Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
"Ben doğduğum gün o kavga ediyordu. Ben ihtiyarladım, o hala kavga ediyor! Bir ömür böyle geçti: Santta kavga, cemiyette kavga, siyasette kavga ederek... Tevfik Fikret, bütün sanathayatını bağışladığı "Servet-i Fünun" a onun yüzünden geri dönmemiştir. Hürriyet aşkiyle atıldığı politikaya da onun yüzünden veda etti.
Yalnız nimetlerini sömürdüğü İttihat ve Terakkiye neler çektirdiğini, sağ olsaydı da Talat Paşa'dan dinleseydik.
Ama, Malta zindanında çile çekenlerden onun şahane sürgün hayatını hala dinleyebilirsiniz!
Lozan'da İsmet Paşaya neler çektirdiğine gelince... Hayır, bunu, C.H.P. Genel başkanına söyletmeğe imkan yoktur artık.
Fakat Atatürk'ün sesi yıllara çarptıkça büyüyen akislerle - bunu Türk geçliğine haykırıyor :
1 - "Hilafet bizden giderse, beş on milyonluk Türkiye devletinin alem-i islam içinde hiç ehemmiyeti kalmıyacağını, Avrupa siyaseti nazarında da, en küçük ve kıymetsiz bir hükümet mevkiine düşeceğimizi anlıyabilmek için büyük bir dirayete lüzum yoktur. Hakiki milliyet hissini kalbinde duyan her Türk makam-ı hilafete dört el ile sarılmalıdır."
Bunu diyen mübarek Müslüman kimdir, bilir misiniz?... Miting nutuklarından cımbızla kelime çekerek "Dini politikaya karıştırıyorlar!.. İrtica hortluyor!.. İnkılaplar elden gidiyor!" diyen yırtık laik baş yazar Hüseyin Cahit Yalçın! 2 - "Halk Fırkasının programı ve sözleri başkadır, tuttuğu yol başkadır. Halk Fırkasının demokratlığı dudaklarındadır." Bunu diyen hürriyet kahramanı kimdir, bilir misiniz?.. Şimdi Halk Partisi bayrağı altında savaşan Hüseyin Cahit Yalçın!"
Bu kadar uzun yazıyı (ben harf harf yazarak alıntılayabiliyorum ancak) Yusuf Ziya Ortaç'ın "O Adam!.." başlıklı yazıdan...
Vargı : Dün söylediğinin 180 derece tersini söyleyen siyasetçilere alışık bir milletiz!!! Dönmeyi hoş gördüğüm yerler var elbette ; oyuncak topaçta , rüzgar gülünde (Rüzgardan elektirik elde eden sistemlerde , motorun pervanesinde , tekerde , Yeldeğirmenin pervanelerinde vb. vb.)
Ancak dönen insan olursa onu asla hoş görmem ancak hele onu her halini hoş gören ve hatta her haline destek olandan ise nefret ederim...