1956-AKBABA-sayı-238 ( 4 Ekim 1956 )

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,313
6,840

Sayın murtaza5 ;

5. sayfanın sonundaki 3 kareden oluşan karikatürü aman kimse görmesin... Şimdi olsaydı çizen de yanardı dergi de kapatılırdı...

"Geçende, lokantalarda porsiyonların küçüldüğünü gösteren bir karikatürü belediyemiz yalanladı....

Şimdi zamanımızda moda, küçülmek değil, büyümektir. Her şeyin büyüdüğünü, arttığını, çoğaldığını söyleyeceksiniz. Şimdi biz bir büyüklük çağındayız.
Birisi :
-- Yol...
Dedi mi, adam arkadan belki uygunsuz bir şey söyler de başımız belaya girer diye, hemen lafı ağzına tıkayıp şöyle diyeceksiniz.
-- Yol mu dediniz? Maşallah yollarımız uzuyor.
Birisi :
-- Ev... dese :
-- Maşallah evremiz yükseliyor... diyeceksiniz
-- Maaş... deseler ;
-- Artıyor. diyeceksiniz.

Şimdi biz, büyüme, çoğalma, artma, uzama, genişleme çağındayız."

Bu satırlar "Ayağına Göre" başlıklı yazıdan.

Vargı : Gelişme , gelişme , gelişme , gelişme diye bizim beynimizi yıkayanlar söylediklerine kendilerini öyle kaptırıyor ki "Eksi 15 (şu kadar) geliştik" demekten kendini alıkoyamıyor. Nasılsa karşısındakiler alkışlayacak. Ne söylese karşısındakiler nasılsa inanacak. Ne söylediğine niye dikkat etsin ki …
Diyeceksiniz ki ama dedo11 Derginin tarihi 1956 dikkat et. Ben de diyorum ki ha 1526 , ha 1956 , ha 2026 , ha ...... ha ...... ha ...... (buradaki ha ; ha o olmuş ha bu olmuş anlamında. Yoksa güleme sesi olan (ha ha ha ha) değil. Çünkü ben saymaya başlayıp devam edince son "ha" lar gülme sesine dönüştüğünü fark ettim. Ama Marx ne demişti ; "Tarihte bazı şeyler iki kez tekrar eder gibidir. Birincisinde trajedi , ikincisinde komedidir." (buna benzer sözler söyler Bonapart üzerine yazdığı kitapta.)

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...