kriminal kişiler) Nehar Tüblek'in karikatürüne dikkat çekmek istiyorum. İki kriminal kişi konuşuyor :
Karikatürün alt yazısı : Fransızlar Cezair milliyetçi liderlerini uçakla kaçırdılar. -- Gazeteler Gangster : Bizim işimizi artık devlet adamlarımız yapmıya başladı!.."