1954-AKBABA-sayı-108 ( 08 Nisan 1954 )

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,489
7,412

Sayın murtaza5 ;

Kapakta inönü CHP nin iki okunu fırlatıyor yani iki oku (Burada , İNKILAPÇILIK VE LAİKLİK) atıyor , yani aslında Atatürk'e atıyor.
3. Sayfada CHP yi CMP ile evlendirmek istiyor. Yani CHP yi sağcı-gerici parti ile koalisyon yapmak istiyor.
5. Sayfada inönü mezara koyduğu Atatürk'ün İkizlerine çelenk koyuyor. Öldürdüğü ; İnkılapçılık ve Layiklik"

Vargı : İnönü DP ile hep yarışmıştır. Ama yobazlıkta-gericilikte...
O tarihi bilenler (elbette ki okuyarak) CHP nin ne kadar sağa kaydığını ve bu sağa kayıştan umut beklerken aslında kayıplar yaşadığını bilirler.
Bunlara dikkat çekmeyebilirdim. Ancak yakın tarihimizde de bunu yaşadığımız için , değinmesem olmazdı. Hatırlarsınız nerede AKP den atılmış insanı hemen kapıp onu milletvekili seçtiren (bu seçtiren cumhurbaşkanı adayı olunca o milletvekili seçilen kişi itiraf etti "ben bile ona oy vermedim." dedi. ) Yetmedi insanın babasının mirasını bile böyle harvrup harman savurmaz hepsi sağda olan 6 masanın üyelerine babasının malı gibi kontenjandan 25-35 arası milletvekiline yer verdi (elbette kazananlar bu sayılardan az olmuştur.) Bu partilerden bir kaçının başkanı kendi açıkladı "bizim taraftarların eli CHP'ye oy vermeye gitmez. Bu nedenle oy vermedi." dedi. Yetmedi , işbirliği yaptığı bu partilerden birinin Ergenekon adalet bakanını CHP listesinden hem de Ankara Çankaya'dan milletvekili aday listesine yazdı. Bu vatandaş şimdi ne mi yapıyor ; başkanken üstlendiği "ilahi" görevine , hizmetine devam ediyor...
Son söz : Zeki Müren'e soruyorlar "Bülent Ersoy size rakipmiş, ne diyorsunuz" Zeki Müren yanıt veriyor "HİÇBİRŞEYİN ASLI DURURKEN TAKLİDİNE RAĞBET EDİLMEZ (OLMAZ)"
Yani eğer siz gizli bir görev veya görevlendirme altında değilseniz CHP'yi sağa kaydırmakla oyunuzu artırmazsınız. Siz sadece partiye veya umuda zarar verirsiniz...
Siz bunları sadece CHP için yazıldığını , hatta sadece siyaset için yazıldığını sanıyorsanız (elbette ki bunları da içerir) yanılıyorsunuz...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...