1956-AKBABA-sayı-225 ( 5 Temmuz 1956 )

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,194
6,434

Sayın murtaza5 ;

"Başkan :

-- Buldum, dedi, kolayını buldum, fırt fırt ortaya çıkıp her bir lafa karışmak, yok. Gelenlerlen kimin konouşacağını evvelden bilelim. İyi mi?
Hep birden :
-- İyi, dediler.
-- Kim konuşacaksa, kendine güvenen çıksın ortaya!
Gönüllü çıkmayınca Başkan, Berber Osman'a :
--
CICIR Osman, dedi, niye duruyorsun? Sabah akşam öter durursun, işte vaktin geldi.
.......
Başkan :
-- Beni iyi dinleyin, dedi, öbür partililere rezil olmayalım. Hepsi buraya dolar. Onların yanında
baktınız bir lafı anlamadınız, hiç anlamamışçasına davranmayın. Anlamış gibisine konuşun. Sonra onların anlattıklarını siz çevirip, dönderip tekrardan kalabalığa anlatın...
......
Ziraat mühendisi :
-- Şunu da arzedeyim, çünkü onu sormadınız, diye söze başladı.
Priceton Üniversitesinin beynelmilel zirai münasebetler enstitüsünün tanzim ettiği bir kongre raporundan öğrenmiş bulunuyoruz ki alternatifler iyice tefrik edilip maliyete işaret edilmek suretiyle bunun üzerinde ısrarla durmak gerektir. Alimanter bir karakteri haiz yani daha açık söyliyeyim, doğrudan doğruya geçimle ilgili bulunan ücret, konjüktür ayarlamasının kıymetten düşmesini müşahede ettiğimize delalet eder. Zannederim bu nokta da iyice anlaşılmıştır.
Enver Efendi, köylülere :
--
Bunu anlamayacak ne var, dedi, yani istasyundan gelen şusayı kasabaya kadar uzatacaklarmış. O iş de oldu demektir.
Alkışlar yükseldi. Politikacılar omuzlarda taşındı. ...."

Bu satırlar "İşiniz Oldu Gayri..." başlıklı anlatıdan...
Vargı :
1 - 1956 yılandan siyasi (politik) yaşamımızdan bir kesit vermek istedim.
2 - Politikacıların 1956 yılandaki halkın sorunlarına nasıl ilgisiz kaldıklarını görün istedim.
3 - Politikacıların 1956 yılandaki halkla ilgilerinin ne düzeyde olduğunu görün istedim.
4 - Halkımızın 1956 yılandaki siyasi (politik) seviyesinden bir kesit vermek istedim.
Şimdi yıl 2026 .... Üç aşağı beş yukarı değişen bir şey var mı ( elbette ki değişen birşeyler var ama özü aynı değil mi? )

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...