1954-AKBABA-sayı-103 ( 4 Mart 1954 )

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,470
7,333

Sayın murtaza5 ;

"
Sokak, hayatın soyadıdır. Her şey orada doğar, orada yaşar, orada ölür. Politika bile.
..........
Demokrasi, sokağın politikaya girmesidir. Onun için, iki parmağı daima kaldırımın nabzını tutmayan kibar politikacıların bir tek nasibi olur : Avucunu yalamak!

Sokağa kendini alkışlatabiliyor musun? Korkma, iktidar senindir. Hiç de hayat adamı olmayan Cenab'ın hayat dolu bir sözünü hatırlıyorum : Aydın, beğendiğini alkışlar ; sokak, alkışladığın beğenir!"

Bu satırlar Yusuf Ziya Ortaç'ın "Sokak" başlıklı yazısından...

Vargı : Bu satırları bu satırları kocaman kocaman yazar ;
1970 lerde olsam Ankara Cumhuriyet Lisesinde MHP hayranı edebiyat hocamız Nesrin Barlas'ın çıkardığı "Ülkü Dergisi" ne rakip olarak yayınladığım (ana bina girişinin salon kısmındaki girişte solda kalan duvarda ) "Duvar Gazetesi"ne asardım.
Petrol Ofisi Genel Müdürlüğünde çalıştığım zamanlara denk gelse masamın üstündeki camın altına koyardım.
Keçiören Belediyesinde , Mamak Belediyesinde çalışma dönemimde elime geçse masamın arkasındaki panoya asardım...
1985 yılında Gazi Üniversitesi Mimar-Mühendislik Fakültesinde öğrenci olduğum dönemde elime geçse ( ki; 12 Eylül Faşizminin henüz zirvede olduğu , girişte kot pantolonluları okula almamaya çalışan , üniversite öğrencisinin saçını kontrol eden bir dönemdi hala) zamanda okulda çıkarmaya çalıştığım "Duvar Gazetesi" sine asardım...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...

*Not : Alıntıda geçen Cenab ; Cenab (Cenap Şahabettin) olmalı..