1954-AKBABA-sayı-111 ( 29 Nisan 1954 )

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,502
7,441

Sayın murtaza5 ;

"Yalanın tek mübah olduğu resmi yer istatistik, hususi yer de reklam. Hele şimdi kadın parmağı da işe karıştı. Otomobil lastiklerinden tutun da, temel çivisi ilanlarına kadar münasebetli, münasebetsiz her yer de çıplak kadın, fotoğrafı. Mesela bir cıvata ilanı için, bikini mayolu bir artist. Altında bir satır "Onu bütün erkekler seviyor, çünkü yalnız (....) marka cıvataları kullanır." Bu arsit cıvatayı neresine, niçin kullanır diye düşünmeyin. Bütün mesele, çıplak kadın vücuduna bakayım derken, adamı tongaya bastırıp ilanı okutmak."

Bu satırları "Reklam Dünyası" başlıklı yazıdan.
Vargı :
1 - Kapitalist toplumda (özelllikle) kadın ve özellikle de kadın vücudu metalaştırılmıştır.
2 - Yazıda "Otomobil lastikleri"nde de çıplak kadın fotoğrafları kullanıldığı da yazıyor. Size abartılı gelebilir ama benim kuşak bunun hiç te abartma olmadığını bilir. Kanıtı ise "PİRELLİ TAKVİMLERİ" !!!!!!!!
3 - Yazan da yanılıyor. Elbette Çıplak kadın vücudu ile "CİVATA" ilişkisi var. Bunu ben yazmayayım. Siz düşünün... ( Yok canım öyle müstehcen düşüncelere dalmayın. Onu kastetmiyorum. Sadece bir deyim, benim kasttetiğim. )

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...