1936-KARİKATÜR-sayı-05 ( 01 Şubat- 1936 )

gokcegunel

Yeni Üye
1 Ocak 2012
107
228
Üstat kolay gelsin derginin orta sayfasında Münif Fehim'in düğün hazırlıkları tablosunun 2. kısmı acaba unutulmuş mu varsa ekler misiniz lütfen teşekkürler.

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,260
6,632

Sayın murtaza5 :

"Her kış sis yüzünden birkaç akşam Adalara ve Kadıköy'e vapur işleyemez, ....."

Bu satırlar "Sis Bayramı" adlı yazıdan...
Anımsama : Yıl 1979 Yer Tuzla Piyade Okulu... Ben 6. Bölük komutanlığına bağlı asteğmenim. Pist dediğimiz alanın ötesinde bölüğe eğitim yaptırıyorum. Takım takım yürüyüş yaptırıyorum. Benden on onbeş metre öteye giden her takım yok oluyor. Kendimi gerçeküstü bir dünyada hissediyorum. Takım sanki bir yere girer gibi önce öndeki sıralar gözden , görüş açısından çıkıyor. Sonra diğer sıralar yok oluyor. Sonunda takım tümden görünmez oluyor. Sanki rüyadayım... Bütün bunlar çok ama çok yoğun sisten oluyor...

"Dalkavukluk, yüzde beş yüz kar bırakan, hatta silah ticaretinden fazla avantası olan bir iştir. Hiç bir maliye meraklısının gözüne ilişmemiş mi acaba? Yalnız dalkavukluğun güç tarafları vardır."

Bu satırlar 8. sayfada B. Felek'in yazdığı "Dalkavuklara Nasihatler" başlıklı yazıdan.
Vargı : Bir toplumda dalkavuklar , biat edenler el üstünde tutuluyor ise o toplum kokuşmuş , çürümüş , yıkıma gidiyor demektir. Dilerim bizim toplum bu duruma düşmez (mi ?) ....

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...