1954-AKBABA-sayı-112 ( 6 Mayıs 1954 )

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,503
7,443

Sayın murtaza5 ;

"Yıllardanberi, Merih'te hayat olup olmadığı, bütün dünya astronomları arasında bir tartışma konusu idi. Amerikalı bilginler, en son bulunan yeni aletlerle yaptıkları tarassudda, Merih'teki bir pazar yerini görmeğe ve hatta bir pazarın muhtelif fotoğraflarını da almağa muvaffak olmuşlardır. Teleskopla alınan bu fotoğraflarda tesbit edildiğine göre, Merih'te, kıvırcık etiketi altında keçi etinin kilosunun beş liraya, yarıdan fazla Terkos suyu karıştırılmış sütün litresinin seksen kuruşa ve çamurlu ıspanağın da yüz yirmi kuruşa satıldığı tesbit edilmiştir. Bütün dünya bilginleri bu şartlar altında Merih'te hayat olamıyacağı noktasında ittifak etmişlerse de, Türk bilginleri, bunun aksi tezi müdafaa ederek "Türkiyede hayat olduktan sonra, Merih'te haydi haydi vardı." demişlerdir. Merihte high life (yüksek hayat) olduğu tezi neticede kabul edilmiştir."

Bu satırlar "Olaylar / Alaylar" başlığı altındaki "Merih'te Hayat var mı?" alt başlık altından...

Vargı : Sayın murtaza5 ; sunumda "künyede 111 yaziyor ama 112dir." diye uyarı yazından yararlandım. Eğer nasılsa dedo11 uyarıp yazmadan ben yazayım diye yazmışsan (ki böyle olmadığını inan biliyorum) ben dikkat edersen artık sana bu tarz uyarı yazmıyorum. Çünkü beni yanlış anlıyorsun ve yanlış tepki veriyorsun. Ancak inan senin uyarın benim için iyi oldu. Yoksa üst üste iki derginin de sayısının (111) gibi bir absürt durum ortaya çıkardı.

Gelelim alıntıladığım yazıya :
1 - Bu yazının altına da @murtaza5'in ünlü saptaması "Ha o tarih ha bu tarih (ha 1954 ha 2021-22-23-24-25-26....)" benzeri bir yazıyı rahatta yazabiliriz...
2 - Mizah KELİMESİNE Türkçe karşılığı olarak "Güldüşün" sözcüğünü önerene , bulana buradan saygı ve selamlarımı iletirim... Gerçekten de yazıyı okuyunca insan gülümsüyor (artık gülecek halimiz kalmadığından) ve düşünüyoruz ... Korkmayın tutup ta pazardaki meyve ve sebze fiyatlarını buraya yazmayacağım , çünkü siz de uzayda yaşamıyorsunuz her halde...
3 - Bu yazıyı okuyup da burun kıvıranlar olursa da aşağıdaki atasözümüzü armağan ediyorum.
"Anlayana sivrisinek saz , anlamayana davul zurna az...."

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...