15 sayılık Komançi serisini balonlama yapabilecek gönüllü üstadlarımıza duyurulur.

emekli

Aktif Üye
17 Eki 2015
496
1,209
15 sayılık Komançi serisini balonlama yapabilecek gönüllü üstadlarımız olursa hem biz üyelere hemde güzel sitemize güzel bir arşiv hediye etmiş olurlar. Bu mesajımı okuyan ve olumlu bulan bütün yönetici-üstad ve üyelerimize bu vesile ile çok teşekkür ederim. Hepiniz sağ olun. Sağlıklı kalın.

melih_

Onursal Üye
24 Ara 2015
1,674
5,598
Osmaniye
Komançi ile ilk olarak 1980'lerin başında Tercüman Çocuk dergisinde tanışmıştım. En sevdiğim western hikayelerindendir. Büyük usta Herman gerçek bir sanat eseri oluşturmuş.
Hocam şimdi soracağım soru şu; linkteki sayılar eski mi yoksa yeni devam sayılar mı? Çünkü Komançi serisi bildiğim kadarıyla sitede var.

emekli

Aktif Üye
17 Eki 2015
496
1,209
Internet Archive.org sitesinde yabancı dil olarak yüklenmiş 15 Comanhe serisini görünce görüntü ve renk kalitesini de dikkate alarak pdf indirip jpg. çevirdim. Bizim sitede bu serinin bazıları yayınlanmış durumda fakat görüntü kalitesi nedeniyle yeniden yabancı siteden indirilip çeviri ve balonlama yapılırsa güzel bir arşive sahip olabiliriz diye bu mesajı yazdım. Mesajıma ilgi duyan bütün üstad ve üyelerimize çok teşekkür ederim.

melih_

Onursal Üye
24 Ara 2015
1,674
5,598
Osmaniye
Internet Archive.org sitesinde yabancı dil olarak yüklenmiş 15 Comanhe serisini görünce görüntü ve renk kalitesini de dikkate alarak pdf indirip jpg. çevirdim. Bizim sitede bu serinin bazıları yayınlanmış durumda fakat görüntü kalitesi nedeniyle yeniden yabancı siteden indirilip çeviri ve balonlama yapılırsa güzel bir arşive sahip olabiliriz diye bu mesajı yazdım. Mesajıma ilgi duyan bütün üstad ve üyelerimize çok teşekkür ederim.

Benim şöyle bir fikrim var, daha önce Tercüman Çocuk dergisinde yayınlanmış sayıların çevirmelerini daha kaliteli sayıların balonlarına yazmak. Bunu uzun zamandır düşünüyorum ancak ne zamanım var ne de imkanım. Balonlama konusunda da çok tecrübeli değilim, eğer telif hususunda bir sorun yoksa böyle bir uygulama yapılabilir. Böylece yeni bir seri oluşturulabilir.

thorgal

Kıdemli Üye
18 Ocak 2018
843
3,105
İstanbul
Çalışmalarına hayran olduğum @Pertev üstadın tadımlık denebilecek Komançi çalışmasından ilk sayı örneği ;

https://www.cizgidiyari.com/forum/k/komanci-sayi-01-red-dust.136241/

Keşke devamı gelebilseydi... Üstad bayağıdır ses vermiyor umarım iyidir.