1955-AKBABA-sayı-183 ( 15 Eylül 1955)

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,034
5,902

Sayın murtaza5 ;

Listeme baktım , 183. sayının yerine şu notu yazmışım :
........ [ murtaza5'in notu : "183. Sayı yoktur ] ------

Demek bulunmuş .... Sevindim doğrusu .....

3 adet karikatür ilgimi çekti :

1 - 3. Sayfada Şadi Dinççağ'ın "Sabotaj" adlı karikatürü : Bana aşağıdaki olayları anımsattı :
-- Ankara ve İstanbul'da metrodaki yürüyen merdivenlere yaptıkları sabotajlar .....
-- İstanbul seçim sonrasında sonuçlar belli olunca baktım bazı kişiler kanalizasyona kağıt torbalardan bir şeyler döküyor... Baktım çimento döküyor.... İnanamadım.... Sonradan öğrendim ki birçok yerde aynı işler yapılmış...
-- Bir otobüs sağa çekilmiş dumanlar çıkıyor , kameralar habire filme alıyor.... Sonra öğrendim ki mizansenmiş .... Meğer E.İ. nu kötülemek için bakın otobüslerin tümü bozuk ... demek istemişler...

2 - 6. Sayfada yine Şadi Dinççağ'ın karikatürü var. Yer : Plaj kalpısı. Seyyar satıcı erkeklere bir şey satıyor....
Gel de gülme.... O kişi ticaret dâhisi seçilebilir....

3 - 14. Sayfada "Eski Türk Mizahından" sayfasında bir karikatür var. Anlaşılan iş sadece güzel kadın çizip ona söz uydurmaya dönüşmüş (bazıları için karikatür anlayışı bu. Ramiz'de de böyledir.) Ancak buradaki diyalog yanlış.
Erkek : Sana bir şey söyliyeceğim...
Kız : Olmaz ... Görürler!...

Buradaki diyalog pek düşünülmemiş. Ya erkek : sana sevgimi göstermek istiyorum" der kızın yanıtı buna uygun olur. Ya da erkek : sana bir şey söyleyeceğim... demiş olsun o zaman Kız (veya kadın) : Ne olur alçak sesle söyle. Duyan olur... utanırım... " demeliydi...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...