17. Yıla Girerken!.

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
543
9,972
İlk okuduğum çizgi romandı “Altın Saçlı Kahraman”.
Hem milli bilincimi hem de çizgi roman alışkanlığımı başlatan bu kitabı defalarca okudum, defalarca hüzünlendim, defalarca içim coşku doldu. Düzinelerce kopyalayıp bastırdım sağa sola dağıttım.
Sonrasında diğer seriler geldi ama para çok az, para biriktir, değiş tokuş yap, aldığını sat, 2. el bulmaya çalış. En güzel yıllarımdı çünkü zar zor edinip okuyabiliyordum, bu yüzden değerliydi.
Adım gibi eminim buradaki hiç kimse o ilk okuduğu çizgi romanları hiç unutmuyor hatta burada o maceraları bulmaya çalışıyor. Ergenlikte okursanız bir daha unutmuyorsunuz o yaşların alışkanlıkları ölünceye kadar bitmiyor.
Burada işte o ilk heyecanlarımızı tekrar yaşıyoruz sanıyorum.

Yorumları ile değer katan, tarayıp paylaşan güzel insanlara,
Siteyi kuran, uzun yıllardır ayakta tutan, çeviri yapan süper kahramanlara
Binlerce kez teşekkürlerimi sunuyorum.

erdallll

Onursal Üye
24 Eyl 2009
1,467
7,290
Evet dile kolay ne kadar zaman geçmiş üstünden. Tesadüf eseri keşfetmiştim siteyi. Hemen üye olmuştum. Birçok okumak isteyip okuyamadığımız ya da görmeyi bile hayal edemediğimiz çizgi romanları burda bulduk. Emeği geçen herkese teşekkürler.

CYLO

Yeni Üye
8 Haz 2025
8
15
Machiavelli, "insanın doğası gereği bencil, güvenilmez ve değişken olduğunu düşünür.
Ona göre insanlar, kendi çıkarlarını gözetme eğilimindedir. İnsanlar genellikle güç karşısında boyun eğer
ama fırsat bulduklarında, kendi çıkarlarını ön plana koyarak ihanet edebilirler."
diyor.

Machiavelli'nin bu çıkarımına hak verenlerin çoğunlukta olabileceği bir dönemde, aslında bu teorinin yanlışlığını
kanıtlayan en canlı örnek Çizgi Diyarı elbette.
Geçen 16 sene içerisinde Machiavelli'yi haklı çıkaracak çok fazla şey yaşadık, gördük ve belki bugünden sonra
da yaşayıp göreceğiz. Ancak hiçbirine takılmadan, neredeyse bir prensip haline gelen "Çizgi roman hepimizin!" nosyonu
bizi bir arada tutan en büyük erdemlerimizden biri oldu. Saatlerini belki de hayatında hiçbir zaman tanışmayacağı, oturup
bir bardak çay içmeyeceği insanlara, elindekini karşılık beklemeden vermek maksadıyla harcayan insanlar, belki abartı
olacak ama şahsen benim insanlığa karşı umudumu korumamı sağlamakta. Ve her Çizgi Diyarı'na girişimde bu
umudu da yanımda taşıma mutluluğunu vermekte bana.
Sitemizin kolektif bir paylaşım alanı olmasında emeği geçen tüm dostlara sonsuz teşekkürler.
Paylaşımınıza ve içeriğine içtenlikle katılıyorum. Özverili çalışmalarınız ve emekleriniz için benim sunabileceğim en iyi dileklerim olacaktır. Size ve bütün arkadaşlara sonsuzluğa giden erdemli ruhlar edinmesi umuduyla şimdilik sıhhatli, afiyetli nice uzun yıllar dilerim. Başarınız daim olsun. SEVGİLER, SAYGILAR, SELAMLAR...🤗Screenshot_2025-06-29-10-15-15-523_com.instagram.android-edit.jpgScreenshot_2025-06-29-10-15-15-523_com.instagram.android-edit.jpg

Son düzenleme:

mesken

Yeni Üye
8 Kas 2011
70
91
Emekleriniz için teşekkürler. Sayenizde ulaşmakta zorlandığımız her türlü çizgi romana ulaştık. Hayalleri geniş olan ve hayallerini gerçekleştiren tüm dostlara saygılar...